• To duzo znaczy Autor: ~SWSS [62.167.146.*]
    Dla tych,ktorym umknelo.To jedna z najwaznieszych informacji o I dla spolki.Chodzi o perspektywy,o konsekwencje w dzialaniu ( jednak) o wielkosc I Zaire’s potencjalnego rynku.Chodzi o rozszerzenie dzialalnosci o produkcje polprzewodnikow.
    okreslane mianem Termsheet ( podstawowe warunki wspolnego przedsiebwziecia) mowia o zainwestowaniu 20 000 000 PLN.
    Vigo kupi urzadzenia do produkcji ( w nowej fabryce) warst polprzewodnikowych a technologie dostarczy ENT dr.Strupinski .
    Facet z zespolem swiatowej klasy specjalistow od warstw polprzewodnikowych III-V .Gosc pracowal nad grafenem i o malo,ze dal sobie spokoj z PL po zagrywkach rodzimych zawistnych klanow.
    Bedzie polski ;no nie wiem? Intel ;))
  • Re: To duzo znaczy Autor: ~SWISS [62.167.146.*]
    Teraz trabia juz wszedzie o tym dealu.
    Tyle ,ze:kto z ynwestorow w PL wie co to epitaksja? Ludzie nie maja pojecia co to elektron.hihi.Jak przeplywa prad.
    W cenie sa strzelanki i gry komputerowe. Gawiedz siedzi przed kompem i wystrzeliwuje sobie ostatnie zarnka masy mozgowej.
    A ilu fachowcow znajacych sie na steamie .
    Nic nowego.
    A tu jakies lasery kaskadowe,nanoczasteczki..i papier ktory kosztuje ponad trzy stowy..no tych wszystkich inwestorow stac moze
    na 5 sztuk .
    Beda kupowac jak Pudelek walnie jakis tekst na temat.

Przynajmniej wiadomo ,ze sensownie wydadza forse z dywidendy , ktorej nie beda placic.
    Jezeli zazebi sie to wszystko ( zainwestowali przeciez w zespol opracowujacy mega laser)
    to by bylo.
    Brakowalo wlasnie takiego okraglego konceptu na po 2020 a przede wszystkim czegos co mozna by nazwac masowka ( taka high tech) Te ich detektory to jednak b.ekskluzywne kawalki.
    A tak ja walneli,ze to Panie do smartfonow bedzie i do samochodow i przede wszystkim dla Chinoli, Japsow,Korei i nawet Singapurow...to se taki kolek ynfestor pomysli..aaaaa ...ooooo...komooorrraaa,fuuurrraaa..no to kupujem
  • Re: To duzo znaczy Autor: ~hawana [5.184.50.*]
    To bardzo dobra wiadomość dla znających się na rzeczy, rynek musi się chwilę zastanowić i dowiedzieć o co tu chodzi - moim zdaniem bardzo perspektywiczna spółka z potencjałem na rozwój i pomysłem na przyszłość w kierunku w jakim podąża nowoczesny świat.
    Taka to ona juz jest od dawna,tylko ma maly mankament: pochandlowac nie mozna bo nominal dla ulicy za wysoki.Szczawie maja tylko na groszowki.Tu trzebaby splitu.Ale im to wisi.Forse maja, nie potrzebuja zadnych emisji a wiec drobnych( ktorych tu i tak nie ma) olewaja.
    Jest jednak nadzieja,ze pompna kurs poniewaz czesc fundow glosowala na walnym przeciwko zrezygnowaniu z dywidendy.W takim przypadku mowi sie takim gosciom: spokojnie panowie wynagrodzimy to wam wzrostem kursu.Teraz wystarczy jakies info,ze Chinczycy kontynuuja zamowienia np.i kurs pojdzie.Ja uwazam ze do konca roku powalcza o 400.
    Ps.Powinni oglosic,ze pracuja nad jakas gra ;)) I by byl w dwa dni tysiak hihi
  • Re: To duzo znaczy Autor: ~sknerus [148.122.184.*]
    czesc , spolka ma wartosc, a gry no coz - sprawa wzgledna :)
    mysle ze w przyszlosci bedzie cos z tego napewno
    pozdrawiam
  • Re: To duzo znaczy Autor: ~Investt [91.216.160.*]
    niech rusza ta fabryka bo czekam na 400, na razie w plecy od 2 lat...
  • Re: To duzo znaczy Autor: ~Taaa [185.75.36.*]
    Do końca roku domkniety budynek, potem wyposazania, nastepnie proby przeniesienie produkcji biezacej i nowej. 2019 rokiem prob i bledow. Niepredko sie doczekasz nowej hulajacej fabryki.
[x]
VIGOPHOTN -1,97% 449,00 2025-12-19 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.