ale co tu porównywać? ja siedzę w branży złomowej/recykling aluminium od 20 lat a na gpw od ponad 5 lat...panowie inwestorzy ....tu nie ma co porównywać.
krezus, a raczej jacek ptaszek to firma kilkuosobowa, które trzepie leszczy z gpw przekładając wyniki ze swojej prywatnej spolki karo bhz na krezusa i pokazujac wirtualne wyniki finansowe. zero aktywów, zero czegokolwiek, wszytko oparte na jednym człowieku i poręczeniach z grupy impexmetalu. nie bez kozery karkosik jest tam schowany ponizej 5% i sam sypie akcjami jak sie ulica ubiera tzw. KK klasyka karkosika. Wystaczy wsadzić dupe w auto i pojechąc do siedziby karo/krezus a nie czytać fora i patrzec na excela.
elemental to co by nie mówić to wielka firma, duże aktywa, nieruchomosci, wielka baza transportowa, setki ludzi w polsce i drugie tyle za granica, duże nowoczesne instalacje, rózne linie biznesowe itd,itd.
w polsce to nie bardzo jest z kim porównać, może z tomem ze szczecina, ale tom to głównie złom stalowy ale też papier i plastik, za to tylko polska.
tyle że taki tom,karo to istnieja na rynku ze 30lat, a elemental mniej niż 10, ja nie wiem jak to możliwe ze ktos w takim czasie zbudowal taka firme w tej branży, skad kasa ludzie, zasoby... moim zdaniem tak jak za ptaszkiem stoi KK tak za elementalem też stac jakas gruba ryba ala sołowow albo inne zwierz.
Dnia 2018-07-13 o godz. 09:27 ~hardcorowy napisał(a): > ale co tu porównywać? ja siedzę w branży złomowej/recykling aluminium od 20 lat > a na gpw od ponad 5 lat...panowie inwestorzy ....tu nie ma co porównywać. > > krezus, a raczej jacek ptaszek to firma kilkuosobowa, które trzepie leszczy z gpw > przekładając wyniki ze swojej prywatnej spolki karo bhz na krezusa i pokazujac > wirtualne wyniki finansowe. zero aktywów, zero czegokolwiek, wszytko oparte > na jednym człowieku i poręczeniach z grupy impexmetalu. nie bez kozery karkosik > jest tam schowany ponizej 5% i sam sypie akcjami jak sie ulica ubiera tzw. KK > klasyka karkosika. Wystaczy wsadzić dupe w auto i pojechąc do siedziby karo/krezus > a nie czytać fora i patrzec na excela. > > elemental to co by nie mówić to wielka firma, duże aktywa, nieruchomosci, > wielka baza transportowa, setki ludzi w polsce i drugie tyle za granica, > duże nowoczesne instalacje, rózne linie biznesowe itd,itd. > > w polsce to nie bardzo jest z kim porównać, może z tomem ze szczecina, ale tom > to głównie złom stalowy ale też papier i plastik, za to tylko polska. > > tyle że taki tom,karo to istnieja na rynku ze 30lat, a elemental mniej niż 10, ja nie wiem > jak to możliwe ze ktos w takim czasie zbudowal taka firme w tej branży, skad kasa > ludzie, zasoby... moim zdaniem tak jak za ptaszkiem stoi KK tak za elementalem > też stac jakas gruba ryba ala sołowow albo inne zwierz. >
Witam kolegę ma kolega rację ale to nie ma tu aż takiego znaczenia wielkość firmy...... elemental to inna liga owszem sam osobiście nie lubie spółek dywidendowych i akurat obecna sytuacja mi odpowiada dla mnie ważne jest AT a fundamentalnie nadzedł czas recyklingu coraz więcej tych wszystkich śmieci do przerobienia w europie i kto tego nie widzi musi być ślepcem :) obstawiam ,że cena powakacyjna będzie grubo ponad 3,5 pln tak też jest o co walczyć........... o akcje :))
@ hardcorowy: jakby tak to jeszcze w liczby ubrać. Może się to forum zmieni w takie jak na NEWAGU- po prostu z rzetelnymi informacjami... Bo i zachowanie spółki podobne- jak lepsza informacja to kurs spada.