Adres sie zgadza ale "przedmiot" nie musi nalezec do LS. Moze do jakiegos wykonawcy, ktory porzucil materialy? Jak tam komornik wejdzie to juz tam zlicytuje wszystko, nie tylko welne czy jakies plyty. A swoja droga to po otwarciu w 2016 i hucznych zapowiedziach o zatrudnieniu nawet 100 osob, nastala grobowa cisza................
Dzieki! Ale niestety nie jestem w srodku. To tylko pogloski, czasem cos mi ktos powie "na boku". To ze LS to mechanizm obrotowy dla grupy jest dosc jasne. Tam "dziala" czy raczej kombinuje wiele spolek. Na strzal wystawiaja LS, bo za dotacje I rozne takie postawili nikomu nie potrzebne zaklady. To aktywa, ktore sluza do zadluzania. To po pierwsze. Potem kontrakty, na ktorych "pracuja" te wlasciwe firmy budowlane (zaklady tez budowaly). To po drugie. Za tzw "zarzadzanie", co sami przyznali, kasa laduje jeszcze w innej spolce tej samej grupy osob. To jest kolko rozancowe! A LS? Coz, z tych dlugow juz nie ma szans wyjsc. Co tam jakies materialy budowlane za 30 tys? LS na froncie padnie, a firmy z drugiego szeregu kosza do swojego wora. A moze to tylko mi sie snilo?
Teraz wyjscie z akcji, zwlasza dla wiekszych pakietow, jest praktycznie nierealne. Gdzie sa Ci co na tym forum wrzeszczeli zeby wystawiac (chyba w okolicy 0,70) bo biora wszystko! Ateraz bula na na 2x nizszym poziomie i nie ma komu brac? Maslany i innych znawcow tej firmy ten czarny scenariusz sie spelnia. Ciekawe czy znajdzie sie jakis inwestor zaintersowany kupnem tego zlomowiska? Nawet za 1 zl przy takich dlugach pewnie byloby warto.
Za 1 zł to biorę. Wydłubię kasę z zarządu albo pozamykał towarzystwo na dobre. Tyle tylko, że mi nikt tego nie sprzeda bo prezes kontroluje głównych udziałowców.
Ale spokojnie, czekajmy, Ziobro zmienia kodeks karny więc towarzystwo będzie miało się okazje załapać na dłuuuuuuugie wakacje.