Dnia 2018-07-11 o godz. 15:23 ~Riki napisał(a): > czy presto kończy przygodę z GPW spółka akcyjna zmiana na sp.z oo ????????????????????? > Kominy Presto Sp. z oo
https://www.presto-kominy.pl/strefa-klienta/dane-kontaktowe Kolejne kombinacje, na WZA w 2017 r ustalono zmianę siedziby firmy ale nie podano że będzie to sp. z.o.o uchwała nr 16 poniższego komunikatu
Wystarczy wejść w KRS tej spółki i zobaczycie że nie ma tam udziału Presto s.a. stąd brak zysków. Do sp z o.o. sprzedawany materiał po kosztach jako dystrybutora i tam zostają całe zyski
Dnia 2018-07-11 o godz. 15:23 ~Riki napisał(a): > czy presto kończy przygodę z GPW spółka akcyjna zmiana na sp.z oo ????????????????????? > Kominy Presto Sp. z oo
wydaje sie, ze taki byl plan zeby wyporwadzic majatek SA do sp. z o.o. ale pojawilo sie kilka osob z pakietami akcji i caly plan psu w .... Nie tylko plan sie zawalil ale pojawiaja sie klopoty dla obecnego zarzadu, tego pewnie nie przewidzieli bo mialo byc jak zwykle czyli zero zainteresowania drobnych a tu klops. W przyszlosci zapewne beda rozliczenia za dotychczasowe dzialania.
Jak to jest?? Do tej pory wszystkim zajmowała się sp SA i przynosiła zyski nagle podpisują porozumienie i niema nic??
O Firmie Firma KOMINY PRESTO Sp. z o.o. powstała na mocy porozumienia o współpracy handlowej z Presto S.A.– wiodącego producenta kominów na rynku. W marcu 2018 roku KOMINY PRESTO Sp. z o.o. z siedzibą w Dębe uzyskała wszelkie prawa do „know how” marki PRESTO. Spółka KOMINY PRESTO od marca 2018 r. jest wyłącznym dystrybutorem systemów kominowych i wentylacyjnych oferowanych przez producenta Presto S.A. na terenie RP. KOMINY PRESTO Sp. z o.o. to najwyższej jakości, certyfikowane produkty oraz inteligentne rozwiązania montażowe. Posiadamy aktualne certyfikaty i aprobaty wydane przez Instytut Techniki Budowlanej w Warszawie na wszystkie systemy kominowe.
Dnia 2018-07-12 o godz. 09:00 ~Man napisał(a): > Tak jest, że właścicielom sp z o.o. nie potrzebne są do niczego akcje spółki s.a. dlatego nikt nie będzie ich zbierał jak tu wszyscy piszą
Akcje pewnie nie są im potrzebne, ale aprobaty techniczne, atesty znaki towarowe i inne dokumenty związane z kominami już tak a to należy do PRESTO SA i w tym miejscu trzeba zadać pytanie czy podpisane porozumienie ze sp. z.o.o nie działa na szkodę spółki SA ??
Dnia 2018-07-12 o godz. 09:35 ~Man napisał(a): > Jest napisane że sp z o.o uzyskała wszelkie prawa do know how marki Presto więc mają wszytko co potrzebują
w raporcie z WZA jest napisane że zarząd nie uzyskał absolutorium, a wcześniejsze WZA nie wyraziło zgody na sprzedaż czy dzierżawę przedsiębiorstwa więc samo porozumienie bez zgody akcjonariusz ( WZA ) w moim odczuciu ma wartość papieru toaletowego.
Dnia 2018-07-12 o godz. 09:52 ~obsrewator napisał(a): > Dnia 2018-07-12 o godz. 09:35 ~Man napisał(a): > > Jest napisane że sp z o.o uzyskała wszelkie prawa do know how marki Presto więc mają wszytko co potrzebują > > w raporcie z WZA jest napisane że zarząd nie uzyskał absolutorium, a wcześniejsze WZA nie wyraziło zgody na sprzedaż czy dzierżawę przedsiębiorstwa więc samo porozumienie bez zgody akcjonariusz ( WZA ) w moim odczuciu ma wartość papieru > toaletowego.
Hmm... Czyżby aż tak zlekceważyli drobnych i nie zabezpieczyli sobie legalnej możliwości przepchnięcia przez WZA czy NWZA wszystkiego co tylko przyjdzie do głowy? Zaskoczyło ich powstanie Porozumienia Akcjonariuszy?
Dnia 2018-07-12 o godz. 09:32 ~Jan napisał(a): > 9ml.akcji było na ZWZ 20ml. zaparkowane w ulicy lub spółdzielniach czekających > > > > na rozwój sytuacji.
Janie i w tym miejscu powinieneś napisać że, na to są paragrafy.;-))) Jest tylko pytanie co posiadacze tych 9mln akcji zamierzają zrobić?? A swoją drogą już w Bankierze otwierając presto "podstawowe dane" i otwierając stronę internetową otwiera się strona sp. zo.o
Dnia 2018-07-12 o godz. 12:42 ~irek napisał(a): > co kolego przewidujesz dalej, jaki rozwój sytuacji dla akconariuszy
Ciężko coś przewidywać. Uchwały nie przeszły. Ale co zrobią Akcjonariusze? tego nie wie nikt. Z tego co czytam tu na forum (sądząc po ncku) Ty jesteś chyba trochę w plecy jako jeden 66 osób kupiłeś akcje z praw poboru i chyba nawet nie bardzo jak miałeś okazję to sprzedać Ja będąc na twoim miejscu zebrał bym te komunikaty, protokoły z WZA to memorandum i udał się po poradę prawną koszt nie duży. a spróbować warto. W myśl powiedzenia "poszła krowa niech idzie i cieie". A może okazać się że ciele nie będzie stracone i większą część krowy się odzyska. Przecież jak do tej pory spółka była rentowna.(przynajmniej takie były raporty)
dziękuję "ktoś" za podpowiedź i odpowiedź, faktycznie wszedłem w PP i tkwię w Presto od dawna na dużym minusie, rozważę to co napisałeś, wrzucę na forum jak to dalej poszło, wciąż mam nadzieję, że jednak trochę to wyjdzie z tej zapaści
Dnia 2018-07-12 o godz. 19:34 ~irek napisał(a): > dziękuję "ktoś" za podpowiedź i odpowiedź, faktycznie wszedłem w PP i tkwię w Presto od dawna na dużym minusie, rozważę to co napisałeś, wrzucę na forum jak to dalej poszło, wciąż mam nadzieję, że jednak trochę to wyjdzie z tej zapaści
Nie masz za co dziękować. Sam jestem w podobnej sytuacji i rozważam za i przeciw. Niby wszystko powinno być Ok, Ale co stanie się jak zarząd dogada się z akcjonariuszami obecnymi na WZA? Tam gdzie chodzi o kasę tam nie ma nic co by można nazwać normalnością . Pozdrawiam
Dnia 2018-07-12 o godz. 20:40 ~ktoś napisał(a): > Dnia 2018-07-12 o godz. 19:34 ~irek napisał(a): > > dziękuję "ktoś" za podpowiedź i odpowiedź, faktycznie wszedłem w PP i tkwię w Presto od dawna na dużym minusie, rozważę to co napisałeś, wrzucę na forum jak to dalej poszło, wciąż mam nadzieję, że jednak trochę to wyjdzie z tej zapaści > > Nie masz za co dziękować. Sam jestem w podobnej sytuacji i rozważam za i przeciw. Niby wszystko powinno być Ok, > Ale co stanie się jak zarząd dogada się z akcjonariuszami obecnymi na WZA? Tam gdzie chodzi o kasę tam nie ma nic > co by można nazwać normalnością . > Pozdrawiam
Sory jeżeli kogoś uraziłem, nie miałem nikogo konkretnego na myśli ale życie weryfikuje wszystko