• nowe szczyty wkrótce Autor: ~moneymaker [89.229.101.*]
    1. dywidenda. pewnie w sporej części pójdzie na zakup akcji.
    2. nadal świetne przychody > 50% wzrostu r/r.
    3. jeśli nie będzie jednorazowych kosztów można spodziewać się kolejnego wyniku netto > 2mln. Liczę że w ciągu roku spółka wyciągnie ok 10 mln zysku netto.
    4. Biorąc powyższe pod uwagę, spółka na koniec '18 jest wyceniana na C/Z ~22 czyli śmiesznie nisko jak na spółkę z takiej branży i takim wzrostem organicznym, a c/z '19 to już nawet nie piszę bo spada w żenujące okolice.

wniosek: liczę na 50 pln pod koniec roku. Kolejne wzrosty myślę przed wynikami za IIQ.

• Re: nowe szczyty wkrótce Autor: ~invest [89.231.108.*]
    Moneymaker, zapraszamy na najnowsze forum, tu co jakiś czas piszemy o IAI, a Ty masz w temacie spółki bardzo dużą wiedzę. Po czasie przyznam, że to Ty miałeś rację, na początku traktowałem Twoje posty z lekkim przymrużeniem oka, ale spółka realizuje scenariusze wzrostowe, których Ty pisałeś na wiele miesięcy wczesniej. Zresztą widać po postach, że jesteś nieźle obeznany w temacie, tak więc Twoja obecność może wnieść sporo istotnych informacji. Zapraszam na forum, a przede wszystkim na chat'a na dole strony, tam kilka osób pisze o IAI na bieżąco:
    https://iluminacigpw.pl/index.php
  • Re: nowe szczyty wkrótce Autor: ~tak [185.28.176.*]
    Niedługo jazda <20zł,
    napompowaliście balona
  • Re: nowe szczyty wkrótce Autor: ~moneymaker [91.231.92.*]
    kolejny bez akcji. Jak nam przykro. Napompowałeś swoje chęci kupienia waloru za bezcen. Nie uda ci się, ale kupisz >30, to więcej niż pewne :)
  • Re: nowe szczyty wkrótce Autor: ~Qwert [193.33.174.*]
    Utknęliśmy na 25 zł. Myślisz, że pod raport coś ruszymy? Trójka z przodu zdecydowanie bardziej mi się podobała;) Ale cierpliwie czekam na Twoją piątkę z przodu ;) Chociaż nie wiem czy w tym roku to się uda.
  • Re: nowe szczyty wkrótce Autor: ~ech [185.28.176.*]
    W mikro skali, ale troche macie wizje podobne jak CDProjekt,
    nie zauważacie, że balon jest już za duży, dalej się oszukujecie, może jeszcze wzrośnie, może i do 30,
    ale to jest MAX, nic więcej was nie czeka w najblizszych miesiacach
  • Re: nowe szczyty wkrótce Autor: ghost777 [95.129.225.*]
    My tu kolego nie inwestujemy na 3 czy 6 miesięcy. My trzymamy te papiery żeby mieć za co żyć na emeryturze:) Spółka może chwilowo jest lekko przewartościowania patrz C/Z ale perspektywy ma już niesamowite a ilość akcji ograniczona tym bardziej że spółka ma kasę na rozwój organiczny i nie planuje emisji. Ponadto jak zarobi to płaci dywidendę więc czego chcieć więcej. Ja cały czas dokupuje i uśrednia w górę od 15 PLN.
  • Re: nowe szczyty wkrótce Autor: ~moneymaker [89.229.101.*]
    być może ciebie nic nie czeka, natomiast IAI kolejny rok z rzędu rozwija się w tempie kilkadziesiąt % rocznie. I kurs również to uwzlędni, choć kiedy dokładnie nie wie nikt. Wycena w ostatnich latach P/E od 25 do 55. W chwili obecnej jesteśmy raczej na średnim, a nie wysokim poziomie. Uwzględniając ok 400 tys. kosztów zaksięgowanych w IIQ zamiast w IVQ to jest nawet tanio. Wszystko na dobrej drodze! :)
  • Re: nowe szczyty wkrótce Autor: ~Ghost777 [188.146.40.*]
    Money nie ma co ze studentem dyskutować co chciał zarobić w jeden dzień :) Spółka póki co ma się dobrze co pokazały wyniki za II kwartał . Niemniej martwi mnie ze usługi obce tylko kosztują . Myślałem ze z samego abonamentu jest więcej niż usług dodatkowych . No ale cóż czekamy na dalszy wzrost przychodów i zobaczymy jak to się przełoży na efekt skali . Zobaczymy tez jak zagranica ryluszy i czy będą tam w stanie konkurować .
  • Re: nowe szczyty wkrótce Autor: ~invest [31.6.131.*]
    ghost, to nie tak, chyba nie zrozumiałeś komentarza do wyników....! Wzrost kosztów usług obcych jest związany z zakupami usług dodatkowych, które potem odsprzedadzą dalej ze swoją marżą, co pół roku te wydatki mają wyskoki, tak więc w IIIQ powinno to się przełożyć na wyraźniejszy wzrost zysków i wzrost marży.
  • Re: nowe szczyty wkrótce Autor: ~Qwert [89.74.16.*]
    Gdzie technicznie powinna się korekta zakończyć? Bo zamiast iść w stronę 50 zł, idziemy na 20 ;) Jedyny plus, że wyrwałem dzisiaj kapkę akcji.
  • Re: nowe szczyty wkrótce Autor: ghost777 [95.129.225.*]
    querty idzie w dół bo tak to już jest że niektórzy chcą się pozbyć akcji by pospekulować na innych spółkach a płyność jest jaka jest więc jak ktość chce posiedzieć ze spółką dłużej może zbierać po 23 lub 22 zobaczymy. Na 22 techniczne jest wsparcie więc jak technicy się wysypią można ustawić się po 20. Chociaż przy tej płynności to technika ma mniejsze znaczenie.
  • Re: nowe szczyty wkrótce Autor: ~invest [31.6.131.*]
    Silnym wsparciem jest zawsze średnia 200-sesyjna, a ta obecnie przebiega na 23,10. Poza tym poziom 24 na close jak najbardziej też jest wsparciem, więc tak naprawdę dla longtermu to już są bardzo dobre poziomy do akumulacji, zwłaszcza, ze kolejne 2 kwartały będą znacznie lepsze od analogicznych w roku poprzednim, zauważcie, że baza sprzed roku jest bardzo niska, więc łatwo będzie o duży progres.
  • Re: nowe szczyty wkrótce Autor: ~Ghost777 [188.146.237.*]
    Invest ja osobiście średnim sesyjnym nie wieże bo zawsze jest jakaś średnia po drodze 50 100 150 itp :) No ale twoje wsparcie na średniej plus moje ostatnie wsparcie na 22 wiec gdzies w tych okolicach powinno się ustabilizować tym bardziej ze RSI się już wychładza .
[x]
IAI 0,00% 36,40 2018-11-20 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.