• Wymiar kar za niewypełnienie obowiązków informacyjnych spółek giełdowych Autor: ~abc [213.77.66.*]
    Kara pieniężna do maksymalnej wysokości 1 m PLN lub wykluczenie papierów wartościowych z obrotu na rynku regulowanym grożą za niewykonanie za niewykonanie lub wykonanie w nienależyty sposób obowiązków informacyjnych. Zgodnie z art. 98 ustawy o ofercie publicznej podmiot, który przekazuje informacje nieprawdziwe, niekompletne lub w sposób nierzetelny zobowiązany jest do naprawienia wyrządzonej szkody. Dodatkowo przekazanie informacji nieprawdziwych lub zatajenie informacji, które istotnie wpływają na treść przekazywanych informacji grozi kara pozbawienia wolności od 6 miesięcy do 5 lat oraz kara grzywny nawet do wysokości 5 mln PLN.
  • Re: Wymiar kar Autor: ~tratata [89.73.195.*]
    Nie stresuj się tak, pewno im się załącznik nie dodał i nie zauważyli. Już napisałem do spółki maila o tym.
  • Re: Wymiar kar Autor: ~abc [213.77.66.*]
    Oni tam nie czytaja wiadomosci jakie im przychodza. To bylo celowe nie dolaczenie zalacznika ( jakos zawsze byly dolaczane)
    Ta informacja ma istotny wplyw na kurs akcji , jaka przejeli spolke i ile dodrukowali akcji po 5gr bo wiecej nikt nie chce placic.

Nie odpowiadają na maile to postanowiłem poszukać kontaktu do członków RN, problem polega jednak na tym że na stronie są nieaktualne od roku dane i się ośmieszyłem kontaktując się przez FB z Panem Wasążnikiem
  • Re: Wymiar kar Autor: ~abc [213.77.66.*]
    Prezowi raz dadza kare i sie nauczy. Trzeba zadzwonic do spolki i zeby polaczyli z prezesem, ostatecznie do animatora spolki ale teraz nie wiem kto jest.
    Już jest raport. Emisja po 10gr ale będą kupowali 90 udziałów w jakiejś spółce chyba swojej. Trzeba ją wycenić, czekam na raport z infoveriti
[x]
ASTRO -22,46% 0,07 2025-09-17 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.