• Ta spółka nie jest taka najgorsza jak niektórzy piszą Autor: ~typ [79.191.45.*]
    Jest pomnożony przychód rok do roku a perfumy mogą się ładnie sprzedawać. W prawdzie tak gigantyczny skok notowań jest dla mnie szokiem bo wielkie spółki rosną po 50% rocznie a tu proszę. Ktoś zainwestował 20 tys zł i już ma prawie łącznie 60 tys zł. Prawda, że piękna sprawa? Każdy z nas chciałby wynajdywać takie spółki przy debiucie zarabiać choćby po 50% w 1 dzień i kasować zyski. Przy odpowiedniej wiedzy wielu w 2 lata stałoby się milionerami. Ja sądzę ,że ta spółka się utrzyma z ładnym zyskiem. Już nie będzie radykalnie rosnąc ale jest przyszłościowa.
  • Re: Ta spółka nie jest taka najgorsza jak niektórzy piszą Autor: ~Bednar [94.254.135.*]
    Marudzą ci co nie mieli dzisiaj odwagi kupić. Ja kupiłem dzisiaj i jestem zadowolony i jeszcze bym dobrał ale nie dali.

Polecam wszystkim przeczytanie artykulu z Daily Mail o perfumach. 
    link

Najciekawsze wnioski z artykulu:
    -wyprodukowanie perfum kosztuje tylko 3% ceny, ktora trzeba za nie zaplacic w perfumerii
    -reszta to marketing, opakowanie itd
    -wspolczesne perfumy to chemia, syntetyki
    -naturalne wyprodukowanie perfum byloby szalenie drogie-aby uzyskac 1kg olejku z jasminu trzeba by przerobic 750kg tej rosliny; dodatkowo kwitnie ona we Francji od sierpnia do pazdziernika i musi byc zbierana recznie; 
    -podobnie jest z rozami; koszt 1kg naturalnego olejku to 4000 funtow a syntetycznego 400....
    -perfumy produkowane przez gwiazdy pokroju J.Lopez czy S.J.Parker sa robione z tanich skladnikow aby obnizac koszty produkcji co pozwala na sprzedaz ich za przystepna cene, nie da sie porownac chocby do chanel5, ktore moga przetrwac nawet do 24 godzin
    -czesc domow mody wiecej zarabia na perfumach niz na ubraniach (np Burberry, YSL)
    -prasa nie krytykuje zapachow, gdy czerpie profity z reklam tych produktow

• Re: Ta spółka nie jest taka najgorsza jak niektórzy piszą Autor: ~domek [37.47.143.*]
    Gratuluje!!! Ładny debiut.
  • Re: Ta spółka nie jest taka najgorsza jak niektórzy piszą Autor: ~bolek [37.47.35.*]
    Dnia 2018-06-29 o godz. 18:58 ~domek napisał(a):
    > Gratuluje!!! Ładny debiut.

pieknie idziemy ja kupilem wczoraj po 2,60 nie sprzedaje,skoro dwoch glownych udzialowcow mbf i radziumajdan nie zamierzaja tak tanio sprzedawac:)))pewnie jakas korekte zaliczymy ale tu bedzie minimum 10zl ale to moje zdanie:))
  • Re: Ta spółka nie jest taka najgorsza jak niektórzy piszą Autor: ~aaa [91.193.208.*]
    bolek nie naganiaj cenowo i inni tez nie naganiac cenowow, bo się zleca leszcze i będzie po .....
  • Re: Ta spółka nie jest taka najgorsza jak niektórzy piszą Autor: ~Bednar [94.254.135.*]
    Dokładnie i nie dobierzecie rano bo otworzy się luką i szybko zakończy widłami.
  • zobaczymy kurs dnia 29.10.2018 oraz 29.01.2019 i po roku czyli 29.06.19 Autor: ~vabunhka [88.98.217.*]
    zobaczymy czy bedzie blizej 10zl wtedy czy bliżej 1zl, obstawiam ze czeka go to samo co BitEvil.

sprawdzaliście z jakim długiem spółki wam pan Smalec sprzedał papiery ?

ile to zysku miala ta spółeczka za ostatni rok ? czy raczej była w plecy ?

kupilibyście reklamowane perfumy PREMIUM w Biedrze ? pewnie leza na polce dla VIPow w Biedrze czy nie ?

ja bym takiego syfu nie kupiła, wolałabym Bruta czy co innego ale z perfumerii a nie biedronkowy szajs bo trzeba to nazwać po imieniu.

Podejrzewam, podejrzewam ze panu Smalcowi dystrybutorzy papieru i ci co wprowadzali ja na NC dobrze nawinęli makaron na uszy jakim to on nie jest polskim beckhamem (na marginesie mu do piet nie dorasta), ze niemal rządzi w TVNie wiec sprzedaz ma gwarantowana. tylko czekać jak go Biedra wyskubie ich z kasy i będzie jeszcze dopłacał Smalec za to ze przez dyskont sprzedaje.

zerknijcie na ten wykres i zeby wam sie tylko nie śnił po nocach:

https://stooq.com/q/?s=bit

• zobaczymy kurs dnia 29.10.2018 oraz 29.01.2019 i po roku czyli 29.06.19 Autor: ~vabunhka [88.98.217.*]
    przed emisja podawane bylo ze spolka wygenerowala bodajze ok 1.5 mln straty a nie 33 tys (ktos tu klamie) wiec sugeruje to sprawdzic. wyniki raczej wykoloryzowane na potrzeby emisji albo pan Smalec pokryl dlug z wlasnej kieszeni a moze moze narodowa czempionka sciery pokryla Smalca i dlug ?

https://www.bankier.pl/gielda/notowania/new-connect/VABUN/wyniki-finansowe

[x]
COSMA 0,00% 0,39 2025-10-31 09:54:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.