teraz pytanie czy będzie kolejny skup czy już nie? jeśli będzie to cena utrzyma się w okolicy 1,30 i na ile procent ogólnej liczby akcji bo jeśli tak jak teraz na marne 13% to słabo. jeśli następnego skupu nie będzie w najbliższym czasie czyli do końca roku to tu groszówki pewne.
Na Walnym Zgromadzeniu w czerwcu 2017 r. ustalono skup akcji za kwotę do 250 ml zł. Obecnie realizowany jest skup ~8 mln akcji za kwotę 26 mln zł. Łącznie w grudni 2017,styczniu 2018, czerwiec 2018 r skupiono akcje za 164,5 mln zł.. Pozostanie kwota 85,5 mln zł za którą można skupić ~25 mln akcji licząc jak do tej pory po 3,27 zł/ akcję. Z analizy wynika że pozostały by 2 skupy ze stopą alokacji ~33,3%!!!!!
wszystko racja , tylko zwracam uwagę na słowo "do" 250mln. do nie znaczy że będzie 249,9 mln , może być np 160mln bo też jest "DO" 250mln a więc wszystko zależy od głównych akcjonariuszy , czy zdecydują się na skup jeszcze w tym roku, mogą również przedłużyć date skupu jakąś uchwałą np do końca 2019 roku a jest to wielce prawdopodobne widząc jak kurs się zachowywał przed tym skupem można było kupować nawet po 1,36 , sam nawet dokupiłem sporo po 1,42-1,47 i jest to bardzo dziwne że tak łatwo oddawali akcje ulicy, więc może być różnie
niestety żerowałeś na tych, co byli za granicą na wakacjach. Sam musiałem opchnąć parę akcji, na szczęście mam konto w BZWBK i mogłem zdalnie odpowiedzieć na wezwanie. Jak by się nie udało - pewnie byłbyś bardziej zadowolony z łowów
Kasa na następny skup już jest . Po umorzeniu akcji skupionych w styczniu i czerwcu 2018 r będzie następny ze stopą alokacji~33%. Tylko po ile? Wartość na jedną akcje w raporcie to 2,5 zł + 10% -obecnie daje 2,75 zł/akcję
Może mi ktoś przedstawić jak wyliczył te 15 % w skupie czerwcowym ? Przy poprzednim skupie nie było ofert na 5 mln akcji , jest 61 mln - 12 skupionych = można założyć że będzie oferowanych 44 mln - chcą skupić 8 mln obstawałbym że będzie podobnie jak poprzednio około 20 % .
Dnia 2018-06-29 o godz. 09:17 ~marioxx napisał(a): > Może mi ktoś przedstawić jak wyliczył te 15 % w skupie czerwcowym ? > Przy poprzednim skupie nie było ofert na 5 mln akcji , jest 61 mln - 12 skupionych = można założyć że będzie oferowanych 44 mln - chcą skupić 8 mln obstawałbym że będzie podobnie jak poprzednio około 20 % .
dobrze mowisz - bedzie okolo 20%
te 80 baniek na skupy do 250 powinny się znaleźć, latem oddadzą 2 etapy Soho plus zimą kolejny etap Krakowa, a wartość działek na Mińskiej które jeszcze im zostały do opylenia to ok. 30baniek + tez okolo 30 baniek warta jest ziemia w Krakowie, której obecnie nie ruszyli z zabudową
Po obecnym skupie zostanie 41m akcji po 1.5 zł (powiedzmy) = wycena 61 baniek ... to chyba drogo nie jest
dziś składałem zapis na sprzedaż akcji usłyszłem takie info że planowane są jeszcze 2 skupy najbliższy w sierpniu wiec nie sprzedawać tylko dobierać oczywiście to tylko plany wiec różnie może być
Szkoda z liczb wynikało około 20 % liczyłem na około 30 % , zastanawiające jest że po raz drugi w skupie nie bierze udziału około 5 mln akcji ,ciekawe kto trzyma akcje mimo że wydaje się że cena skupu patrząc na kurs na GPW jest atrakcyjna.