1) Zagrywka z wekslem jako blef ma wystraszyć ulicę i oskubać leszcza - Apollo zbiera i zwiększa znacząco swój udział 2) Zagrywka z wekslem ma doprowadzić do jego faktycznej realizacji - Apollo zgarnia 3 baniaczki i sprzedaje całą resztę, kurs tragicznie dołuje, przyszłość spółki niepewna 3) Zagrywka z wekslem ma doprowadzić do jego faktycznej realizacji - Apollo zgrania 3 banieczki, ale nie sprzedaje tylko odkupuje morze akcji od spanikowanej ulicy za bezcen
... a w efekcie realizacji weksla (scenariusz #2 i #3) GLG zaciąga pożyczkę od spółki matki albo robi emisje. Jedyną pocieszającą wiadomością przy emisji będzie potrzeba zawyżenia kursu, żeby w ramach emisji zgarnąć odpowiednio dużo piniędzy.
2 super rekomendacje przecież spece lepiej są poinformowani od nas nie ma co snuć domysłów o wekslu i całym tym apollo trzeba cierpliwie czekać bo to musi urosnąć
po co maja wykiwać skoro maja ponad 2 mln akcji ? generalnie dziwna zagrywka z ich strony, jak by nie te ich kombinowania już niedługo mogloby być 10 zl na kursie, a to ponad 20 mln zl,, nie chcą takiej kasy? w sumie APOLLO ma więcej do stracenia , w GLG jest licencja na produkt , która glowny akcjonariusz jak straci cierpliwość może cofnac, wiec w co gra APOLLO???
ps. moja rada- niech panowie z APOLLO dadza na luz i zacznijmy w końcu wszyscy zarabiać.
nr. 2 totalny bezsens świadczący ze autor nie czyta bądz nie rozumie co czyta komunikatów spółki.Appolo miało szanse dostac pieniadze za weksel pod warunkiem sprzedaży akcji okreslonemu inwestorowi.nie musiało by "walic w rynek" i ty podobne bzdety.skoro nie chciało to znaczy ze chce byc dalej udziałowcem,ba zawiazanie spółdzielkni swiadczy ze zależy im na jak największej reprezentaji na walnym
Bzdura. Razem z drugim udziałowcem Apollo dalej nie ma nic do gadania. Opieranie na tym teorii, że Apollo nie chce nic sprzedać jest naiwne. Jeśli Apollo zobaczy szanse na wyrobienie swojego targetu to wyjdzie z inwestycji. Realizacja weksla + sprzedaż akcji może doprowadzić do realizacji celu inwestycyjnego. Jeśli tego nie widzisz to twoja sprawa.
realizacja weksla? czyli ile ? 3,2? zapomnij to jest weksel na taka kwote ,nie roszczenia te zalozmy mogą być np. na 1 mln zl, po 2 GLG tak latwo nie odpuści takie sprawy ciagna się w sadach latami, wiec z tego tytułu szybko pieniędzy nie zobaczą, po drugie 2 mln akcji pk ile mogą sprzedać ? po 1 zl średnio? choć w ta watpie, wiec wogole nielogiczna jest ich strategia po nie podrzucając klud pod nogi spolce już by kurs był na dzisiaj 5 zl a to jest ponad 10 mln zl z perspektywa wielokrotnego zysku , wiec ja wogole nie kupuje twoich dywagacji.
No właśnie "gdyby Apollo nie rzucało kłód pod nogi spółce to ...". Ile razy ja to już widziałem na tym forum. A ktoś się zastanowił właśnie, dlaczego Apollo to robi? Nie chce zarabiać pieniędzy? Robi wam na złość? Ludzie, włączcie myślenie.
Dnia 2018-06-28 o godz. 14:42 ~jimmy napisał(a): > Bzdura. Razem z drugim udziałowcem Apollo dalej nie ma nic do gadania. Opieranie na tym teorii, że Apollo nie chce nic sprzedać jest naiwne. Jeśli Apollo zobaczy szanse na wyrobienie swojego targetu to wyjdzie z inwestycji. Realizacja weksla + sprzedaż akcji może doprowadzić do realizacji celu inwestycyjnego. Jeśli tego nie widzisz to twoja sprawa.
Bzdura.majac opcję realizacji weksla i sprzedaż akcji wskazanemu podmiotowi zawiązuja stowarzyszenie inwestorow i aktywnie chca uczestniczyc w walnym.to hobbisci czy masochisci?
Dnia 2018-06-29 o godz. 08:51 ~jimmy napisał(a): > Jeśli masz akcje GLG to obyś miał rację. Tego życzę. Ja narazie przyglądam się sytuacji, mam sentyment do GLG, bo zarobiłem tu trochę pieniędzy.
oczywiście że mam.spore ryzyko ale spora szansa nadprzeciętnych zysków.mnie jest wszystko jedno czy spółka bedzie rządzic apollo i jacyś smieszni inwestorzy ze stowrzyszenia czy GLG.społka jest na takim etapie że zaczyna sie o nia walka.kto ja wygra jest mi obojetne ale uwazam ze da się na tym zarobic
To jest nic innego jak walka o przejecie wladzy nad spolka bo Apollo majac te dodatkowe akcje plus jakis skup z rynku zacznie rzadzic w tej spolce. Ale Apollo jest aniwne jesli mysli ze GLG odda im ja tak bez walki a nawet jesli mieli by oddac to juz bezwartosciowa spolke ktora nie ma praw do zadnych badan bo przeciez tak naprawde wszystko nalezy do spolki matki GLG i to oni zrobia co beda chcieli zanim sprawa prawnie sie wyjasni.