• Wyskoczyłem z waloru. Autor: ~kraf101 [77.253.235.*]
    27% w plecy.
    Można było wyskoczyć at par, ale trzeba było mieć refleks ;)
  • Re: Wyskoczyłem z waloru. Autor: ~paws [195.187.148.*]
    Do PLI trzeba mieć niebywałą cierpliwość.
    Znosić ich totalną ignorancję w zakresie komunikacji z inwestorami. Znosić ich milczenie odnośnie współpracy z Netflixem (z pewnością wymuszone umową). Znosić długie miesiące posuchy.

Ale myślę, że wyskoczyłeś w najgorszym możliwym momencie. No, prawie najgorszym - dno było miesiąc temu. Będzie znacznie lepiej. Wytrwali zostaną nagrodzeni.
  • Re: Wyskoczyłem z waloru. Autor: ~Plex [83.20.189.*]
    No trochę lipa kisic tyle czasu a jak rośnie to skoczyć od razu ze stratą. Wciąż jesteśmy 50% poniżej szczytów. Wiadomo od razu nie wzrośnie tyle, trochę pomieli, ale najlepsze przed nami. Wakacje przełęcz a wtedy ruszy Witcher i Legendy.
  • Re: Wyskoczyłem z waloru. Autor: ~kraf101 [77.253.235.*]
    Impuls Netflixa został sfalsyfikowany pierwszym zejściem poniżej 40. Papier dał jeszcze szanse bezbolesnego wyjścia po 48, ale trzeba było mieć refleks. Niestety miałem urwanie łba w robocie i mi sesje zamknęli zanim znalazłem czas, więc dzisiaj się zestopowałem @38,10.
    Moim zdaniem to jest papier oddawany. Środki przerzuciłem na 11b. Tam jest odwrotnie, cały czas go szukają.
  • Re: Wyskoczyłem z waloru. Autor: ~Plex [83.20.189.*]
    No ktoś musi oddać by było co brać :) IMO prędzej kupiłbym vivid niż 11bit, szybciej pójdzie zarobić większy procent.
    Dnia 2018-06-27 o godz. 18:07 ~Plex napisał(a):
    > No ktoś musi oddać by było co brać :) IMO prędzej kupiłbym vivid niż 11bit, szybciej pójdzie zarobić większy procent.

Vivid to ja miałem po 1,9 i wyskoczyłem po 4,2, że by dokupić 11b po 19 ;)
    Jakoś mnie ta spółka nie przekonuje, lata w te i wewte, zarząd dużo ryczy, a mało soku daje.

Co do Platige, to wziąłem na korekcie po Netflix info @51,95. Zjazd poniżej 40 był ewidentnym negatem wybicia i trzeba było oddać na pierwszej podbitce. Na poziomie 47-48 nie było by bólu, ale niestety, to była bardzo szybka i krótka korekta i się spóźniłem ze zleceniami. Nawiasem mówiąc, to mam niezłą rękę do akcji i to pierwszy taki wpi@rdol.

Moim zdaniem Platige będzie miała potężny potencjał, jeżeli przestaną być studiem na wynajem. Grafików już mają, więc teraz powinni pozyskać scenarzystów i scenariusze i zacząć produkować własne produkcje, pod własnym nejmem. Wtedy będzie szansa, że wyprodukują coś klasy "Toy Story" i ta szansa będzie olbrzymim potencjałem. Wtedy wchodzę.
  • Re: Wyskoczyłem z waloru. Autor: ~Friend [217.110.99.*]
    Kraf, może zostaniesz forumowym celebrytą...

na forum Farm51 jest taki temat "sprzedałem 1000 pkc jak było 9,7" - temat jest hitem, bo koleś sprzedał chwilę przed wystrzałem - obecnie kurs na F51 to 23 PLN, ale bywał też już po 32 PLN.

Innymi słowy - Moim zdaniem się pośpieszyłeś, a na pewno dobrym pomysłem nie było chwalenie się na forum, bo będzie beka :P

https://www.bankier.pl/forum/temat_sprzedalem-1000-pkc-jak-bylo-9-7,27400717.html
  • Re: Wyskoczyłem z waloru. Autor: ~MissMoney [178.24.242.*]
    ... i się spóźniłem.
    ale dla formalności tak czy inaczej: BUAHAHAHAHAaaahahhahaa.....eeeehhh...
    a na poważnie: co trzeba mieć we łbie żeby się chwalić stratą i to jeszcze w takich okolicznościach.
    Miszcz.
    Jak nie wiedziałeś co robić trzeba było pytać. Ja tu przewiduję kurs do końca roku hobbystycznie.
    Pozdro. LOL.
  • Re: Wyskoczyłem z waloru. Autor: ~gościu [46.169.96.*]
    Wow, człowieku ile ty masz lat? Uprzejmie proszę żebyś przestał pisać takie durne posty.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [178.24.242.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~MissMoney [178.24.242.*]
    Czy moderator może uprzejmie zasugerować gdzie jest granica między informacją, żartem, a mową nienawiści?
  • Re: Wyskoczyłem z waloru. Autor: ~kraf101 [79.191.147.*]
    Dnia 2018-06-27 o godz. 19:48 ~Friend napisał(a):
    > Kraf, może zostaniesz forumowym celebrytą...
    >
    > Innymi słowy - Moim zdaniem się pośpieszyłeś, a na pewno dobrym pomysłem nie było chwalenie się na forum, bo będzie beka :P
    >

Generalnie, to forum służy do wymiany poglądów, co niektórzy mogą odbierać jako chwalenie się nimi.
    A co do ewentualnej beki, to nie można nikomu do niej odebrać prawa, więc ......
    Nie twierdząc, że PLI nie ma szansy na kurs 60-80.
    Moja pozycja:
    PLI: short @38,10
    11B: long @440

Zapisałem link do wątku i zobaczymy, którą stronę beka pójdzie ;)

• Re: Wyskoczyłem z waloru. Autor: ~MAlcolmX [77.65.7.*]
    pospieszyłeś się ze zmianą pozycji
    Dnia 2018-07-05 o godz. 09:13 ~MAlcolmX napisał(a):
    > pospieszyłeś się ze zmianą pozycji

Pewnie tak, ale przy średnich dziennych obrotach circa 30k, to i tak były pełne gacie.
    Zobaczymy co będzie za 3-6 miechów.
  • Re: Wyskoczyłem z waloru. Autor: ~Plex [79.186.249.*]
    Tak czy siak wybór nie najgorszy, pewnie sam bym brał 11bit jakbym musiał coś kupować
  • Re: Wyskoczyłem z waloru. Autor: ~kraf101 [95.49.129.*]
    Dzisiaj generalne lizanie ran.
    Zapisana pozycja:
    PLI: short @38,10
    11b: long @440
    Dzisiaj
    PLI: 19,60
    11b: 270,50
    Krwawa rzeźnia. Póki co, stówka na plusie.
    Zobaczymy za następne kilka miesięcy.
  • Re: Wyskoczyłem z waloru. Autor: ~Cinek [79.186.208.*]
    Trzeba było zostać z nami na PLI ;) niby jak stówka na plusie Ci wyszła?
    Dobra, dobra odezwie się w styczniu. Link do wątku mam zapisany ;)
  • Re: Wyskoczyłem z waloru. Autor: ~Cinek [79.186.208.*]
    to zapraszam jeszcze pod koniec maja, wtedy będzie się działo tutaj :)
  • Re: Wyskoczyłem z waloru. Autor: ~Cinek [79.186.206.*]
    Miałeś się pojawić w styczniu, a tu cisza... W sumie od listopada kurs na podobnym poziomie w obu spółkach, więc nic ciekawego się nie działo. Tutaj dopiero warto zajrzeć w marcu, a potem jak już pisałem będzie się coś działo w okolicach maja. W oczekiwaniu na rozwój wydarzeń w pli, sam kupiłem mały pakiecik 11bit po 250 i ciechu po 41 , mogłem pójść po całości w ciech ale trudno.
  • Re: Wyskoczyłem z waloru. Autor: ~kraf101 [83.0.146.*]
    Dwa lata temu przeciwstawiłem 11B vs PLI.
    I jakie wnioski?
    Różnica taka, że jedno rośnie, drugie jak *#% w przeręblu.
    I różnica taka że jedno robi pod swoją marką cenione produkcje, a drugie klepie podwykonastwo i jak tego nie zmieni, to porzućcie chłopy wszelkie nadzieje.
[x]
PLATIGE 0,00% 11,50 2025-10-08 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.