Do PLI trzeba mieć niebywałą cierpliwość. Znosić ich totalną ignorancję w zakresie komunikacji z inwestorami. Znosić ich milczenie odnośnie współpracy z Netflixem (z pewnością wymuszone umową). Znosić długie miesiące posuchy.
Ale myślę, że wyskoczyłeś w najgorszym możliwym momencie. No, prawie najgorszym - dno było miesiąc temu. Będzie znacznie lepiej. Wytrwali zostaną nagrodzeni.
No trochę lipa kisic tyle czasu a jak rośnie to skoczyć od razu ze stratą. Wciąż jesteśmy 50% poniżej szczytów. Wiadomo od razu nie wzrośnie tyle, trochę pomieli, ale najlepsze przed nami. Wakacje przełęcz a wtedy ruszy Witcher i Legendy.
Impuls Netflixa został sfalsyfikowany pierwszym zejściem poniżej 40. Papier dał jeszcze szanse bezbolesnego wyjścia po 48, ale trzeba było mieć refleks. Niestety miałem urwanie łba w robocie i mi sesje zamknęli zanim znalazłem czas, więc dzisiaj się zestopowałem @38,10. Moim zdaniem to jest papier oddawany. Środki przerzuciłem na 11b. Tam jest odwrotnie, cały czas go szukają.
Dnia 2018-06-27 o godz. 18:07 ~Plex napisał(a): > No ktoś musi oddać by było co brać :) IMO prędzej kupiłbym vivid niż 11bit, szybciej pójdzie zarobić większy procent.
Vivid to ja miałem po 1,9 i wyskoczyłem po 4,2, że by dokupić 11b po 19 ;) Jakoś mnie ta spółka nie przekonuje, lata w te i wewte, zarząd dużo ryczy, a mało soku daje.
Co do Platige, to wziąłem na korekcie po Netflix info @51,95. Zjazd poniżej 40 był ewidentnym negatem wybicia i trzeba było oddać na pierwszej podbitce. Na poziomie 47-48 nie było by bólu, ale niestety, to była bardzo szybka i krótka korekta i się spóźniłem ze zleceniami. Nawiasem mówiąc, to mam niezłą rękę do akcji i to pierwszy taki wpi@rdol.
Moim zdaniem Platige będzie miała potężny potencjał, jeżeli przestaną być studiem na wynajem. Grafików już mają, więc teraz powinni pozyskać scenarzystów i scenariusze i zacząć produkować własne produkcje, pod własnym nejmem. Wtedy będzie szansa, że wyprodukują coś klasy "Toy Story" i ta szansa będzie olbrzymim potencjałem. Wtedy wchodzę.
na forum Farm51 jest taki temat "sprzedałem 1000 pkc jak było 9,7" - temat jest hitem, bo koleś sprzedał chwilę przed wystrzałem - obecnie kurs na F51 to 23 PLN, ale bywał też już po 32 PLN.
Innymi słowy - Moim zdaniem się pośpieszyłeś, a na pewno dobrym pomysłem nie było chwalenie się na forum, bo będzie beka :P
... i się spóźniłem. ale dla formalności tak czy inaczej: BUAHAHAHAHAaaahahhahaa.....eeeehhh... a na poważnie: co trzeba mieć we łbie żeby się chwalić stratą i to jeszcze w takich okolicznościach. Miszcz. Jak nie wiedziałeś co robić trzeba było pytać. Ja tu przewiduję kurs do końca roku hobbystycznie. Pozdro. LOL.
Dnia 2018-06-27 o godz. 19:48 ~Friend napisał(a): > Kraf, może zostaniesz forumowym celebrytą... > > Innymi słowy - Moim zdaniem się pośpieszyłeś, a na pewno dobrym pomysłem nie było chwalenie się na forum, bo będzie beka :P >
Generalnie, to forum służy do wymiany poglądów, co niektórzy mogą odbierać jako chwalenie się nimi. A co do ewentualnej beki, to nie można nikomu do niej odebrać prawa, więc ...... Nie twierdząc, że PLI nie ma szansy na kurs 60-80. Moja pozycja: PLI: short @38,10 11B: long @440
Zapisałem link do wątku i zobaczymy, którą stronę beka pójdzie ;)
Dzisiaj generalne lizanie ran. Zapisana pozycja: PLI: short @38,10 11b: long @440 Dzisiaj PLI: 19,60 11b: 270,50 Krwawa rzeźnia. Póki co, stówka na plusie. Zobaczymy za następne kilka miesięcy.
Miałeś się pojawić w styczniu, a tu cisza... W sumie od listopada kurs na podobnym poziomie w obu spółkach, więc nic ciekawego się nie działo. Tutaj dopiero warto zajrzeć w marcu, a potem jak już pisałem będzie się coś działo w okolicach maja. W oczekiwaniu na rozwój wydarzeń w pli, sam kupiłem mały pakiecik 11bit po 250 i ciechu po 41 , mogłem pójść po całości w ciech ale trudno.
Dwa lata temu przeciwstawiłem 11B vs PLI. I jakie wnioski? Różnica taka, że jedno rośnie, drugie jak *#% w przeręblu. I różnica taka że jedno robi pod swoją marką cenione produkcje, a drugie klepie podwykonastwo i jak tego nie zmieni, to porzućcie chłopy wszelkie nadzieje.