nie zdążyłem napisać przed komunikatem ale tak sobie pomyślałem jak zobaczyłem dzisiejszy obrót że między 5-6 tys zakupili teraz chwilowo dywidenda wywinduje cenę mam nadzieję że w okolice 25 zł a dale będą windować cenę wyniki, coraz lepsze wyniki do poziomu 35 zł w okolicach września takie moje rozmyślania :) może optymistyczne ale może ktoś jeszcze się wypowie........:)
dobrze by było 45 zł ....... ale to plny na przyszły rok przy dobrych wiatrach - jeśli preskoczymy w tym roku 35 będę zadowolony równocześnie poziom 30 zł możemy osiągnąć baaaardzo szybko
pamiętajcie, że to nie jest skup w celu umorzenia, tylko przekazania, więc w sumie nie ma on kompletnie wpływu na cenę na akcję czy wartość księgową na akcję - w zasadzie nie poprawia jakichkolwiek wskaźników, a tylko jest to przekazywanie gotówki jakimś inwestorom by dać później komuś akcje - super skup
wskaźniki tej spółki są i tak bardzo atrakcyjne bez względu na skup akcji, dodatkowo spółka tak wzrostowa daje dywidendę na poziomie 5% . Dla inwestorów to jasny sygnał, że obecne poziomy cenowe są na tyle dla spółki atrakcyjne, że je nabywa w rynku. Jakby chcieli rozkradać spółkę, to by ceny transferowe zrobili ze spółkami zależnymi, przycinali na własnych sklepach, trwonili marżę na marketing do spółek pod swoim kapitałem,