• scenariusze dla kopexu przy sprzedazy PBSZ Autor: ~halo [193.168.41.*]
    1) JSW robi wezwanie na wszystko
    2) Famur odkupuje Dalbis etc od kopexu, nastepnie JSW robi wezwanie na Kopex
    3) JSW odkupuje PBSZ, Famur robi wezwanie na reszte biznesu (nie oplaca sie utrzymywac takiego malego podmiotu na gieldzie)

kolejnosc przypadkowa
  • Re: scenariusze dla kopexu przy sprzedazy PBSZ Autor: ~Pirx [37.47.11.*]
    Za każdym razem w d*****
  • Re: scenariusze dla kopexu przy sprzedazy PBSZ Autor: pi0tr [31.0.81.*]
    Oplacalność utrzymywania na bananie wątpliwa. Zdjęcie z banana, PRZED A TYM WEZWANIE, oczywiste. Wtedy,BEZ RAPORTOWANIA, odwaracanie odpisów itd. Pytanie do ilu uwalą kurs i na ilu przytrzymają (dla średniej) przed wezwaniem.
    HAJS w Kopexie jest (!) tylko czy na GPW go zobaczymy. Jesli "taki" ciekawski i kilku postanowi dobierać to zobaczymy xD
  • Re: scenariusze dla kopexu przy sprzedazy PBSZ Autor: ~ppa [192.109.140.*]
    prawdopodobne. Mimo tego i trochę na przekór sobie dobieram powoli. @Ciekawski w jednym z ostatnich swoich postów napisał, żeby trzymać bo będzie z tego kasa. Nie wiem co on wie, ale z takim pakietem prawdopodobnie wie więcej niż ja..
    I tego się trzymam. Najwyżej odsprzedam przy skupie tracąc prowizję..
    Powodzenia.
  • Re: scenariusze dla kopexu przy sprzedazy PBSZ Autor: fizol [94.254.184.*]
    Dnia 2018-06-22 o godz. 07:58 ~ppa napisał(a):
    Najwyżej odsprzedam przy skupie tracąc prowizję..

Jaką prowizję traci się przy skupie?

• Re: scenariusze dla kopexu przy sprzedazy PBSZ Autor: ~ppa [192.109.140.*]
    a jest opłata, wysokość zależy od domu maklerskiego i jest to poświadczenie, że akcje posiadasz. Taki dokument przedkładasz w domu maklerskim, który skup prowadzi. No chyba, że opłata za prowadzenie konta zawiera taką usługę.. albo to jest ten sam DM.. tego nie wiem. Ale chodziło mi bardziej o prowizję, którą płacę przy zakupie akcji z rynku i drugi raz przy sprzedaży z powrotem na regulowanym po ogłoszeniu skupu.. Oczywiście czas pokaże, czy warto było czekać i nic nie robić, czy sprzedać, czy też stopniowo angażować się przy tym poziomie kursu..
  • Re: scenariusze dla kopexu przy sprzedazy PBSZ Autor: ~Karolina [31.182.189.*]
    Według mnie scenariusz jest jeden. Przez trzy miesiące będą utrzymywać kurs w przedziale powiedzmy 2,0-2,3 i z taka średnią zrobią wezwanie po którym może się okazać że D.. mają 90%. Wtedy przymusowy wykup i dopiero wtedy po wycofaniu z giełdy odwracanie odpisów i sprzedaże bo i po co się dzielić z drobnymi?
  • Re: scenariusze dla kopexu przy sprzedazy PBSZ Autor: ~jaco [80.238.80.*]
    Sprezedają ten PBSZ i sprzedać nie mogą Kiedy wreszcie?
  • Re: scenariusze dla kopexu przy sprzedazy PBSZ Autor: ~elemelek [194.33.72.*]
    Dnia 2018-06-21 o godz. 23:56 ~Karolina napisał(a):
    > Według mnie scenariusz jest jeden. Przez trzy miesiące będą utrzymywać kurs w przedziale powiedzmy 2,0-2,3 i z taka średnią zrobią wezwanie po którym może się okazać że D.. mają 90%. Wtedy przymusowy wykup i dopiero wtedy po wycofaniu z giełdy odwracanie odpisów i sprzedaże bo i po co się dzielić z drobnymi?

10% akcji to 1,5mln akcji;
    na teraz około 3mln pln.
    Aż, i tylko.

• Re: scenariusze dla kopexu przy sprzedazy PBSZ Autor: ~kkk [37.7.7.*]
    Dnia 2018-06-21 o godz. 23:56 ~Karolina napisał(a):
    > Według mnie scenariusz jest jeden. Przez trzy miesiące będą utrzymywać kurs w przedziale powiedzmy 2,0-2,3 i z taka średnią zrobią wezwanie po którym może się okazać że D.. mają 90%. Wtedy przymusowy wykup i dopiero wtedy po wycofaniu z giełdy odwracanie odpisów i sprzedaże bo i po co się dzielić z drobnymi?

szczwane lisy ( jak określil ich Rumcajs) czy... ?

[x]
PRIMETECH -0,99% 0,27 2024-03-27 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.