Spokojnie niech sobie rośnie, ta spółka jest warta więcej niż jej obecna kapitalizacja.
Niech każdy robi co uważa, kupuje, sprzedaje ja kupiłem ostatnio i mam zamiar na tym dobrze zarobić, podobnie jak na Kresusie, kupując w piątek po 1,40. Nie porównuje tych spółek bo Kresus jest jeszcze bardziej specyficzny
Dzięki za wszystkie miłe słowa, jeśli ktoś będzie chciał porozmawiać, popisać to podaje maila. Nie wykluczam w przyszłości bardziej rozbudowanej formy kontaktu przez Bloga lub Portat poświęcony giełdzie. Pozdrawiam,
elpresidente.invest@gmail.com
maly andrzejek jak widać jest zawistny bo on tylko pali kasę na gpw :)))
Naucz się definicji inwestora indywidualnego bo chyba słabo widzisz a jus na pewno mało wiesz :)))
Przykry i smuty Andrzej musi być zły z powodu tego że znowu nie trafił ze spółka i nie kupil Elemental kiedy trzeba było a jeszcze po raz kolejny utopił pieniądze na jakieś beznadziejnej spółce jak zwykle to u niego : D
Zrozum Andrzej i zapamiętaj sobie - nie ma znaczenia jaki ty jako indywidualny inwestor i każdy inny ma wpływ na kurs tylko to którą spółkę się wybierze, kiedy się podejmie decyzję o zakupie jej akcji i kiedy się sprzeda - realizując zysk! Jak dalej za trudne to posłużę się przykładem, jaki wpływ indywidualny inwestor nawet taki z dosyć zasobnym portfelem ma na kurs tak płynnej spółki jak np. KGHM - praktycznie żadnen, jednak niektórzy zarobili kupując KGHM kilka lat temu ok 50 czy już w ogóle tym bardziej jak był na dnie kiedyś ok 20, a później sprzedali ok 130 czy jak były rekordy ok 200. Podobnie jest z Elementalem - jeśli ktoś kupił w czerwcu po 0,8 to teraz ma zysk grubo ponad 100% i to jest fakt!
Witam, był czerwiec Elemental był po 0,8 jest sierpień kurs jest ok 100% wyżej, a po takich wynikach wiadomo co będzie jutro. Kresus był wówczas nawet ok 1,4 a mówiąc później nawet po 3,8 to inna spółka i bardziej spekulacyjna. Spółkami które tego lata w odpowiednim momencie kupione dały ponadprzeciętne stopy zwrotu jest Kopex, Elemental, Kresus,CI Games jeśli ktoś kupił po 0,8 w lipcu, Trakcja po 2,5 kupiona również chociaż tu nie było 100-200% stopy zwrotu ale ok 50%. Okazja na GPW są cały czas aczkolwiek jak się chce osiągać wysokie stopy zwrotu to zawsze trzeba akceptować wysokie ryzyko. Pozdrawiam i życzę wielu dobrych decyzji inwestycyjnych!
Jeśli ktoś chce się pośmiać i zobaczyć jakie zabawne rzeczy są na jednej z zawieszonych spółek to zapraszam poniżej :))) Jest kilku moich ,, fanów’’ którzy kompetencji nie mają za gorsz ale do pisania głupot są pierwsi : D
Prawda i fakty zawsze się obronią! Miłego weekendu życzę wszystkim którzy zarobili na Elementalu jak i innych spółkach
Ci co mnie znają i mają kontakt mailowy wiedzą, że w ostatnich dniach zwracałem uwagę na BAH jako kuszącą spółkę w cenie ok 2 zł . Na forum piszę od czasu do czasu, bo nie zawsze jest czas, a poza tym chociaż większość uczestników forum to fajni, pozytywni ludzie, to czasami znajda się jacyś zawistni hejterzy, którzy sami nic konkretnego nie napiszą poza wypocinami i oceanem nienawiści-a z hejterow to ja mogę się co najwyżej pośmiać, a nie tracić czas na niemerytoryczne dyskusje :) Dlatego podałem maila, dostaję sporo maili, staram się odpisywać w miarę możliwości czasowych. Pozdrawiam i życzę dobrych decyzji inwestycyjnych!
Tu macie moje wpisy odnośnie BAH, nie mam czasu komentować i tłumaczyć różnic importer/diler oraz o tym jaką spółka ma nadal wartość w gruntach, udziałach w rynku etc. Moja opinia była na forum jak kurs był na dnie po 2 zł a jak ktoś zobaczy dzisiejszy kurs po kilu dniach to sam wyciągnie wnioski. Pozdrawiam!
Rynek wszystko weryfikuje, jak ktoś kupił ok 2 kilka dni temu to zarówno czy sprzedał dzisiaj czy trzyma dłużej zakup po 2 był dobrą decyzją. To, że część realizuje zyski/inni kupują jest normalne. Kluczowe to wybrać spółkę z potencjałem wzrostu i odpowiedni moment zakupu.