https://www.bankier.pl/wiadomosc/PYLON-S-A-Informacja-o-transakcjach-osob-pelniacych-obowiazki-zarzadcze-7597766.html Został się tylko Maks i Formatpol, każdy większy inwestor odchodzi stąd ze stratą.
Tu sprawa jest o tyle dziwna, że on nie wychodził tak jak to robią zawodowcy tylko wygląda na to jak by działał w amoku. Był/jest w RN więc miał prawo wiedzieć więcej niż inni. W tym kontekście to bardzo zły sygnał. A tymczasem miesiąc do objęcia 14 mln po 0,22 zł. Ciekawa rozgrywka się tu toczy.
odebrali goście co myślą, że wystawią grosz czy dwa więcej i zarobią a tu zonk tylko w dół. Zdziwią się, że nie ma popytu na akcje, odczekają jakiś czas i sami będą walić PKC-em.
Zdaje się, że ten out to jeszcze ciągle ponad 9% akcji, więc jest co sprzedawać. A tak na marginesie to obowiązki informacyjne w zakresie nabywania akcji to zdaje się, że się kłaniały.
Zgodnie z art. 19 rozporządzenia MAR osoby pełniące obowiązki zarządcze oraz osoby blisko z nimi związane powiadamiają emitenta oraz organ nadzoru o każdej transakcji po osiągnięciu progu 5.000 EUR. Prześledziłem wszystkie informacje i jest duża luka.
Informacja o przekroczeniu progu 10% była z 10 kwietnia 2017 (dokładnie 12,7% - 1911540 akcji) , 28.06.2018 został członkiem RN i od tego czasu powinien informować o wszystkich transakcjach powyżej 5000 EUR. Teraz po zejściu poniżej 10% ma 2701235 akcji) a miał ponad 4,2 mln - jak się okazuje. W tzw. międzyczasie była 9.06.2017 rejestracja emisji - po wielkich problemach. Wg moich pobieżnych analiz wychodzi, że w tej luce (04-06) w jakiś sposób było schowane ok 2 mln akcji. Na rynku nie było takich transakcji więc wchodzi w grę objęcie części emisji serii H po ,22 zł lub wariant drugi - niewłaściwe informowanie.
I to mnie ciekawi. Dziś jak poznałem nowe wyceny altmana, zastanawiam się czemu Rymaszewski musiał sprzedać akcje? i dlaczego został w Radzie Nadzorczej?
a może oni się dogadali. spójrzcie. facet niby stracił tak dużą kasę. czemu? dlaczego też został w Radzie?
może oni się ustawili. mamy akcje o wartości 7 groszy. jesteśmy coraz bliżej minimów 2-5 groszy. Przecież spółka przy 2 groszach jest warta 580 tysięcy złotych. A to już bzdura. może oni celowo niszczą kurs