"Prokuratorzy będą żądali surowych kar dla sprawców najpoważniejszych przestępstw gospodarczych i finansowych, a najważniejsze znaczenie przy składaniu przed sądem wniosków co do wymiaru kary będzie miała wysokość szkody wyrządzonej przestępstwem - wynika z polecenia Prokuratura Krajowego Bogdana Święczkowskiego."
Krawczyki to pewnie na te ostanie punkty się załapią?!!!
"Prokurator stosujący polecenie będzie teraz uwzględniał, że wymiar kary pozbawienia wolności nie powinien być niższy niż: – 3 lata dla przestępcy wyrządzającego szkodę, której wartość przekracza 200 000 złotych, tzw. znaczną szkodę majątkową (art. 115 par. 7 kodeksu karnego), – 5 lat dla przestępcy wyrządzającego szkodę, której wartość przekracza 1 000 000 złotych, tzw. szkodę w wielkich rozmiarach (art. 115 par. 7a kodeksu karnego), – 7 lat dla przestępcy wyrządzającego szkodę, której wartość przekracza 5 000 000 złotych (pięciokrotność kwoty określającej mienie wielkiej wartości w rozumieniu art. 115 par. 6 kodeksu karnego), – 10 lat dla przestępcy wyrządzającego szkodę, której wartość przekracza 10 000 000 złotych (dziesięciokrotność kwoty określającej mienie wielkiej wartości w rozumieniu art. 115 par. 6 kodeksu karnego)."
a dlaczego listy? ja wolę odzyskać pieniądzę a nie listy dostac z sadu? czy ktoś ma wiedzę, jak moze się zakończyc ta sparwa i czy jest sznasa na kase?
No chyba się dostaje oficjalny list z sądu jaki był wyrok, prawda? A kasę czy odzyskamy to kwestia, czy oni mają te pieniądze. Przecież sąd nie ściągnie pieniędzy, jeżeli ktoś ich nie ma.
doceniam poczucie humoru ... ale zakładając że zapomniałem jak nasza pani Ewa prokurator ma na nazwisko i że ostatnie cyfry jej telefonu na biurko to coś w okolicach 3400 możesz podzielić się konkretami ? Pisałem/dzwoniłem i u samego źródła konkretów brak. Może podzielisz się swoimi ustaleniami ..