• Linie produkcyjne . Autor: ~mieszkolodz [95.40.50.*]
    W piątek lub wykend info o kolejnym przesunięciu terminu linii produkcyjnych
    o kolejne 2 tyg. Potem możliwe następne przesunięcie o 2 tyg.
    Wtedy kurs schodzi na 70-75 gr.

• Re: Linie produkcyjne . Autor: ~Ciekawy [178.235.181.*]
    Bardzo prawdopodobne. Dlatego dali względnie pozytywne informacje bo skoro spółka dobrze prosperuje to takie informacje są neutralne. Wszyscy czekają na info o liniach a że już wiedzą że znowu ma się przesunąć to podali takie informacje na ugłaskanie.
  • Re: Linie produkcyjne . Autor: ~mieszkolodz [95.40.50.*]
    To też , ja jednak zakładam że wiedzieli że uruchomienie przesunie się o co najmniej miesiąc
    i zamiast tak podać to podzielą to info na 2 lub 3 części . Mniejsze wrażenie na pierwsze 2 tygodnie .

• Re: Linie produkcyjne . Autor: ~UnKnown [91.231.92.*]
    To czy info jest neutralne czy pozytywne decyduje rynek a nie Emitent - bo nigdy nie wiadomo jak dana wiadomość zostanie przez rynek odebrana.
    Druga sprawa jest taka, że przesunięcie terminu montażu linii wcale nie musi spowodować negatywnej reakcji, wszak jeśli firma się zabezpieczyła to kary umowne powinny pokryć ewentualne straty z tytułu opóźnienia w ich wykorzystaniu
  • Re: Linie produkcyjne . Autor: ~Alexx [188.146.228.*]
    A co da, że tak zapytam, info o uruchomieniu dodatkowej linii? Przecież to nic nie wnosi w obecnym momencie, i będzie zjazd, jak przewidziałem wcześniej w kwietniu. Mieszko, jakieś pomysły, czemu info ma pomóc?
  • Re: Linie produkcyjne . Autor: ~mieszkolodz [95.40.50.*]
    Oddanie do produkcji a uruchomienie to są 2 różne rzeczy .
    Jeżeli uruchomią produkcję to oznacza że już jest generowany przychód . Napływają pieniądze .
    Jeżeli oddadzą do produkcji to teoretycznie maszyny mogą stać i nic nie robić .

• Re: Linie produkcyjne . Autor: ~jask [94.254.141.*]
    Dnia 2018-06-13 o godz. 15:48 ~mieszkolodz napisał(a):
    > W piątek lub wykend info o kolejnym przesunięciu terminu linii produkcyjnych
    > o kolejne 2 tyg. Potem możliwe następne przesunięcie o 2 tyg.
    > Wtedy kurs schodzi na 70-75 gr.
    >

dlaczego podajesz domniemania?
  • Re: Linie produkcyjne . Autor: ~ramram [91.192.165.*]
    niekoniecznie. pytanie ile kary umownej za spóźnienie będzie do zapłacenia :)
  • Re: Linie produkcyjne . Autor: ~Cezary129 [217.99.250.*]
    Maszyna do przerobu kabli miedzianych , ależ mi to linia produkcyjna , druga do przerobu profili okiennych , mam nadzieje ,że jak nazbierają całą hałdę to się nie spali .
  • Re: Linie produkcyjne . Autor: ~erkopl [37.47.221.*]
    Rewelacja! Budowa linii produkcyjnych jest dużym przedsięwzięciem inżynierskim. Dlatego przy rozwoju i serwisowaniu warto skorzystać z pomocy wykwalifikowanego partnera, którym jest firma ERKO - https://erko.pl/budowa-linii-produkcyjnych/ .
  • Re: Linie produkcyjne . Autor: ~bo [94.5.232.*]
    Z choinki sie urwales przy jej ubieraniu?
[x]
KREZUS 0,00% 0,56 2018-12-21 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.