• Novita czy Lentex Autor: ~Mikus [94.254.162.*]
    Zastanawiałem się dzisiaj w co opłacać się będzie bardziej na krótką pozycję... W Lentex będdzie dywidenda inwestorzy wezmą dywidendę i kurs odbije pewnie ogłoszą wezwanie w postaci skupu akcji a cena 8 zł mocno atrakcyjna... Co do Novita hmmm tu że 3 miesiące może się jeszcze kisić kurs w tych okolicach do czasu maszyny Bogus co sądzisz o shorcie na Lentex ??
  • Re: Novita czy Lentex Autor: ~bogus [83.9.158.*]
    Gdyby było dobrze z Lentexem to by nie robił skupów tylko by produkował akcje.
  • Re: Novita czy Lentex Autor: ~Mikus [94.254.131.*]
    Czyli odradzasz inwestycje shortowa?? Ehhh no nie mam przekonania by dokupować Novita ponad 10 lat ja trzymam i dobieram....
  • Re: Novita czy Lentex Autor: ~obserwator [83.6.249.*]
    Lentex nie musi produkować akcji bo ma swoją kasę ,wolne pieniądze ok.100 mln zł ma też Gamrat ,spółka w 64% należąca do Lenteksu .Drobni w Novicie raczej w najbliższym czasie nie dostaną dywidendy ,w Lenteksie mając na względzie skład akcjonariatu dywidenda jest raczej pewna .Swoją drogą ,osobiście uważam ,że interesy między Novitą i włókninową częścią Lenteksu nie zostały zakończone i połączenia tych biznesów w przyszłości nie należy wykluczać .
  • Re: Novita czy Lentex Autor: ~bogus [83.9.158.*]
    Gdyby Lentex nie miał długów ,a ma ale Novita nie ma . To rodzi pewne zagrozenia , z którymi nie wiadomo jak sobie poradzi w przypadku kłopotów ze strony konkurencji . Maszyna odpalona juz prawie rok a efektów brak . Sprzedaz nawet spadła a miała wzrosnąć o 50%. Mysle że Novita poradzi sobie lepiej. Tu wzrost produkcji jest prognozowany w setkach procent.

• Re: Novita czy Lentex Autor: ~Mikus [94.254.229.*]
    Łyknąłem dziś ta garstkę akcyjek co stały po 46.50 myślę że w dłuższym terminie pójdzie kurs do góry ... Miałem nic nie dokupować ale myślę sobie że będzie warto... Zobaczymy czy na Lentex za po dywidendzie lepiej bym nie wyszedł na tym....
  • Re: Novita czy Lentex Autor: ~Mikus [94.254.226.*]
    No to pięknie dokupiłem jeszcze po 45.60 a tu na sam koniec dnia 44 zł... Myślałem że 45 będzie dnem.... A tu dalej leci ostatecznie brzytwa pojechanie na minus 7 % Novita... Bogus coś dokuppujesz czy wyczekujesz że jeszcze spadnie...
  • Re: Novita czy Lentex Autor: ~bogus [83.9.161.*]
    Rozwścieczyłeś malarza wykresu.
    Na razie ani nie dokupuje a tym bardziej nie sprzedaję . Głowe mam zajętą czym innym . Pracy mam za duzo.
    W tym roku na pewno cos dokupię .

• Re: Novita czy Lentex Autor: ~12345qwerta [89.229.209.*]
    ja wysiadłem i już jestem na ltx, czy zrobiłem dobrze nie wiem ale wiem że dostanę dywidende 55 gr za 1 akcje ltx
  • Re: Novita czy Lentex Autor: ~bogus [83.9.5.*]
    wykładasz 8 złotych a chcesz 45 groszy ?
  • Re: Novita czy Lentex Autor: ~Mikus [94.254.225.*]
    Trzeba było napisać dogadali byśmy się z ceną bo bym wziął więcej....12345qwerta
    sprzedawałem po 46 i 47 zł a teraz możesz kupić taniej wiec bierz do oporu, ja cześciowo zainwestowałem w ltx resztą wszedłem w bardzo ryzykowny groclin
  • Re: Novita czy Lentex Autor: ~bogus [83.9.153.*]
    Po ile kupowałeś ?
    3 lata nie było tak niskich kursów.
    kupowałem po średnio 62 zł niestety, wiem że oddałem za 30% wartości akcji ale widząc poczynania żyda brakło by czasu by dostać na tej spółce godziwą cenę
    skoro nie mam racji czemu tego nie skupujecie przeciez takie tanie i spolka dostala 24 mln zl dofinansowania
  • Re: Novita czy Lentex Autor: ~Mikus [94.254.226.*]
    Przecież już od ciebie kupiłem
  • Re: Novita czy Lentex Autor: ~bogus [83.9.150.*]
    od roku na GPW co kwartał 2 złote taniej . Firma za to co kwartał zarabia 1,25 PLN na akcję. Jak sie pokaże duze zlecenie na sprzedaż to wtedy mozna brać.
  • Re: Novita czy Lentex Autor: ~Mikus [94.254.224.*]
    Bogus ale wolałbym dobierać w górę bo już mam trochę dużo tego dobra luksusowego....
  • Re: Novita czy Lentex Autor: ~123re [89.229.209.*]
    Mikus,Bogus macie wreszcie duże zlecenia na sprzedaży dobierać do oporu a Żyd Was doceni.
  • Re: Novita czy Lentex Autor: ~jakus [89.229.217.*]
    no oddajcie dalej tylko coraz taniej hi hi
  • Re: Novita czy Lentex Autor: ~bogus [83.9.142.*]
    Kto postawił na Novitę wyszedł lepiej.
[x]
NOVITA 2,34% 109,50 2026-05-29 16:48:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.