Zastanawiałem się dzisiaj w co opłacać się będzie bardziej na krótką pozycję... W Lentex będdzie dywidenda inwestorzy wezmą dywidendę i kurs odbije pewnie ogłoszą wezwanie w postaci skupu akcji a cena 8 zł mocno atrakcyjna... Co do Novita hmmm tu że 3 miesiące może się jeszcze kisić kurs w tych okolicach do czasu maszyny Bogus co sądzisz o shorcie na Lentex ??
Lentex nie musi produkować akcji bo ma swoją kasę ,wolne pieniądze ok.100 mln zł ma też Gamrat ,spółka w 64% należąca do Lenteksu .Drobni w Novicie raczej w najbliższym czasie nie dostaną dywidendy ,w Lenteksie mając na względzie skład akcjonariatu dywidenda jest raczej pewna .Swoją drogą ,osobiście uważam ,że interesy między Novitą i włókninową częścią Lenteksu nie zostały zakończone i połączenia tych biznesów w przyszłości nie należy wykluczać .
Gdyby Lentex nie miał długów ,a ma ale Novita nie ma . To rodzi pewne zagrozenia , z którymi nie wiadomo jak sobie poradzi w przypadku kłopotów ze strony konkurencji . Maszyna odpalona juz prawie rok a efektów brak . Sprzedaz nawet spadła a miała wzrosnąć o 50%. Mysle że Novita poradzi sobie lepiej. Tu wzrost produkcji jest prognozowany w setkach procent.
Łyknąłem dziś ta garstkę akcyjek co stały po 46.50 myślę że w dłuższym terminie pójdzie kurs do góry ... Miałem nic nie dokupować ale myślę sobie że będzie warto... Zobaczymy czy na Lentex za po dywidendzie lepiej bym nie wyszedł na tym....
No to pięknie dokupiłem jeszcze po 45.60 a tu na sam koniec dnia 44 zł... Myślałem że 45 będzie dnem.... A tu dalej leci ostatecznie brzytwa pojechanie na minus 7 % Novita... Bogus coś dokuppujesz czy wyczekujesz że jeszcze spadnie...
Rozwścieczyłeś malarza wykresu. Na razie ani nie dokupuje a tym bardziej nie sprzedaję . Głowe mam zajętą czym innym . Pracy mam za duzo. W tym roku na pewno cos dokupię .
sprzedawałem po 46 i 47 zł a teraz możesz kupić taniej wiec bierz do oporu, ja cześciowo zainwestowałem w ltx resztą wszedłem w bardzo ryzykowny groclin
kupowałem po średnio 62 zł niestety, wiem że oddałem za 30% wartości akcji ale widząc poczynania żyda brakło by czasu by dostać na tej spółce godziwą cenę
od roku na GPW co kwartał 2 złote taniej . Firma za to co kwartał zarabia 1,25 PLN na akcję. Jak sie pokaże duze zlecenie na sprzedaż to wtedy mozna brać.