Widać że inwestorzy wierzą w Spółkę. Prawie 2mln wpadło z emisji. Zyski będą rekordowe w tym roku. Kto sprzedaje teraz akcje to robi potrzebuje kasy albo jest niepoważny bo w tym a najpóźniej w przyszłym roku 2 zł będzie przebite. Tak sądzę i jeśli się pomyle to przyznam się do błędu!
Zobaczymy jak to rozegrają. Ja w każdym bądź razie już (prawie wszystko zebrałem) i motorniczy też ;-) W każdym bądz razie jest to pierwsza spółka przemysłowa, która ma coś wspólnego z grami )))
Do emisji prywatnych nie musisz mieć chyba nawet rachunku maklerskiego tylko zwykły bankowy. Piszesz do relacji inwestorskich spółki i deklarujesz chęc objęcia obligacji i dostajesz prywatnie informacje, teasery itd. Wszystkie rozliczenia odsetek i wykupów dostajesz bezpośrednio od spółki na swoje konto.
No to na moje bedziesz rozczarowany. Kursu nie podbije zaden kolejny wygrany przetarg, ani info o rollce czy splacie. Wedlug mnie kamieniem milowym moze byc juz tylko przejcie na glowny parkiet. Obym sie mylil, ale jak na razie wiekszosc rzeczy o ktorych pisalem pokrywala sie. Pamietaj tez o akcjach nowych emisji, ktore nie zostaly jeszcze wprowadzone do obrotu. Kto inny tez moze nie miec tyle cierpliwosci i wtedy juz naprawde ciezko bedzie przewidziec cokolwiek.
Zgadza się choć z tym brać ile się chce to tak chyba nie do końca? Nie mam pełnego arkusza zleceń w tym momencie ale akcji wystawionych na sprzedaż podejrzewam że nie ma więcej niż 100k sztuk w tym momencie na całym arkuszu? Czy się mylę
Ktos kleksa dzis puscil i chyba jeszcze mu troche zostalo, ale przez Getbacka i Altusa caly rynek dostaje po garach. Odpowiedzcie sobie sami na pytanie czy dzisiaj w spolce jest lepiej niz bylo rok temu i czy cena 0,79-0,89 jest gorsza niz owczesna ~1,50.
Operacyjnie jest lepiej tzn wyższe przychody, wyższy zysk operacyjny itd. Ale rok temu nie mieli 8baniek do zrolowania w ciągu miesiąca a teraz mają.. Jak im się uda to up, ale jak widać rynek dość sceptycznie podchodzi do ich zdolności rolowania dlugu
Bo tu trzeba znaleźć akcjonariusza który zlikwiduje te bezsensowne drogie obligacje. Kredyt jest 3 razy tańszy! Aż się dziwię że nie znaleźli kogoś kto by to wykorzystał i nieźle zarobił... Ale tu trzeba mieć jaja a nie pchać się ciągle w te rolowania...
Zainwestowałem w tą firmę, ale obawim się że zbyt wieli takich "wizjonerów" może się nie znaleźć dopóki spółka nie zacznie więcej zarabiać niż pożyczać. Ostatni raport za półrocze czytałem chyba ze 3 razy i mimo sporych zobowiązań widzę realne szanse że spółka znacząco je obniży do końca przyszłego roku. Również liczę na to że wejście na główny parkiet spowoduje dotarcie do większej liczby inwestorów co powinno przełożyć się na wyższy kurs. Jeżeli faktycznie niska kapitalizacja jest przeszkodą to nasz los już tylko w rękach zarządu i ich zdolności do zarządzania grupą spółek.