• Kurde! Autor: ~ty [89.65.152.*]
    1.) 14. 06. Pierwszy dzień notowań bez dywidendy
    2.) 15. 06. Dzień ustalenia prawa do dywidendy
    Co jest grane? Kiedy już mogę sprzedać, czy 14., a może dopiero 16. by nie stracić dywidendy...
  • Re: Kurde! Autor: mimin [37.47.161.*]
    14-go możesz sprzedać
  • Re: Kurde! Autor: ~darek [195.182.52.*]
    już sprzedawaj.. tak jak to czyni główny udziałowiec wykorzytując każda okazję by się pozbyć ... "trupa" ??
  • Re: Kurde! Autor: ~śmieciarz [77.252.239.*]
    faktycznie trollujesz pod różnymi nickami, w związku z tym jesteś niewiarygodny,
    Spółka jest ciekawa, choć malutka.
    Wypłaca dobre dywidendy, praktycznie 100% zysku netto, ciekawostka. Nie inwestuje w Spółce (widać to po środkach trwałych, zatrudnieniu),
    Prezes sprzedaje udziały, ale dzięki temu zwiększa płynność na tym walorze, to akurat dobrze.
    Taki ma plan na życie. Spółka ma 11 baniek kapitalizacji, Co roku bańka z dywidendy + upłynni połowę walorów + pensja + pensja żony, pewnie ze 2 samochody służbowe i ma na waciki :-). Potem poszuka jakiegoś inwestora, sprzeda pozostałe 50% i będzie git.

• Re: Kurde! Autor: ~darek [195.182.52.*]
    nie trolluje tylko wyrażam ZDECYDOWANE niezadowolenie z fatalnego zachowania głównego udziałowca.
    Infantylizmu o zwiększaniu FF przez sprzedaż w rynek przez głównego udziałowca to szczyt amatorki i zachwalanie tego typu głupot włąściwie nie zasługuje na nic innego niż hejt
    Chyba,  że jest drugie dno i uciekaniem z tonącego okrętu.

Za to Twój głos wydaje się być dokładnie sterowanym i pochodzić z inspiracji sprzedającego ....

• Re: Kurde! Autor: ~mantel [83.15.78.*]
    Trolujesz ponieważ wpisujesz korzystając z różnych nicków. Nie wiesz sprzedać akcje czy nie sprzedawać i głowę namzawracasz swoim rozdwojeniem wciąz pisząc to samo. Chciałbys byc postrzegany jako poważny inwestor i analityk ale hejtujące trole są żałosne
  • Re: Kurde! Autor: ~dareknal [195.182.52.*]
    nie wylewaj na mnie swoich żali że inwestycja zamiast zysków przynosi straty ....
    co do nickow.. poczytaj moją odp do innego internauty.
    Profejsonalisto :)
  • Re: Kurde! Autor: ~śmieciarz [77.252.239.*]
    Nie jestem inspirowany, mam kilka akcji i tyle, zresztą nie uważam, że jest to zła Spółka, gdybym miał kasę tobym dokupił jeszcze trochę akcji,bo uważam, że ma dobre podstawy, tradycyjne produkty, czytelną politykę dywidendową i (sądzę), że niewielkie ryzyko działalności.

Nie doszukuj się u innych złych intencji, nie miałem intencji wzbudzać u Ciebie postawy obronnej, nie chodzi o atak na Ciebie - masz swoje zdanie i to szanuję,
    Uważam, że trollujesz zupełnie niepotrzebnie z różnych nicków i zwracam na to uwagę (oprócz mnie widzę, że jeszcze są podobnie myślący).
    A Prezes jak to Prezes - ma swoje zdanie jak i dz..rę w d..pie i ma do tego prawo.

• Re: Kurde! Autor: ~dareknal [195.182.52.*]
    widzę że rozmówca kulturalny więc warto odpisać
    każdy z tych ników jest anonimowy i ponieważ jest to komentowanie bez rejestracji wpisywałem pierwszy lepszy w danej chwili.
    Gdyby była rejestracja i login .. zawsze były ten sam.
    Do meritum... no właśnie nie jak dziura w d...
    to jest rynek publiczny, tu są pewne standardy prawne i etyczne.
    Pokaz mi drugą spółkę gdzie główny udziałowiec tak się zachowuje.. jest na NC kilkaset firm....
    PS
    Sprzedaż nasiliła się w ostatnich 6ciu miesiącach gdzie widąć wyraźny spadek przychodów...

• Re: Kurde! Autor: ~śmieciarz [83.12.24.*]
    Spółka jest specyficzna, to fakt, widać to nawet po dywidendach :-) i dopóki FF jest niewielki - sprzedaż udziałów przez Prezia ma wpływ. Ale zwróć uwagę, że po pierwsze sprzedaj regularnie/stale, w związku z czym nikogo nie zaskakuje, nie sprzedaje od razu po 1% akcji tylko małe ilości, w związku z czym nie gra na spadki, ale bardziej na stabilizację kursu a przy zwiększaniu się FF jego wpływ na kurs będzie malał.
    Przy wahaniach kursów spokojnie możesz też przecież sprzedać walory, jeśli Ci się nie speszy - potrafisz ocenić sytuację Spółki i wystarczy zająć długą pozycję na akceptowalnym przez Ciebie poziomie.
    Prez ma swoją politykę i jedno życie, do którego potrzebuje kasy a widocznie mu starcza :-)

Spadkiem obrotów bym się tak strasznie nie martwił, jak obserwujesz cykle koniunkturalne to Spółka ma progres r/r, o wszystkim zadecyduje II-III kwartał, czy odrobi słaby początek roku.
    Branża w której działa (budowlanka, rolnictwo) jest bardzo konserwatywna, w tym roku miała ciężki start (wiem to ze względu na działalność zawodową), więc ujawnienie się fundamentów będzie decydować o mojej dalszej strategii co do walorów DEKTRY.

Ja nie inwestuję spekulacyjnie, wybieram kilka walorów, które jestem w stanie ocenić i (podobnie jak Buffet) wierzę w fundamenty.

pozdrawiam zaniepokojonego Darka.
[x]
DEKTRA -2,38% 5,74 2026-04-29 10:06:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.