Moi drodzy emisja kierowana do inwestora strategicznego.
Ilość max 1.6mln akcji po 90 groszy bo gnv musi mieć większość w termo.
Moim zdaniem będzie emisja po 1.50 zł..1mln akcji bo po tyle konwersja i to jest uczciwie
Jest w raporcie rocznym napisane że muszą zainwestować w maszynę demonstracyjna która będzie pierwszą dla ottaviano więc można wnioskować że pieniądze są potrzebne tym bardziej że w innych raportach fundusz był zainteresowany kupnem 5% akcji więc może emisja jest robiona pod niego czas pokaże
13. Podjęcie uchwały w sprawie zamiany statutu i upoważnienia zarządu Spółki do podwyższenia kapitału zakładowego Spółki w ramach kapitału docelowego z możliwością wyłączenia przez Zarząd prawa poboru dotychczasowych akcjonariuszy Spółki w całości lub w części za zgodą Rady Nadzorczej Spółki. Czyli 90% nowej emisji dla Inwestora, a 10% dla p.Kosińskiego, drogi zniewolony :-)
Naucz czytać propozycje uchwał, uruchom szare komórki. Zrób równanie z niewiadomą. Jako parametr gnv musi mieć powyżej 50 % termo, a emisja max 1.5mln akcji czyli jaka min cena emisyjna
Pozdrawiam tych co wiedzą o co tu chodzi i akcjonariat
Czyli jutro kupuje za wszystko dziekuje za to ze ruszylas moje komorki.Powiec co maja jeszcze wymslec przeciez widac ze wszystko leci na ryia ,gdzie jest chociaz jedna umowa nawet nie podpisana i co jest w 13 punkcje
Drogi zniewolony, zakupy akcji T2P zakończyłem w zeszłym roku, od tego czasu nie kupuję, nie uśredniam w dół, i nie będę więcej angażował środków na tą spółkę. Co do przeprosin, jeżeli po 28 czerwca będziesz miał rację, nie omieszkam takowych umieścić na tymże forum. Serdecznie pozdrawiam.
zniewolony-"powiec co jeszcze wymyślą". Moje zdanie jest takie że jeśli spółdzielnia wynajmuje naganiaczy na spadek którym płaci 10 groszy od posta to niech przynajmniej zatrudnia ludzi którzy jako tako znają zasady pisowni a nie jakichś kiepów co gruszkami na szkołe rzucali.
Dnia 2018-06-07 o godz. 15:31 ~Paweł napisał(a): > Jest w raporcie rocznym napisane że muszą zainwestować w maszynę demonstracyjna która będzie pierwszą dla ottaviano więc można wnioskować że pieniądze są potrzebne tym bardziej że w innych raportach fundusz był zainteresowany kupnem 5% akcji więc może emisja jest robiona pod niego czas pokaże
Emisja jest dla strategicznego inwestora, a kasa potrzebna na uruchomienie produkcji, bo zainteresowanie jest bardzo duże maszynami. Obie te informacje są bardzo dobre i tego oczekiwaliśmy. Maszyna rusza. Cena emisji nie jest ważna, choć wydaje się że część puszczą z prawem poboru dla nas i będzie jakieś dyskonto od ceny rynkowej z tym że jeśli kurs dalej będzie rósł to pod koniec miesiąca możliwe że zobaczymy 2 zł a jeśli strategicznym jest ABB to 10 zł .
Ahhahahahahahhahaha
" że jeśli kurs dalej będzie rósł to pod koniec miesiąca możliwe że zobaczymy 2 zł "
Po dzisiejszym odpale myślę że w tym miesiącu będzie 10 zł
Dnia 2018-06-08 o godz. 00:30 ~src napisał(a): > Ahhahahahahahhahaha > > " że jeśli kurs dalej będzie rósł to pod koniec miesiąca możliwe że zobaczymy 2 zł " > > Po dzisiejszym odpale myślę że w tym miesiącu będzie 10 zł
Podana nagle zmiana uchwał na walne sugeruje zakończenie rozmów z inwestorem strategicznym a zapewne też zwiększone zapotrzebowanie na gotowe maszyny które trzeba szybko wypuścić na rynek. To zdecydowanie poprawia bra spółki i w.najbliższych sesjach napewno zobaczymy kurs ponownie powyżej 1 zł. Jeśli podadzą dla kogo jest emisja a będzie to ktoś pokroju ABB to niezależnie od ceny emisyjnej mamy open na 10 zł, grube widły i nikt nie kupi akcji po cenach pośrednich. Dlatego warto teraz mieć akcje, nie sprzedawać, troche dokupić, bo widać jaka nagonka idzie żeby was zmusić do sprzedaży. Osobiście liczę na pewną pulę akcji z prawem poboru dla nas, chętnie bym dokupił większą ilość. Może zdecydują się na taki typ emisji jakie kiedyś robił Moska, dobry parytet pp i jazda na 10 zł. Trzeba brać przykłady z najlepszych. Np za 1 obecną 5 nowych po 20 gr !