Dnia 2018-06-06 o godz. 15:46 ~nieczekac napisał(a): > już zdjeliście prawie wszysko z 10 to proponuje jeszcze postawic z banieczke po 11 - moze kto odda, bo plan dobry na odbiór. >
Wszystkie tricki dozwolone. Dziś kolejny skoczek - z 13 na 11. Poprzednio z 15 na 11. Arkusz sie powoli odchudza ze zmęczonej drobnicy.
Remont /konserwacja/ najprostszych urządzeń petrochemicznych /chłodnice, wymienniki/ to koszty dziesiątek tyś. zł. Takie prace wykonywane są często na tego typu instalacjach. Remont urządzeń większych to koszty kilkukrotnie większe. Jeśli to dźwigną to będą się łapać również na większe, kompleksowe remonty instalacyjne podczas postojów a to już są ogromne pieniądze i zyski. To już powinno dać paliwo do minimum dwukrotnie większej wyceny spółki. Kolejnym jest beta-glukan. To jeśli ruszy i wypali to już będzie można mówić z zamkniętymi oczami o złotówkach. To tak z mojej strony w skrócie.
Dnia 2018-06-09 o godz. 14:21 ~zbranży napisał(a): > Remont /konserwacja/ najprostszych urządzeń petrochemicznych /chłodnice, wymienniki/ to koszty dziesiątek tyś. zł. Takie prace wykonywane są często na tego typu instalacjach. Remont urządzeń większych to koszty kilkukrotnie większe. Jeśli to dźwigną to będą się łapać również na większe, kompleksowe remonty instalacyjne podczas postojów a to już są ogromne pieniądze i zyski. > To już powinno dać paliwo do minimum dwukrotnie większej wyceny spółki. > Kolejnym jest beta-glukan. To jeśli ruszy i wypali to już będzie można mówić z zamkniętymi oczami o złotówkach. > To tak z mojej strony w skrócie.
Ludzi z Chemoservisu już zatrudnili .... będzie się działo ...
Dnia 2018-06-11 o godz. 14:55 ~spire napisał(a): > Dnia 2018-06-09 o godz. 14:21 ~zbranży napisał(a): > > Remont /konserwacja/ najprostszych urządzeń petrochemicznych /chłodnice, wymienniki/ to koszty dziesiątek tyś. zł. Takie prace wykonywane są często na tego typu instalacjach. Remont urządzeń większych to koszty kilkukrotnie większe. Jeśli to dźwigną to będą się łapać również na większe, kompleksowe remonty instalacyjne podczas postojów a to już są ogromne pieniądze i zyski. > > To już powinno dać paliwo do minimum dwukrotnie większej wyceny spółki. > > Kolejnym jest beta-glukan. To jeśli ruszy i wypali to już będzie można mówić z zamkniętymi oczami o złotówkach. > > To tak z mojej strony w skrócie. > > Ludzi z Chemoservisu już zatrudnili .... będzie się działo ...
Jeśli to wszystko się potwierdzi to tu w ciągu miesiąca 60-80 groszy może być. Trzeba obserwować komunikaty i info z walnego. Ja chyba zaryzykuję wzięcie ze 20-50k :)
Dnia 2018-06-12 o godz. 18:42 ~ehh napisał(a): > Jeśli to wszystko się potwierdzi to tu w ciągu miesiąca 60-80 groszy może być. Trzeba obserwować komunikaty i info z walnego. Ja chyba zaryzykuję wzięcie ze 20-50k :)
Ehh ty grubasie ;) Ja czekam. Spadac nie ma pod co, może tylko rosnąć.
Dnia 2018-06-12 o godz. 21:08 ~nieczekaj napisał(a): > Dnia 2018-06-12 o godz. 18:42 ~ehh napisał(a): > > Jeśli to wszystko się potwierdzi to tu w ciągu miesiąca 60-80 groszy może być. Trzeba obserwować komunikaty i info z walnego. Ja chyba zaryzykuję wzięcie ze 20-50k :) > > Ehh ty grubasie ;) > Ja czekam. Spadac nie ma pod co, może tylko rosnąć.
taaaa, na forum to jak zawsze mocnych w gębie nie brakuje. nie kupisz jak leży na stole to postawisz PKC w euforii jak bedzie wisiało.
To potwierdzona informacja, Bioerg zapewnia łagodne przejście obsługi serwisowej zakładu z Chemoservis (jak wiadomo z postępowaniem upadłościowym) którego nikt nie będzie ratował i Synthosem. Taka poważna spółka jak Synthos nie podpisałaby umowy z Bioerg bez gwarancji ..... . To tylko kwestia czasu .... rynek to zauważy i sky is the limit.