Pisałem już o tym wcześniej ale powtórzę jeszcze raz.
GLG Pharma to laboratorium medyczne, gdzie "produkuje" się medyczną myśl naukową , więc proszę nie mylić tej spółki z innymi spółkami giełdowymi. Aby stworzyć odpowiedni, skuteczny i godny zaufania produkt tutaj pracuje się latami. Obecna sytuacja GLG po otrzymaniu zgody na badania kliniczne jest bardzo dobra.
Powyższe to już wielkie osiągnięcie przekładające się na duże korzyści finansowe w przypadku sprzedaży tego patentu, ale jakoś nie zauważone przez nasz rynek giełdowy. Uważam, że dopiero ogłoszenie pierwszych wstępnych wyników badań klinicznych, o tym że są pozytywnie, dadzą konkretne wzrosty. Ale na to trzeba czekać około roku. To że wyniki będą pozytywne zapewne wie grono osób które mogą w różny sposób wpływać na kurs. Wnioskuję tak, bo nowy lek powstał na bazie leku już sprawdzonego w przeszłości na podobnych schorzeniach i z dobrym skutkiem. Obecnie został zmodyfikowany i przystosowany do schorzeń innego typu w terapii skojarzonej. Jest też sprawdzony w poprzednich fazach badań z wynikiem bardzo dobrym. Więc myśl medyczna bardzo dobra, a ryzyko w podawaniu znikome. Następna sprawa, to produkcja leku w przyszłości. Mam nadzieję, że będzie jakieś porozumienie z inną firmą farmaceutyczną która zajmie się produkcją i dystrybucją leku. Bo nie tylko o ten jeden lek chodzi. Są dwie takie firmy powiązane z Apollo i być może dlatego od pewnego czasu Apollo robi takie zamieszanie. Czas pokarze.
Załoga Apollo 13 szczęsliwie powróciła na ziemie.Jesli ten start rakiety dopieroza rok to nie jest najlepsza informacja dla tych co szukają akcji spółek najszybciej rosnących
Dnia 2018-06-05 o godz. 09:24 ~obserwator napisał(a): > Załoga Apollo 13 szczęsliwie powróciła na ziemie.Jesli ten start rakiety dopieroza rok to nie jest najlepsza informacja dla tych co szukają akcji spółek najszybciej rosnących
Na szczęście należę do grona tych osób które nie muszą gonić za pieniądzem. Inwestuję wolne środki i mam czas.
"spółka w 1-szym kwartale 2018 rozważy przejście na rynek główny"- za chwilę koniec 3-go i brak info w tej sprawie, a na "komercjalizację cząsteczki liczą do końca 2019 r.". Póki co brak info o dotacji, a na domiar złego jakiś "nie znany sp-ce" weksel in blanco na...... bagatela ponad 3 ml ?? Szanująca się spółka ewidencjonuje, ba księguje taki papier na koncie pozabilansowym do momentu rozliczenia. Myślę, że do zakończenia tego sporu żadnej r a k i e t y nie będzie - do porozumienia nie doszło.
zawiadamiający - apollo cap złożył emtentowi - nasze glg wypełniony zgodnie z deklaracją wekslową weksel stanowiący zabezpieczenie zobowiązań emitenta. Po mojemu to znaczy, że dłużnik /nasz glg/ się nie rozliczył - nie zapłacił. A chodzi o doradztwo w kwestii uzyksania dotacji, może dwóch dotacji. Powiedz, napisz prosze co Ty wyczytałeś z komunikatu ?
Sloro była chęć ugody, to chyba nie z kosmosu, nie bądźcie naiwni lub nie wiem jak nazwać wasze zachowanie, spółka coraz gorzej wywiązuje się z tego o czym informowala, takie są fakty, natomiast by zarobić trzeba to przetrwać i tyle, nie może w życiu być za lekko
nie zastanawia was absurdalnie wysoka kwota roszczenia z tyt usług doradczych dot projektów unijnych? To nie jest żadna fizyka jądrowa ani wiedza tajemna. Takie doradztwo i koordynację zwykle ogarnia przeciętny specjalista z licencjatem za trzy i pół tysia.
Dnia 2018-06-05 o godz. 21:38 ~darad napisał(a): > zawiadamiający - apollo cap złożył emtentowi - nasze glg wypełniony zgodnie z deklaracją wekslową weksel stanowiący zabezpieczenie zobowiązań emitenta. Po mojemu to znaczy, że dłużnik /nasz glg/ się nie rozliczył - nie zapłacił. A chodzi o doradztwo w kwestii uzyksania dotacji, może dwóch dotacji. Powiedz, napisz prosze co Ty wyczytałeś z komunikatu ? ja wyczytałem to:
Zarząd GLG Pharma S.A. (Spółka, Emitent) informuje, że w dniu 30 kwietnia 2018 r. otrzymał od Apollo Capital S.A. (Zawiadamiający, dawniej: Astoria Capital S.A. oraz Quark Ventures S.A.) datowane na 13 kwietnia 2018 r. zawiadomienie o wypełnieniu, zgodnie ze złożoną mu deklaracją wekslową, weksla na kwotę 3,2 mln zł oraz wezwanie do jego wykupu w dniu 20 kwietnia 2018 r. (Weksel). Zawiadamiający wskazał przy tym, że wypełniony przez niego weksel in blanco został złożony Zawiadamiającemu jako zabezpieczenie zobowiązań Emitenta wynikających z zawartej w 2015 roku z nim przez Emitenta (wtedy M10 S.A.) umowy doradztwa dotyczącej wskazywania programów operacyjnych finansowanych z budżetu Unii Europejskiej i innych oraz koordynowania całości prac związanych ze sporządzeniem i złożeniem wniosku o dofinansowanie (Umowa Doradztwa). Spółka kwestionuje zasadność roszczenia z uwagi na okoliczności wskazane w dalszej części raportu.
Proste bo to był świetny moment na pozbycie się takiego akcjonariatu.
Ugoda -Negocjacje na tym polegają gdybyś czytał ze zrozumieniem to jest to wyjaśnione -takie sprawy ciągną się latami w sądzie.Swoją drogą jeżeli ktoś próbuje zwołać walne żeby obsadzić stołki w radzie nadzorczej bez znajomości statutu spółki następnie oczekuje bezpodstawnie wykupu weksla to wniosek sam się nasuwa kto i jakie ma tu zamiary.
do mikołaja - nie bądź taki mądry bo akurat wiem ile trwają sprawy i też zawierałem ugody, poza tym jeśli to było wyłudzenie ze strony apollo to idzie się z tym do prokuratury a nie próbuje zawrzeć ugodę.
Mam pytanie do "starego"akcjonariatu.
M10 firma z kilkoma komputerami zapewne solidnym oprogramowaniem naprawdę mogła liczyć na otrzymanie dotacji w jakieś bajecznej wielkości ? Do tego stopnia żeby zapłacić za doradztwo 3 ml.?
Slim, zastanowiłeś się czy Glg w ramach tej niedoszłej ugody poniosłaby jakieś koszty? To że chciała skorzystac z okazji i wymienic tego udziałowca na innego, to byłoby jakieś ustępstwo? Chyba nie.
do wer - jeśli masz rację, to przekaz PR nie wygląda najlepiej, a co by nie było to finalnie i tak będziemy mieli sąd - chyba że ktoś odkupi od apollo akcje np. po 8 zł i to ich zadowoli, spójrzcie na to odwrotnie - czy Apollo tak by zagrywał nie mając minimalnych choćby racji??
poczytaj o nich to wyrobisz sobie zdanie co to grupa jest, ponad 3 mln zl za usluge doradcza na dotacje za 10 mln zl?!! no sorry co to ma być, nie wiem czy ta usluga nie polegala na znalezieniu telefonu do NCBiR hehe, GLG zrobilo im pod gore z tym walnym gdzie chcieli swoich znajomych na stolki posadzic i prawdopodobnie naciskac na jakas wspolprace z pozostałymi smieciowymi spolkami z ich grupy to teraz zaczeli pogrywać jakims wekslem, plus tego jest taki ze pomimo swej pazerności nie chcą sprzedać akcji także to dla nas jasny sygnal o dużej wartości GLG.
ale to tym bardziej się kupy nie trzyma że chcieli aż 3 banki za darmo, tu gdzieś jest ziarno prawdy, nikt by nie szalał bez podstawnie z takimi żądaniami - ludzie, w takiej sytuacji zgłasza się ich do prokuratury, gdy apollo nie miał racji to by chciał np. 100.000 by nie przestraszyć glg, a jeśli ktoś żąda 3 mln to znaczy że nie boi się odpowiedzialności karnej za ewentualne wyłudzenie
mysle ze starfiles w sedno, a mało to takich co robia dziwne interesy i nic sobie z tego nie robia? dla apollo GLG to jedyne wartościowe aktywo w grupie w sumie wcale mnie nie dziwi ze tak pogrywają bo czego można się po nich spodziewać?
Dnia 2018-06-07 o godz. 11:01 ~realista napisał(a): > oby nie, to bankrut, zyczylbym sobie jako akcjonariusz współpracy z jakas powazna firma .
Napisałem o tym mając na uwadze zabiegi Apollo o prawdopodobną współpracę z GLG i niewypał z nadzwyczajnym walnym którego tak się domagali. Uważam, że dobrze wiedzą o tym że GLG będzie szukał kogoś do współpracy w produkcji i dystrybucji leków i dlatego mieszają, aby się w to wkręcić. Ufam też że GLG nie jest zainteresowana taką współpracą. Co do weksla, to chyba jakaś zagrywka z ich strony, bo raz on jest, a potem okazuje się, że nie ma oryginału. Ale to już najlepiej wiedzą sami prawnicy GLG.