• kapitał zapasowy Autor: ~slawio [31.178.71.*]
    Spółka generalnie 8% powinna na kapitał zapasowy przeznaczać z rocznego zysku a nie 100% .
    W dodatku kapitał zapasowy jak przeznaczą jeszcze zysk z tego roku jak dobrze spojrzałem wyniesie około 20 mld złotych czy ja dobrze widzę ?
    No chyba przesada, pora tą politykę dywidendową zmienić kapitał zapasowy porównywalny z wyceną spółki ?

• Re: kapitał zapasowy Autor: ~deli_deli [94.254.228.*]
    Podręczniki taktyki są niezbędne ale nie zawsze. Jesteśmy obciążeni manewrem wyjścia z portu.
    Piszesz w innym miejscu, że gotów jesteś poczekać na większy wzrost dwa, trzy lata. Prognozuję czekania tylko rok.
    Pozdrawiam.
  • Re: kapitał zapasowy Autor: ~Ech [94.254.242.*]
    Czyli chcą nas wyprostować ? za nasze pieniądze ogłoszą skup akcji PGE . Wchodzenie w spółki SP wiąże się zawsze ze stratami . Stąd te szczekanie o atomie niechlubnego ministra .
  • Re: kapitał zapasowy Autor: ~Franek_Chicago [97.46.1.*]
    https://m.money.pl/wiadomosci/artykul/artykul,152,0,2407576.html
    https://www.cire.pl/item,163537,1,0,0,0,0,0,pge-oglosila-wezwanie-na-100-proc-akcji-polenergii-.html

PS. Stara , ale jara wiadomość . ...
    https://www.biznesradar.pl/a/49690,akcjonariusze-pge-zdecyduja-26-vi-o-niewyplacaniu-dywidendy

PS. Money Pl. = Biznes Radar PL. ...
    Mam zakupionych akcji PGE za 105 tys. dol. ...
    A potem , ostro wchodzę w kapitałową spółkę GPW , oczywiście z drugiej ligii , na pewno to będzie krótka piłka . ... Tra ~ la ~ la :)))

PS. ♻️♣️❤️♠️♦️♻️ :)))
    Franek życzę Ci żebyś zarobil na PGE , ja skrucilem się z tej firmy do 15tys.akcji i zainwestowałem w PEKAO I KGHM , na tą chwilę to był dobry pomysł i żałuję że nie pozbylem się więcej PGE bo choć ze stratą to sprzedałem po 10.65 . Teraz czekam na okolice 12,50 i więcej energetyków nie chce znać. Do puki Tchórzewski będzie ministrem tej gałęzi gospodarczej to nie mamy co się łudzić że będzie uczciwie i rynkowo a raczej spekulacje .
    Sorry za błąd w " puki " miało być dopóki ale smartfon cuda czyni.
    Akurat jestem poza granicą grubo ponad 14 lat , może nie znam się co w tej ukochanej ❤️ POLSCE ❤️ dzieje się , oczywiście wręcz z tą polityką Tchórzewskiego . ...

Pozdr.
    =====
    Dobrze wiem , że słowo " puki " jest błędem ortograficznym , ale w życiu przede wszystkim liczy się adekwatne
    zrozumienie danej obcej ludzkiej osoby . ...

Pozdr.
    =====
    Ja byłem w USA tylko rok . Kiedy wróciłem do POLSKI i stanąłem na lotnisku w Warszawie to zrozumiałem że to nie Ameryka to taki zimny prysznic . Inwestować w tym kraju i nie będąc w nim to trzeba nie lada odwagi . Tu kapitalizm ma się tak jak pięść do oka . Co wybory to jest program " rodzina na swoim " i tak spółki SP otrzymały nowe zarządy i dalej to już wiadomo .
    DAWNIEJ TEŻ POPEŁNIAŁEM BŁĘDY , PONIEWAŻ NA FORUM BANKIERA ZAWSZE PISAŁEM DRUKOWANYMI LITER - ami . ...

♻️♣️❤️♠️♦️♻️
    Owszem pisałem , zwłaszcza na forum PZU . ... DL . ... , przecież , to nie jest jakakolwiek ❤️ Enigma Polska ❤️:)))
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [178.235.180.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
PGE 0,37% 10,77 2026-05-27 16:47:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.