W całym 2018 r. spółka zamierza przekazać do użytkowania 1000 mieszkań, z czego ok. 930 w II-IV kw.
Deweloper celuje w 80 proc. sprzedanych mieszkań w momencie zakończenia budowy, a pozostałych - do 6 miesięcy po zakończeniu – napisano w prezentacji. Do końca 2018 r. Echo zakłada rozpoczęcie 6 projektów biurowych o łącznej powierzchni ok. 104 tys. m kw. oraz wynajęcie 90 tys. m kw. powierzchni biurowej. Echo Investment w I kw. 2018 r. wypracował 50,7 mln zł zysku netto, równo z oczekiwaniami.
Spółka poinformowała o zmianie zasad prowadzenia księgowości, które negatywnie wpłynęły na wynik netto za I kw. - o 2,8 mln zł. Od 2018 r. spółka uznaje w wynikach wpływy ze sprzedaży dopiero po podpisaniu protokołu odbioru i wpłaty 100 proc. ceny sprzedaży nieruchomości przez klienta. Poprzednio uznanie następowało po notarialnym transferze własności nieruchomości. (PAP Biznes)
Zwracam uwagę na PRZEKAZANIE DO UŻYTKOWANIA MIESZKAŃ/Czyli zaksięgowywanie zysków po 100% wpłacie klienta za lokal mieszkalny/Wynajem pow. dla biznesu to inny temat/Są tam zapewne indywidualne negocjacje z poszczególnymi klientami
Nie wiem czy wszyscy czytali ten komunikat spółki? Obawy o wyniki Echo trzeba odłożyc do lamusa-tak sądzę! Dami; Voodz/Coś w tym temacie ??
Zarys wygląda optymistycznie ale na dobrą sprawę ani przedtem ani teraz nikt z nas nie podjął próby wyjaśnienia decyzji lisali dotyczącej sprzedaży części akcji: albo to był błąd albo gwałtowna chęć nadrobienia braków kapitałowych w stosunku do rozhulanych inwestycji i zdanie sobie sprawy,że dywidendy typu 3,80 już nie będzie. Tak czy naczej na chwilę obecną głównemu nie pozostaje nic jak dbać o dobry PR oraz jako taką kondycję spółki Celem ew. jej odprzedaży za dobry kurs jedno i drugie nas satysfakcjonuje i nie ciągnij mnie więcej Axaa za język bo widzisz Voodz milczy jak zaklęty.dobranoc
Ps.Tym bardziej że akurat w tej materii giełdowej, jak patrzę na niektóre swoje wypowiedzi z perspektywy czasu to okazuje się, że o wiele więcej miałem na języku niż w głowie a przecież powinno być odwrotnie.
Tak/Ta nagła sprzedaż(chęć) przez Lisalę pakietu po podłej cenie jest nie tylko dla Ciebie Dami zastanawiająca Co do Voodza/ No jego milczenie jest też zastanawiające! Co do województw- Twoje jest ...???
A tu xxx jak zawsze w chwilach zwątpienia przypomina, "kto nie prowadzi swego pługa przed siebie a ogląda się wstecz nie jest wart królestwa niebieskiego"..I tak trzymać.
pozdro
Dnia 2018-06-03 o godz. 09:20 ~dami napisał(a): > A tu xxx jak zawsze w chwilach zwątpienia przypomina, "kto nie prowadzi swego pługa przed siebie a ogląda się wstecz nie jest wart królestwa niebieskiego"..I tak trzymać. > > pozdro
Dami/Czy Ty jesteś księdzem ? Czy może z drużyny tzw."dobrej zmiany" :)))
Ucięło mi ,Wracam do tych konsensusów, to znaczy biura maklerskie wiedziały jaki jest prawdopodobny wynik1q, trzeba zatem dojść jaki przewidują wynik za drugi kwartał i wtedy nie będziemy potrzebowali zadawać sobie pytań, jakie są nasze prognozy bo tamto będzie pewniejsze. Zapraszam do myślenia, jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś w tym zakresie
Kogo Dami zapraszasz do myślenia?Konsensusy domów maklerskich- no to trzeba by mieć kogoś z analityków który w danym DM opracowuje takie dane/Ja nie mam/Ty masz?
Axaa, mimo nie zachęcającej reakcji, niniejszym rewanżuję Ci się za przeszłą grzeczność- link do pełnego arkusza zleceń co prawda opóźnionego 15 minut ale zawsze:
http://biznes.pap.pl/konsensusy
I tyle w tym temacie.
Dnia 2018-06-04 o godz. 17:05 ~dami napisał(a): > Axaa, mimo nie zachęcającej reakcji, niniejszym rewanżuję Ci się za przeszłą grzeczność- link do pełnego arkusza zleceń co prawda opóźnionego 15 minut ale zawsze: > > http://biznes.pap.pl/konsensusy > > I tyle w tym temacie.