• Jest raport MCI Managment sp. z o.o. Autor: bialoczerwony1972 [91.202.175.*]
    Ciekawe jak Tomek technicznie zrobi ten bb bo na wezwanie na 100% akcji MCI Capital kasy brak...
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/MCI-MANAGEMENT-SP-Z-O-O-Raport-roczny-za-rok-obrotowy-2017-7594118.html 

• Re: Jest raport MCI Managment sp. z o.o. Autor: ~dd [89.64.56.*]
    Na PEM w listopadzie uchwalono skup 125 tys. a do dzisiaj skupiono niecałe 4 tys.Te same osoby kierują MCI więc może być podobnie.Narazie to mamy tylko wielkie zapowiedzi.Ostatecznie Czechowicz też może dołożyć swoje po 10 czy 11 i proporcje się nie zmienią.
  • Re: Jest raport MCI Managment sp. z o.o. Autor: bialoczerwony1972 [94.254.132.*]
    Ile dołoży ??? To będzie razem trochę ponad milion i koniec. No i co dalej jeśli je umorzą to też już koniec na ten rok bo tylko raz w roku można umorzyć akcje...
    PEM i MCI to dwa różne modele biznesowe jak można więc porównywać oba skupy?
    W PEM nie istnieje lub jest minimalne ryzyko delistingu natomiast w MCI jest ono olbrzymie
  • Re: Jest raport MCI Managment sp. z o.o. Autor: pluto85md [178.235.182.*]
    Nie rozumiem w czym widzisz problem. T. Cz. Posiada wg strony mci.pl 64.07% akcji, tzn. ze z ff moze skupic 1.93% akcji od zaraz, tj. 1 mln akcji, kolejne 2 mln wg proporcji od T.Cz. po umorzeniu podobna operacja. A to jedna z mnostwa mozliwosci.
  • Re: Jest raport MCI Managment sp. z o.o. Autor: bialoczerwony1972 [91.202.175.*]
    No widzę problem w tym, że chcą uchwalić skup za 50mln zł...
    Po co? 1mln akcji można skupić bez ZWZ przecież została kasa z obowiązującego BB. Po skupie tego miliona będzie pod progiem 66% i bez umorzenia nie skupią nic więcej. A jeśli umorzą to nic więcej już w tym roku nie umorzą. Następnie w drugiej turze BB będzie można kupić już znacznie mniej żeby znowu nie przekroczyć progu 66% i na tym się zakończy.
    Obecnie próg 66% to: 34905153
    Tomek poprzez MCI Managment i prywatnie posiada:33 882 608 czyli tak jak piszesz 64,07%

Skupić więc można tylko 1022545 i żeby kontynuować BB trzeba je będzie umorzyć, ale tylko raz w roku można...
    Więc:
    Po umorzeniu będzie: 52 886 596-1022545= 51864051szt
    Potem od nowej liczby akcji próg 66%= 34230273 a Tomek sprzedając w pakietówce połowę (511272 ) z 1022545  będzie posiadał 33371336 czyli prawie 64,4% akcji. Pamiętaj, że gdy Tomek sprzedaje akcje dla MCI Capital, jednocześnie je również kupuje jako największy akcjonariusz. Gdyby miał 50% stanu posiadania nie było by problemu...

Więc na kolejną turę BB zostaje jeszcze mniej miejsca bo można skupić 34230273-33371336=858937 których to umorzyć w tym samym roku obrotowym już nie będzie można.

A więc w ten sposób w tym roku mogą skupić niecałe 2mln, po co wyskakiwać z kworą 50mln zł których i tak wydać nie można? Chyba, że...
    Tomek przekracza 66% i ogłasza wezwanie na całość...
    1. Po to żeby skupić jak najwięcej akcji po 0,45 NAV (konserwatywnie wycenionego)
    2. Ogłasza bo musi ( takie wymogi) i nie mamy czego się bać, ale jest też druga strona medalu gdy przekroczy 66% i ogłosi wezwanie, które np nie dojdzie do skutku ze względu na niską cenę będzie miał wolną rękę potem powoli, powoli dziobać akcje z rynku. Ilu to wytrzyma??? 5 a może 10 lat będąc na papierze...
    Obym się mylił.

Ale żeby ogłosić wezwanie na całość, trzeba zdeponować grosz, a nawet po cenie 9zł to jest grubo ponad 150mln zł, według raportu MCI Managment nie ma takiej kasy.
    Dlatego jestem bardzo ciekawy jak to się rozwiąże.
    Tyle.

Więc jeśli masz jakieś pomysły jak to mogą zrobić to będę wdzięczny...

P.S. Jest jeszcze hipoteza, że wzywającym może być EuroV, ale nie jest moja i jakoś mnie nie przekonuje...
  • Re: Jest raport MCI Managment sp. z o.o. Autor: bialoczerwony1972 [91.202.175.*]
    Zapomniałem dodać.
    Jakoś nie widzi mi się żeby Czechowicz sprzedawał akcje po 0,45NAV przez ostatnie lata zwiększył swój stan posiadania o 20% i teraz miałby sprzedawać?
    Sprzedawał we wcześniejszych mikro wezwaniach ale zaraz potem odkupił, tu nie będzie mógł...
    Ale zobaczymy...
    Może masz rację.
  • Re: Jest raport MCI Managment sp. z o.o. Autor: pluto85md [178.235.182.*]
    Transakcja T Cz. - MCI bez wplywu na stan posiadania. Wiec 1 mln z rynku, 2 mln od T Cz. jest mozliwe i chyba po to ta uchwala.

Natomiast ciekawi mnie upowaznienie zarzadu do zlecenia skupu akcji firmie inwestycyjnej, bo cos podobnego jest projekcie.

$3 pkt 2 c projektowanej uchwaly

Jak to rozumiesz? Moze sa jakies furtki prawne, jak ta ze przy obejmowaniu nowych akcji czy przejmowaniu podmiotu ktory posiada akcje itp. po przekroczeniu progu ma sie 60 dni na ogloszenie wezwania lub zejscie spowrotem ponizej progu. 60 dni na umorzenie wystarczy.
    Dnia 2018-06-01 o godz. 23:05 pluto85md napisał(a):
    > Transakcja T Cz. - MCI bez wplywu na stan posiadania. Wiec 1 mln z rynku, 2 mln od T Cz. jest mozliwe i chyba po to ta uchwala.

Jeśli w takim stosunku to faktycznie nie przekroczy progu i zostanie więcej miejsca na kolejną turę BB (po umorzeniu 3mln akcji) ale jak już pisałem jakoś nie widzę Tomka sprzedającego po 0,45NAV.
    To byłoby fajne posunięcie z jego strony i ukłon w stronę pozostałych akcjonariuszy rozumiejących w co się tu gra ( z drugiej strony trolle i naganiacze mieliby używanie, że właściciel sprzedaj akcje po 0,45WK), ale ja w to nie wierzę... On ma sprzedać z takim dyskontem akcje?

Co do tej firmy inwestycyjnej to takie stwierdzenie było i we wcześniejszych projektach uchwał i moim zdaniem chodzi o DM który taki skup przeprowadzi np w postaci mikro wezwania...
    str. 6
    &3
    3)3) zdecydować o nabywaniu Akcji za pośrednictwem firmy inwestycyjnej
    https://www.bankier.pl/static/att/emitent/2015-11/Tresc_uchwal_Nadzwyczajnego_Walnego_Zgromadzenia__20151117_182658_1563853279.pdf 

W każdym bądź razie już niedługo się wyjaśni co zawiadowca planuje i czy ma zamiar przekroczyć próg 66% czy nie.

• Re: Jest raport MCI Managment sp. z o.o. Autor: ~Marta [94.254.151.*]
    Uwaga! 5:50 post ,sobota ,nie ma "ciśnienia " ,nie ma tak naprawde zapotrzebowania na info bo nie ten czas,a bialoczerwony nadaje.Diagnoza: chory ,opętany człowiek obsesyjnie chcący cos udowodnić tylko nie wiadomo co
  • Re: Jest raport MCI Managment sp. z o.o. Autor: bialoczerwony1972 [94.254.231.*]
    Dzieciaku odbij ode mnie. Ja o 6.00 już po 20km w pierwszym zakresie jeśli wiesz cokolwiek to znaczy. Policz sobie głupia babo o której musiałem wstać...To że czegoś nie rozumiesz idiotko nie znaczy że jest chore, raczej że Ty jesteś mało ogarnięta. Podpowiem Ci, moi znajomi wczoraj o 3.00 rano rozpoczęli Rzeźnika(80km) więc zamilcz i nie próbuj obrażać ludzi jak głupiaś jak but madame bankierowa...
  • Re: Jest raport MCI Managment sp. z o.o. Autor: ~Marta [94.254.151.*]
    Zabolało? I to głupia madame bankietowa sprawiła. A twoi znajomi ,ktorzy wstają o 3 am tez prostują o Mci ? Czy to jakiś fanklub ?
  • Re: Jest raport MCI Managment sp. z o.o. Autor: pluto85md [188.146.40.*]
    Dokladnie. To jest fanklub. Masz racje. Pozdrawiam
  • Re: Jest raport MCI Managment sp. z o.o. Autor: ~Rysiek [158.75.205.*]
    Do : Marty , zostawiłaś swoją kuchnię bez opieki ? Białoczerwony jest cool. Wracaj Marta do kuchni, do swojej ulubionej.
[x]
MCI 0,00% 29,30 2025-09-25 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.