Re: Strategia 01Cyberaton na 2018 rok !!! Autor: ~new [91.216.213.*] 2018-05-31 09:44
Ciekawe czy Cybek przyzna mi rację czy dalej będzie po mnie jechał, że pierdoły wypisuje ?
Nie ptrafisz czytać ze zrozumieniem albo udajesz, że nie wiesz o czym piszę.
Pisałem, że co z tego, że jakieś obce spółki otrzymały dotacje.
Nawet jak nasza Spółka będzie jednak realizować budowę, to jeszcze musi przebić się to na zysk, bo to jest podstawa biznesu.
Rzobić to jedno ale zarobić na ty to już jest coś. Nasza Spółka poinormowała, że przystąpi do przetargu, co nie jest równoznaczne, że zdobędzie te zlecenia. Nawet jak wygrają te przetargi będą musieli znaleźć firmę, która wykona to za rozsądne pieniądze, co w konsekwencji da możliwość wypracowania naszej Spółce zysku. Niestety nasza Spółka nie ma możliwości samodzielnej realizacji takiej usługi, co dodatkowo stawia ją w gorszej sytaucji cenowej od producentów paneli i firm specjalizujących się w montażu paneli. Takie firmy mają o wiele większe doświadczenie od naszej Spółki na tym rynku i o wiele lepiej rozpoznany rynek w tym zakresie. Natomiast jak można napisać o doświadczeniu, gdy wykonało się jedną inwestycę w zakresie farmy paneli??? Druga to Bukowina.
Dlatego to co piszesz "wieszczu" o odpałach oraz naganiając na kurs podtrzymuję.
Jak na dzisiaj nic nie zmieniło się (patrz wyżej co napisałem).
To co piszą Spółki na NC to jedno, a co robią to drugie.
EFE miało wydobywać bursztyny, Govena prezentować samochody elektryczne, United diamenty, Presto i Govena otrzymały dotacje.
W każdym z tych przypadków kurs jest tam gdzie jest, czyli jest źle.
Nasza Spółka też miała być liderem na rynku energii odnawialnej w 2015 - 2017r. I co??? Zamierza przystąpić do trzeh przetargów. A co dalej??? Gdzie ten trwały przychód czyli realny biznes???
Nie jaraj się new tym wpisem Spółki. Realny biznes i zysk z takiego biznesu, to jest podstawa do wzrostów, a nie plany i obietnice.
A tutaj, od ponad trzech lat, tylko to widzę. Niech Spółka odbuduje zaufanie u inwestorów, to wtedy możemy popisać na temat przyznania tobie racji. A od ponad trzech lat to ty starasz się o odbudować dobry wizerune tej Spóki a nie ona sama.
I takie są fakty "guru" od odpałów i przepowiedni, że kurs niżej nie spadnie.