• Strategia 01Cyberaton na 2018 rok !!! Autor: ~new [91.216.213.*]
    link
    Spółki na Podlasiu kiedyś należące bezpośrednio do 01Cyberaton, obecnie do osób powiązanych:

SUN SORUCE - dofinansowanie 2 340 023,15 zł
    SOLARECO - dofinansowanie 2 382 959,73 zł
    SŁONECZNE PODLASIE - dofinansowanie 2 616 811,95 zł

https://www.bankier.pl/wiadomosc/01CYBERATON-Raport-roczny-za-rok-2017-uzupelnienie-7594019.html
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/01CYBERATON-Raport-roczny-za-rok-2017-7594009.html
    https://www.bankier.pl/forum/temat_okazja-na-nc-jakich-malo,27355961.html
    https://rpo.wrotapodlasia.pl/pl/jak_skorzystac_z_programu/zobacz_ogloszenia_i_wyniki_na_1/dzialanie-51-energetyka-oparta-na-odnawialnych-zrodlach-energii-2.html#_q07wla

• Re: Strategia 01Cyberaton na 2018 rok !!! Autor: ~Zniesmaczona [37.47.103.*]
    No w końcu się oficjalnie przyznali do tych trzech spółek. Czy to takie trudne i musiało tyle trwać ? Ciekawe jak to przełoży się na kurs i czy dalej będziemy tkwić w marazmie ?
  • Re: Strategia 01Cyberaton na 2018 rok !!! Autor: ~new [91.216.213.*]
    Widocznie musieli bo chyba nie zależało im na wyższym kursie, wydaje się, że wręcz przeciwnie. Natomiast teraz sytuacja prawdopodobnie się zmieni bo pochwalili się nawet przed oficjalnymi umowami. Ja teraz czekam na info czy i ewentualnie kto obejmie 67 mln akcji serii Z które wg statutu muszą zostać objęte do 30 czerwca 2018.
  • Re: Strategia 01Cyberaton na 2018 rok !!! Autor: ~Alex [91.239.152.*]
    Ciekawe jest zdanie: spółka przygotowuje nowe zakresy działalności, zaciekawiło mnie to. Jednak New trzeba przyznać że miałeś rację z tymi spółkami.
    Ciekawe czy Cybek przyzna mi rację czy dalej będzie po mnie jechał, że pierdoły wypisuje ?
  • Re: Strategia 01Cyberaton na 2018 rok !!! Autor: ~ON [93.105.177.*]
    Kurs spółki to barometr czy ktoś miał racje
    Tzn ? Obstawiam że chodzi Ci o to, że kurs zacznie od jutra rosnąć ?
  • Re: Strategia 01Cyberaton na 2018 rok !!! Autor: ~Ciekawy [46.134.56.*]
    Swoją drogą to ciekawe ile od 2015 roku nazbierali w dołku akcji ci co wiedzieli, że tak będzie ????
  • Re: Strategia 01Cyberaton na 2018 rok !!! Autor: ~Tom [89.64.19.*]
    " Spółka w dalszym ciągu zamierza dzierżawić grunt w Pturku spółce Biomass Energy Project S.A. z siedzibą w Bydgoszczy oraz współpracować ew dziedzinie przygotowania sadzonek paulowni, które będą przeznaczone do sprzedaży"
    zastanawiam sie co oni jeszcze chca miec wspolnego z Biomass, sprzedali ich akcje, a teraz wspominaja o dzierzawie, wspolpracy.

Moze to wszystko gra - nieczysta gra. New chodzi mi o to, ze po owocach ich poznacie - pisanie o tym tamtym, ze ach och to nic nie da... Wzrost = ze my sie cieszymy, co z tego, ze beda cos budowac jak kurs nie drgnie

No jak dalej będziecie oddawać po 5 to nie drgnie.
  • Re: Strategia 01Cyberaton na 2018 rok !!! Autor: ~Cybek [37.47.39.*]
     Re: Strategia 01Cyberaton na 2018 rok !!! Autor: ~new [91.216.213.*] 2018-05-31 09:44
    Ciekawe czy Cybek przyzna mi rację czy dalej będzie po mnie jechał, że pierdoły wypisuje ?

Nie ptrafisz czytać ze zrozumieniem albo udajesz, że nie wiesz o czym piszę.
    Pisałem, że co z tego, że jakieś obce spółki otrzymały dotacje.
    Nawet jak nasza Spółka będzie jednak realizować budowę, to jeszcze musi przebić się to na zysk, bo to jest podstawa biznesu.
    Rzobić to jedno ale zarobić na ty to już jest coś. Nasza Spółka poinormowała, że przystąpi do przetargu, co nie jest równoznaczne, że zdobędzie te zlecenia. Nawet jak wygrają te przetargi będą musieli znaleźć firmę, która wykona to za rozsądne pieniądze, co w konsekwencji da możliwość wypracowania naszej Spółce zysku. Niestety nasza Spółka nie ma możliwości samodzielnej realizacji takiej usługi, co dodatkowo stawia ją w gorszej sytaucji cenowej od producentów paneli i firm specjalizujących się w montażu paneli. Takie firmy mają o wiele większe doświadczenie od naszej Spółki na tym rynku i o wiele lepiej rozpoznany rynek w tym zakresie. Natomiast jak można napisać o doświadczeniu, gdy wykonało się jedną inwestycę w zakresie farmy paneli??? Druga to Bukowina.
    Dlatego to co piszesz "wieszczu" o odpałach oraz naganiając na kurs podtrzymuję.
    Jak na dzisiaj nic nie zmieniło się (patrz wyżej co napisałem).
    To co piszą Spółki na NC to jedno, a co robią to drugie.
    EFE miało wydobywać bursztyny, Govena prezentować samochody elektryczne, United diamenty, Presto i Govena otrzymały dotacje.
    W każdym z tych przypadków kurs jest tam gdzie jest, czyli jest źle.
    Nasza Spółka też miała być liderem na rynku energii odnawialnej w 2015 - 2017r. I co??? Zamierza przystąpić do trzeh przetargów. A co dalej??? Gdzie ten trwały przychód czyli realny biznes???
    Nie jaraj się new tym wpisem Spółki. Realny biznes i zysk z takiego biznesu, to jest podstawa do wzrostów, a nie plany i obietnice.
    A tutaj, od ponad trzech lat, tylko to widzę. Niech Spółka odbuduje zaufanie u inwestorów, to wtedy możemy popisać na temat przyznania tobie racji. A od ponad trzech lat to ty starasz się o odbudować dobry wizerune tej Spóki a nie ona sama.
    I takie są fakty "guru" od odpałów i przepowiedni, że kurs niżej nie spadnie.
    Serio ? Cybek ty dalej nie pojmujesz o co w tym wszystkim chodzi ale to akurat już jest nieważne, bo spełnia się to co przepowiedziałem. Jak chcesz to dalej zaprzeczaj faktom.
    Z innego wątku.

• OdpowiedzZgłoś do moderatora02
    •  Re: Nowy raport ze spółki Autor: ~new [91.216.213.*] 2018-05-31 11:37
    • Szkoda tylko, że to wszystko tyle trwało, te ciągłe przesunięcia terminu ogłoszenia wyników dotacji. Spółka też nie spieszyła się żeby się tym pochwalić oficjalnie.

A coś się zmieniło poza możliwościa przystapienia do przetargu. Czy Spółka ma zagwarantowana realizację tej inwestycji???
    Czy Spółka osiągnie zysk jak nawet będzie robić???
    Czy będzie nominał zapowiadany przez ciebie od trzech lat???
    Co ewentualnie Spółka zamierza robić poza ewentualnym, niepewnym wykonaniem tych trzech farm???
    Nic się nie zmieniło new i jak na razie nie zmieni.

Serio ? Cybek ty dalej nie pojmujesz o co w tym wszystkim chodzi ale to akurat już jest nieważne, bo spełnia się to co przepowiedziałem. Jak chcesz to dalej zaprzeczaj faktom.

A co jest obecnie faktem???
    Co się spełnia co napisałeś???
    To jest faktem że wybudują trzy farmy dla spółek celowych które otrzymały dotacje na Podlasiu o których pisałeś, że nie mają nic wspólnego z 01Cyberaton i oczywiście się grubo pomyliłeś. PS ...i ty myślisz, że ktoś inny wygra te przetargi to myśl sobie tak dalej... wróć sobie do schematu przy budowie Guji...mi nic więcej już nie potrzeba...
    I nie pisz, że ja nic nie rozmumiem, bo akurat od trzech lat kurs spada tak jak przewidywałem, a nie rośnie do nominału tak jak ty naganiasz tutaj od trzech lat.
    I kto tutaj nic nie rozumie???
    To że spada od trzech lat to tylko i wyłącznie wina w ciągłym opóźnianiu wyników dotacji. Na szczęście 2020 już blisko i rządzący nie mogą już zwlekać przy kolejnych konkursach. Spółka ma przygotowanych 15 projektów w różnych województwach.
    Nie nie będę tobie tłumaczył oczywistych rzeczy. Przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem to co dzisiaj na tym wątku napisałem o realnym, trwałym biznesie, zysku, obietnicach Spółek NC, doświadczeniu naszej Spółki w biznesie energii odnawialnej, obietnicach naszej Spółki o liderze w latach 2015-2017r., i twojej "racji" od trzech lat.

Spółka nie napisała, że będzie ralizowała te usługii i nie wprowadzaj forumowiczów w błąd !!!
    Masakra co ty wypisujesz.
    Dobrze, że już przynajmniej nie zaprzeczasz że spółka nie ma nic wspólnego tymi trzema spółkami celowymi.
    Bo nie mogła przed oficjalnymi przetargami ale będzie to tylko formalność. Już ci napisałam myślisz że ktoś inny je wygra to myśl sobie tak dalej...
    A co to ma do rzeczy czy ma coś współnego z tymi społkami czy nie???
    Nie zbaczaj z istoty problemu naszej Spółki związanych realnym, trwałym biznesem i zyskiem.
    Widzisz w żadnym ze swoich wpisów nie odniosłeś się do tego co napisałem.
    Już dzielisz skórę na niedźwiedziu, jak zwykle.
  • Re: Strategia 01Cyberaton na 2018 rok !!! Autor: ~zapakowany [89.229.209.*]
    kurs powinien przynajmniej być razy 3 ale leszcz i po 5 gr sypie hi hi
    a niech sypie nawet z Cybkiem na czele... nie mam nic przeciwko...
  • Re: Strategia 01Cyberaton na 2018 rok !!! Autor: ~Cybek [188.146.103.*]
    Ze stratą, 0.03zł, to ty new sypałeś akcjami w rynek. Teraz kombinuj jak odrobić "inwestorze". A taki pewny, że będzie nominał i nie wytrzymał :-))).
    Tak nie było niedawno "wieszczu"?
    Ja mam na razie stratę na papierze, ty realną.
    Ja to co musiałem sprzedać po 6 już dawno odkupiłem po 5 a nawet 4. Średnią teraz mam ponad 8. Także o mnie się nie martw.
    Ja kompletnie nie martwię sie o ciebie. To co robisz mi dy.da. Sam wywołałeś mnie, że mogę sprzedawać po 0.05zł, a ja w związku z tym wskazałem, że ty sprzedajesz ze stratą i taką realną masz w pieniądzu, pomimo twoich naganiań na tym forum od trzech lat na 0.40zł. Niby taki pewny a sprzedaje ze stratą :-))).
    Brawo ty.

Sprzedałem po 6 a kupiłem po 5. Czy to jest strata ? Zapraszam na lekcje matematyki do podstawówki.
    Miałeś średnią powyżej 0.09zł, sprzedałeś po 0.06zł.
    To nie jest strata "guru" nauk ścisłych???
    Kupiłes po 0.04zł i 0.05zł, masz teraz średnia powyzej 0.08zł. Na razie masz na papierze taką a nie inną średnią.
    Ale nawet jak sprzedaż teraz po posiadanej średniej, to zniwelujesz pierwotną stratę???
    Człowieku, co ty tu robisz???
    Ośmieszasz się cały czas.
    To tobie potrzebna jest edukacja od podstawa, w szczególnosci matematyki, logicznego rozumowania i czytania ze zrozumieniem.
    Cybek jak pisałem przekonamy się na końcu. Może jeszcze w tym roku. Niestety długo mogłeś triumfować i pisać że masz rację ale po tym jak spółka przyznała się do 3 spółek z dotacjami już mnie nie zakrzyczysz. Po prostu przegrałeś i widać że mój tok rozumowania co do planów spółki się spelnia. Ciągłe opóźnienia dotacji też mnie flustrowalły prze te trzy lata. Na szczęście wytrwałem. Ciągłe spadki kursu zapewne już dobiegły końca. Szczekaj dalej karawana i tak pojedzie.
  • Re: Strategia 01Cyberaton na 2018 rok !!! Autor: ~Czarnecki [80.110.76.*]
    Dziewczyny przestancie! Zachowujecie sie jak w przedszkolu!
    Przeciez wszystkim nam tu zgromadzonym zalezy na tym zeby wczesniej czy pozniej (choc lepiej wczesniej niz pozniej) ta spolka zaczela zarabiac.

New - fajnie roztrzaskales temat ze spolkami celowymi, szacun i trzymamy kciuki za nastepne projekty. Dawaj znac jak bedziesz mial inne insight'sy.
    Cybek - masz racje, spolke ocenia sie po wynikach a tych nie ma juz kilka lat. Pytanie brzmi czy ta sytuacja moze sie zmienic? Wedlug mnie kazdy kto trzyma akcje to w to wierzy, bo inaczej jaki bylby sens ich posiadania?

Przestancie sie na wzajem bombardowac!
    Tu masz rację wszystkim nam zależy, żeby spółka działała i osiągała zyski. Cieszy mnie to, że po 3 latach coś się ruszyło i że spółka będzie budować co najmniej 3 farmy fotowoltaiczne z dotacjami w tym roku.
    Ja przegrałem???
    W którym momencie???
    Co jutro już będzie wg ciebie zebrane w całości po 0.06zł, a może nawet po 0.07zł???
    Co to znaczy wygrasz, przegrasz??? O czym ty piszesz???
    Na razie ty przegrywasz bo sprzedałeś kilkaset tysiecy akcji ze stratą 0.03zł, czyli sytaciłeś na tej inwestycji, a dodatkowo masz stratę na papierze, bo gdzie jest kurs i jaka masz średnią.
    Ja przegrywam, bo mam stratę na papierze i może kiedyś sprzedam bez straty, tak jak ty.
    Większość tu przegrywa.
    ty juz nie pisz o wygranych i przegranych, bo pisałeś już o tym przed aukcjami w 2015r., które miały być przyznane Spółce 31 grudnia cały 2016 i 2017r. w 2018r. też pisałes o wygranej, a kurs jest tam gdzie jest.
    Wygrana jest po zwycięstwie, czyli w przypadku giełdy zarobku na sprzedaży akcji.
    Ty zarobiłeś na sprzedaży akcji tej Spółki???
    Długo nad tym myślisz co piszesz. O jakiej sprzedaży ty piszesz. Ja nic nie będę sprzedawał. Ja liczę na dywidendę. Jedna już odebrałem. No chyba że kurs poszybuje ponad złotówkę jak było na BPC to się zastanowię. To co sprzedałem po 6 gr bo byłem zmuszony szybko jak to było możliwe odkupiłem i to po niższej cenie.
    A co myślisz o Biomass
    Spółka podobno ma trupa w szafie
    Nie mam akcji Biomass, obserwuję tę spółkę jak wszystkie tej spółdzielni. Na razie to jadą kursem w dół, zresztą jak na wszystkich spółkach spółdzielni. Obstawiam, że w związku z dotacjami szykuje nam się w końcu jazda na północ na 01Cyberaton.
    30000000 akcji serii W nie jest nawet dopuszczone do obrotu. Nominał 40 gr. Nikt niżej tego nie będzie sprzedawał.

• OdpowiedzZgłoś do moderatora00
    •  Re: Strategia 01Cyberaton na 2018 rok !!! Autor: ~new [91.216.213.*] 2018-05-31 14:22
    • Długo nad tym myślisz co piszesz. O jakiej sprzedaży ty piszesz. Ja nic nie będę sprzedawał. Ja liczę na dywidendę. Jedna już odebrałem. No chyba że kurs poszybuje ponad złotówkę jak było na BPC to się zastanowię. To co sprzedałem po 6 gr bo byłem zmuszony szybko jak to było możliwe odkupiłem i to po niższej cenie.

No to zarobiłeś na tej sprzedaży akcji po 0.06zł czy straciłeś???
    Obniżyłem swoją średnią i tyle czyli na plus.
    BRAWO ty.
    To jest odpowiedź godna ciebie :-))).
     Re: Strategia 01Cyberaton na 2018 rok !!! Autor: ~new [91.216.213.*] 2018-05-31 16:02
    Tu masz rację wszystkim nam zależy, żeby spółka działała i osiągała zyski. Cieszy mnie to, że po 3 latach coś się ruszyło i że spółka będzie budować co najmniej 3 farmy fotowoltaiczne z dotacjami w tym roku.

Pokaż mi gdzie w informacji zamieszczonej przez Spółkę jest napisane, że Spółka będzie budować co najmniej 3 farmy???
    "inwestorze" Czy te trzy spółki ogłosiły już przetarg???
    Czy przystąpiła nasza Spółka do tego przetargu???
    Czy wygrała te prztergi, w liczbie trzy???
    Czy znalazła nasza Spółka dobrego i taniego wykonawcę na zrealizowanie usług objętych przetargami???
    Czy to będzie tak naprawdę opłacalne dla naszej Spółki???

Znowu piszesz, że coś będzie na bank.
    Tak samo piszesz od trzech lat. I co???
    Nici z twojego pisania.
    Odpowiedz na te wyżej postawione pytania.

Daj spokój dyskusja z tobą nie ma sensu przecież wg ciebie 01Cyberaton nie ma nic wspólnego z tymi spółkami to po co tracisz tu w ogóle czas. Na wszystkie te pytania w drugiej połowie roku odpowiedź pewnie będzie brzmiała tak tylko czy kurs wtedy będzie na poziomie 5 groszy czy już dużo wyżej nominału. Tu nasuwa się pytanie czy warto posiadać te akcje teraz czy kupować je potem na górce i tu każdy niech sobie sam odpowie.
    Czytanie ciebie nie ma sensu. Nie odpowiedziałeś na ani jedno pytanie, które zadałem tobie na tym wątku.
    Ani jedno. Taki z ciebie "merytoryczny" pisarz.
    I już znowu naganiasz na nominał albo i wyżej. Co do mojego czasu, to nie martw się.
    Wykazywanie twojej niekompetencji jest świetną zabawą :-))).
  • Re: Strategia 01Cyberaton na 2018 rok !!! Autor: ~Gibson [5.184.8.*]
    Jakie przewidywania kursu w ciągu najbliższych miesięcy?
  • Re: Strategia 01Cyberaton na 2018 rok !!! Autor: ~ON [94.254.144.*]
    Bez zmian
  • Re: Strategia 01Cyberaton na 2018 rok !!! Autor: ~Ocb [91.239.152.*]
    12 groszy do końca roku.
  • Re: Strategia 01Cyberaton na 2018 rok !!! Autor: ~Cybek [37.47.32.*]
    Jutro możliwy jest popyt na 0.06zł. Ale ostatecznie pozostanie w najbliższych miesiącach na obecnych poziomach, czyli 0.05-0.06zł. Jak nie zaczną działać w sferze biznesowej, to tylko ktoś może spekulacyjnie podbijać jak na Govenie.
    Natomiast jeżeli pytający o kurs w najbliższych miesiącach zastanawia się czy tutaj jest możliwy nominał, to odpowiadam - stanowczo NIE.
    48M zł, to jest naprawdę dużo pieniędzy.
  • Re: Strategia 01Cyberaton na 2018 rok !!! Autor: ~mlkl [89.64.50.*]
    ble ble ble.... i po to tyle wypocin jak i tak wimy ze kurs NIGDY nie wzrosnie wiecej niz o 2-3 gr
[x]
TNTPROENR 0,25% 0,40 2026-05-27 11:50:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.