• Wyniki finansowe Autor: ~wolo125 [94.231.7.*]
    Coś jest nie tak. Wyniki za pierwszy kwartał zeszłego roku były inne. Ktoś wyjaśni o co chodzi?
  • Re: Wyniki finansowe Autor: ~zaklinacz [83.31.141.*]
    tak, pomylili się widocznie, wyniki kiepskie, w piątek pewnie obsuwa :(
  • Re: Wyniki finansowe Autor: ~wolo125 [94.231.7.*]
    Nie było tematu. Już wszystko wiem. Zmieniono wycenę wierzytelności nabytych zgodnie z nowym MSSF.
  • Re: Wyniki finansowe Autor: ~zaklinacz [83.31.141.*]
    Co to oznacza ??. Znaczy że raport mamy dobry czy do dupy ??
  • Re: Wyniki finansowe Autor: ~wolo125 [94.231.7.*]
    Dlatego wyniki za 1Q oraz za cały poprzedni rok w tym raporcie wyglądają inaczej. Zostały one przekształcone w związku ze zmianą MSSF tak, żeby można było porównać wyniki z tego kwartału, z tymi z poprzedniego. Więc widać zdecydowaną poprawę na poziomie przychodów, a szczególnie w poziomie zysku netto.
    Nawet wartość księgowa na jedną akcję wzrosła do poziomu 15zł.
    Wyniki moim zdaniem są świetne i Trigon chyba się tego spodziewał, dlatego też przed wynikami nabywał spore pakiety akcji. Może nie tyle, co wiedzieli o tym, że wyniki będą lepsze, ale mogli przewidzieć wpływ zmiany wyceny wierzytelności na wyniki spółki.
  • Re: Wyniki finansowe Autor: ~papa [94.254.229.*]
    wyniki za caly 2017 rok i pierwszy kwartal 2017 doprowadzone do porownywalnosci wynik super zysk za 2017 rok netto 32 m
  • Re: Wyniki finansowe Autor: ~Zaklinacz [94.254.163.*]
    No to północ panowie !!:)
  • Re: Wyniki finansowe Autor: ~Dedalus [94.254.163.*]
    Pytanie tylko gdzie się zatrzyma? Ale ten zeszłoroczny szczyt powinien być szybko przebity. Trigonu odebrał sporo podaży. Ciekawe ile jeszcze tej niecierpliwej zostało? Jeśli niedużo, to pociągną szybko w okolice 12 zł. I chyba nowa rekomendacja od BGŻ by się przydała.
    Raczej dobry.
  • Re: Wyniki finansowe Autor: ~kipp [90.149.26.*]
    W sprawozdaniu rozszerzonym widnieje informacja ze zysk w oparciu o wplywy gotowkowe  czyli w-g starego sprawozdania wyniosl
    5849 mln . W skali porownawczej do bardzo dobry wynik - przypominam ze w  najlepszym 4 kw 2017 zysk byl 5628 mln
    Mój post był dłuższy i zaczynał się zartobliwym "raczej dobry". Dopiero zobaczyłem, że reszte skasowało mi.
[x]
VINDEXUS -0,71% 14,00 2026-02-24 16:38:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.