• a co będzie gdy? Autor: ~AiA [79.184.255.*]
    1. Panek wypuści 300 nowych hybryd (które już stoją w Mostwie) gdzie ma bezpłatne parkingi i zobowiązał się do niskiej stawki 50gr/km i 50gr/min na mocy wygranego przetargu.
    2. Innogy wypuści 1000 elektryków w Warszawie. Ponoć projekt idzie pełną parą i po wakacjach zaraz będzie je widać na mieście.
    3. Wejdzie w życie ustawa o podwyżkach za parking x3 i i wejdą opłaty za wjazd do centrów miast w godzinach szczytu
    Tak tylko pytam bo myślę że 4M to wszystko nie dotyczy oni bez żadnych ryzyk zewnętrznych zabijają się o własne nogi. Jak mówi prezes: najważniejsze jest utrzymanie oceny min 4.0 na FB choćbym miał ją uzyskać własnymi pracownikami-to nie jest wcale żart
  • Re: a co będzie gdy? Autor: ~Kieran [185.53.134.*]
    odnośnie 1 pkt, to te parkingi nie będą darmowe, wg dokumentacji przetargowej, jest tam miesięczne płaskie fee, które Panek będzie musiał płacić od każdego samochodu w systemie
    a odnośnie 2 pkt, to pytanie na ile to jeest realne, biorąc pod uwagę, że aut można dać nawet i 5000 tylko gdzie niby będzie można je ładować, tym bardziej, że Innogy jako niemiecka firma mogłoby zrobić podobnie ciekawy projekt na szeroką skalę u siebie, a nie wyszli poza malutkie projekciki w dwóch niemieckich ni to miasteczkach ni to wioskach, gdzie mają po kilka aut. Skąd masz taką informację, że mimeliby jeszcze w tym roku zrobić taki pogrom na rynku w postaci tych 1000 samochodów ?
  • Re: a co będzie gdy? Autor: ~AiA [79.184.255.*]
    Co to za maniery? Co my na jednym g żeśmy się ślizgali żeby tak od razy na Ty?
  • Re: a co będzie gdy? Autor: ~Kieran [185.53.134.*]
    Nie ma to jak rzeczowa dyskusja na poważny temat.
    Przepraszam że przeszkodziłem w dodaniu wiadomości w miejscu które chyba szanowny Pan całościowo zaanektował.
    Już mnie nie ma zatem.
    A już liczyłem, że będzie możliwość podyskutowania o sytuacji branży w Polsce. No nic, pomyliłem się.
  • Re: a co będzie gdy? Autor: ~AiA [79.184.255.*]
    No teraz już lepiej.
    ad1. opłata za parkingi jest ale symboliczna 30pln/pojazd/mc. Zupełnie pomijalna dla tego biznesu a więc ją pominąłem
    ad2. Innogy właśnie teraz jest w trakcie budowy sieci kilkuset ładowarek w Warszawie pod ten projekt.
    Co nie zmienia tego że zupełnie nie na temat rozmawiamy gdyż pytanie w kontekście 4M "a co będzie gdy?"

[x]
4MOBILITY -0,88% 1,13 2026-03-11 12:42:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.