Watchet pisze - Ogłosiliśmy wezwanie na 100% akcji Ferrum mając na uwadze poszanowanie interesów akcjonariuszy mniejszościowych.Piszą dalej mając na uwadze niewielką płynność akcji spółki oferujemy akcjonariuszom mniejszowciowym możliwość wyjścia z inwestycji to trzeba mieć tupet i arogancje względem akcjonariuszy - czysta kpina ! Myślę że Polski Fundusz Rozwoju (PFR) wczyta się dokładnie w tą propozycję i wyciągnie negatywne wnioski do tej propozycji.Przy zbliżających się wielkich inwestycjach w gazownictwie mają prawo brać udział także mniejszościowi akcjonariusze a przy dobrych raportach płynność akcji spółki na pewno będzie dobra !!!!
Proszę o informacje, jeżeli nie sprzedam akcji na wezwaniu to co dalej. Czy Oni moga mnie zmusić do sprzedania i czy akcje po wezwaniu nadal będą w obrocie
Możliwości jest kilka. Jakby mieli na WZA 90% głosów to mogę zmusić do sprzedaży mniejszościowych udziałowców. Ale cena i tak nie może być niższa niż obecna z wezwania. Jakby mieli 80% to mogą znieść spółkę z giełdy, a ci zostawili sobie akcje zostają z nimi i tyle. Nie wiem jakie jest tego prawdopodobieństwo, ale chyba niskie. Może być też tak jak przy chyba Inposcie. Kilka razy podnosili cenę. I ja na to liczę.
Oczywiście że wybrał ale jesteś spekulantem a nie inwestorem więc cała wiedza z forów. Jak będziesz kiedyś inwestorem to z pewnością coś włożysz do spółki jakiś kontrakt, pomysł może na walnym się pojawisz i będziesz działał na w jej dobym interesie. Ale nie przejmuj się tu są sami spekulanci i ja również na tej spółce. pozdrawiam
Tu nie ma złotej rady. Zależy czy masz stratę, czy dużą? Ja mam nie wielką i w sumie mógłbym im oddać, ale moim zdaniem to jest więcej warte. Kwestia jest tylko jedna co zrobią jak im się nie uda zebrać na wezwaniu i co zrobią jak im się uda zebrać? Nie widać raczej jakiegoś większego ruchu. Jakby im sie nie udało, a będzie im mocno zależało to podniosą cenę. Ale to wszystko dywagacje.
W tych sprawach trudno komukolwiek doradzać ryzyko jest zawsze. Miałem Ferrum parę lat temu i wychodziłem z wielką stratą.Cały czas jednak obserwowałem zachowanie tej spółki. Wniosek mój był jeden fatalne zarządzanie.Przypuszczam że garstka ludzi w powiązaniach dbała o własne kiszenie. Zobaczymy co wykaże obecne dochodzenie czy potwierdzi moje przypuszczenia.Uważam że spółka na te czasy jest przydatna wręcz pożądana i wartościowa i dlatego postanowiłem wejść ponownie mniej ostrożnie jak ostatnio i kupiłem akcje wczoraj a dzisiaj dokupiłem.
Przez wiele lat bylem w ferrum mysle ze zdazylem sie postarzec z ta firma .Wielokrotnie wychodzilem wracalem i tak przeszlo 10 lat.Nie wiem czy dobrze zrobilem .Sprzedalem dwa dni temu.Wszystko
Żeby w końcu dali jakąś dobrą informację zainteresowanie akcjonariuszy by wzrosło i akcje poszybowały by do góry.Nie wiemy czy nowa linia produkcyjna została uruchomiona ?
CHCIAŁABYM NIE SPRZEDAWAĆ MOICH 25tys AKCJI, JEDNAKŻE BOJĘ SIĘ ŻE ZOSTANĘ Z NIMI I BĘDĘ MOGŁA JEDYNIE WYRZUCIĆ JE DO KOSZA. PROSZĘ O INFORMACJE CZY KTOŚ Z WAS RÓWNIEŻ DECYDUJE SIĘ NA NIE SPRZEDAWANIE BĘDZIE MI RAŹNIEJ. POZDRAWIAM
Kolego jeden dobry kontrakt i Ferrum jest na prostej.Zadajmy sobie pytanie dlaczego do tej pory go nie było może obecna w Ferrum prokuratura to wyjaśni nikt rozsądny by nie ładował tak dużych pieniędzy do firmy bez perspektyw.
Jak jest rynek zbytu i dobra jakość zarządzania to jest wszystko co firmie potrzeba.Ferrum do tej pory karmiło pośredników.Firma która staje na nogi wzywający próbuje wykluczyć mniejszościowych akcjonariuszy.Warto się zastanowić czy nabywamy coś co propagandą się kieruje czy coś rentownego.
Parkiet - Huta Ferrum aktualnie jest w stanie zwiększyć wydajność produkcji o 300 proc.. Agregat pracujący w Hucie jest w stanie wytworzyć 7 tysięcy ton gotowego produktu miesięcznie.Nową linię wymusił kontrakt na dostawę dla Gaz-Systemu.
nie sprzedaję z sentymentu, choć wydaję mi ,że to duży błąd, siedzę w tym gównie grubo ponad 10 lat, spółka od samego początku drenowana i nielicząca się z drobnymi, mamy lata prosperity i wzrostu gospodarczego a tu wiecznie straty i to potężne. Wyciągnijcie sami wnioski. Zadecyduje Bajor czy spółka zostanie wycofana z parkietu
Zgadza się że przez 10 lat nic się nie działo poza okradaniem zakładu.Opuściłem Ferrum z stratą 6 lat temu.Aktualnie wróciłem mimo że są plotki jakoby Ferrum miało by wyjść z GPW. .Myślę że do tego nie dojdzie, płynność spółki można łatwo uzyskać przy dobrym zarządzaniu a akcje w niedługim czasie powinne poszybować do góry.
Przecież nie powiedzą tego oficjalnie. A czy by stracili to bym się sprzeczał. Jak wyjdą z giełdy będzie to firtma prywatna i łatwa do sprzedania w całości komuś z branży.
Nowi akcjonariusze a zwłaszcza PFR po mojemu muszą mieć kontrolę w firmie jeżeli mają kroić z tortu dostaw na gazociągi. Wycofanie z giełdy utrudniłoby ponadto wycenę aktywów stanowiących własność Skarbu Państwa. Może kiedyś ale na pewno teraz z giełdy nie wyjdą. Jeszcze raz powiadam skończyły się chude lata dla Ferrumki. Wytrzymaliśmy tyle lat to poczekamy jeszcze pół roku. Niech pojawią się wyniki za trzy kwartały przynajmniej. Niech banki i faktoringi uwierzą ponownie w potencjał firmy. Będzie dobrze. Szału po tylu latach nie będzie ale jest szansa na normalność
100% haha
Hazaardzistka, to nie ruletka ani lata 90te
Skup jest po 4,39 a ludzie wywalają po 4,34-35
Normalnie przy wezwaniach na innych spolkach kurs zazwyczaj był wyżej niz cena skupu a tu ludzie nawet poniżej sprzedają.
Wezwanie się zakończy i kupisz po 4zeta.
Bo tu chodzi o duże pakiety a nie drobne.
Szkoda, że Bajor i Bank się nie wypowiadają jakie mają plany ? Natomiast ostatnie obroty pokazują, że ktoś duży sprzedaje i to jest dla nas niebiezpieczne.
Coraz mniej chętnych do kupna
Nawet poniżej wezwania, trochę się wkręciło ludzi przez ten miesiąc, jak i przez 10lat. Spółka generalnie pechowa od samego początku.
Piszą że z giełdy wychodzić zamiaru nie mają skoro tak to myślę że drobnym dają spokój i będą wszystko robić żeby Ferrum nabrała płynności dla dobra wszystkich i może się okazać że Ferrum zastanie gwiazdą parkietu.Jestem optymistą zobaczymy czy mam racje. .