Dna nie znamy - jak oceniam to może być i na 6 zł . Nie ma żadnych podstaw do takiej przeceny - firma ma zyski, branża raczej nie jest zagrożona, brak dywidend mógł zniechęcić graczy ale o tym wiemy już dawno i dawno korekta była.
Zastanawiające jest dlaczego bez jasnych sygnałów spółka z WIG 20 leci na pysk. Politycy sieją niepewność w sprawie ministra, prezesa, budowy atomu etc. Nawet jak PGE będzie współfinansował budowę to na dłuższą inwestycję zakup PGE dziś to marzenie dla inwestorów. A teraz te akcje wyglądają tak jakby za tydzień / dwa tygodnie Skarb Państwa ogłosić miał upadłość jednej z największych spółek NARODOWYCH. Tak tracić mogą blue chipy - był pomysł , akcje poszły w górę - pomysł okazał się do bani - akcje lecą.
Ewentualnie spekulanci mogą wykorzystywać sytuacje polityczną grając na spadki energetyczne przy okazji sukcesywnie kupując. Myślę, że za jakiś czas będzie wiadomo. Sprzedawanie dziś nie ma sensu - no chyba, że ktoś kupił wczoraj i będzie liczył, że odkupi jutro jeszcze taniej .
Podobno giełda dyskontuje przyszłość A dla każdego rozumnego inwestora gospodarka oparta na ideologii,że" wystarczy nie kraść " no i pompowaniu z budżety pieniędzy w postaci 500+ to kolos na glinianych nogach,które pękną to tylko kwestia czasu
Robia wam wode z mozgu.. Wszyscy juz w panice odpadli co mieli odpasc zgodnie z zalozeniem Spekuly. Daliscie sie wydoic jak dojne krowy, wojny nie ma a zachowujecie sie jak dzieci we mgle. Trzeba byc totalnym pustakiem zeby za taka cene wyzbywac sie akcji spolki o takich fundamentach... Robia was jak na JSW niedaleki czas temu. Zerwijcie naszywki z glow i zacznijcie myslec samodzielnie a nie lykacie nagonke jak pusty zwierz .. Brak tu podstaw jesli atom ruszy to i tak dawno w cenie. Ale z tego co widac to lipa! Nie bedzie takich invest. Bedzie tu duzy pieniadz a was wybili jak muchy. pozdrawiam
ale jeśli nawet byłby atom to przecież dobra inwestycja firma zdrożeje bo każdy brakujący grosz dostanie z budżetu państwa, dotacje na których jej wartość zyska dodatkowo a potem zyski niesamowite zyski zatem spadki dla wydarcia akcji tauron już nie idzie dołować i jedna lokomotywa koderastów nagonki odpadła Energa szoruje szczeliny w deskach podłogi nie wiem jak enea bo tam obroty jak na warzywniaku a wodzirej chyba na stażu i patrzy co inni robią
Ja o sprzedaży teraz to nawet nie myślę dokupuję gdy spada, fakt że jeszcze z tydzień i kapitał na zakupy się skończy jak tak dalej będą dołować, ale inwestycję traktuję średnioterminowo czyli na 2-4 lata liczę, że nie stracę na PGE. Za 2019 ma być dywidenda tak że jeszcze rok najwyżej marazmu na PGE. Przydałaby się akcja skupu akcji przez spółkę przecież są poniżej wartości nominalnej więc warto skupić, ale cóż to musiałby ktoś w PGE myśleć o kursie, a jak widać mają to w ……
Dopóki rządzi PiS i tchórz, to zapomnij o wzrostach na PGE. Ponieważ ich guru mówi, że będą rządzić 1000 lat, tak jak Hitler w III Rzeszy, to musisz zapomnieć o wzrostach.