Też uważam, że trzeba trzymać, bo firma ma ogromny potencjał. Fakty są takie, że w ciągu ostatniego tygodnia pojawiły się 2 istotne komunikaty, a reakcja rynku niewielka. Jest to dla mnie zaskoczenie. Po takich komunikatach spodziewałem się wzrostów kilkunastoprocentowych. Zastanawiam się na ile zmieni się rekomendacja DM BOS, która obecnie jest na 35,10 PLN, a jeszcze przed rokiem było 25 PLN. Być może wskoczy na 45 PLN :) Akurat z USA to jeszcze odległa droga, ale Europa już się otwiera. Niemcy i Skandynawia to już ogromne rynki. Skandynawia ilościowo to druga Polska. W Niemczech zdobycie 20% rynku to już sprzedaż ilościowo jak z całej Polski, a produkt będzie pewnie dwukrotnie droższy. Zysk za 2018 może już być wyższy o 200 %. Z punktu widzenia skokowego rozwoju spółki najistotniejsza jest esketamina. Zastanawiam się na ile będzie opiewać umowa partneringowa za Eskataminę, szkoda, że nie padło takie pytanie na konferencji. Zabrakło mi też pytania o proces rejestracji Salmexu w Chinach
Frank, rzeczowo i na temat. :) Sprzedawać Celon teraz to chyba jakiś wariot:)
Europę z Salmexem zdobędą prawie całą, a w UE to wszystko zapewne. Zyski z tych rynków będą parokrotnie wyższe niż z PL, jeśli nie kilkunastokrotnie.
Pipeline bogaty, ale jak bym słuchał słów prezesa i mówił chłop, że 2 projektami (Ketamina i i jeszcze coś) firmy są zainteresowane mocno - i to raczej będą dobre i najszybsze umowy.
USA - wiadomo - trudny temat. Selvita walczy, Mabion walczy....
Jeszcze ludziska będą wspominać za parę lat cenę 30PLN jak taką samą na CDR. A rok stoi i prosi o zakup po taniości. Na szczęście cały rok - za całą krwawicę kupowałem i jeszcze będę kupował.
Czy ktoś z akcjonariuszy CLN zakupił OAT? Dzięki za info.