Ma duże to będzie gigant jak produkcja ruszy na pełną skalę jeszcze w tym roku. W tym miesiącu powinny być jeszcze ciekawe infa jeszcze trochę cierpliwości :) 100zl za rok, Optimusa cdproject też miałem po 1zl ale oddałem dużo wcześniej nie jest obecnie ponad 100zl tu tego błędu nie popełnienie i cały czas zbieram co miesiąc po trochu co mi wpadnie trochę wolnej kasy :) cieszę się że mogę jeszcze poniżej złotówki dobierać, niedługo ta cena będzie wspomnieniem tylko. pozdro tylko dla posiadaczy walora
Zanim staną się "gigantem energetycznym" w Polsce, powinni najpierw zrealizować umowy, o których tak szumnie informowali. Np. ogrzać, oświetlić centrum ogrodnicze w Ottaviano. Potem mogą nawet budować elektrownię atomową (przepraszam -ORC) razem z ABB.
no termo raczej nie będzie finansować elektrowni jądrowych, gościć pokręconych do kwadratu politycznych spadochroniarzy jak obajtek, przekazywać setki milionów na pisowskie śmieciowe zachcianki, ani przeznaczać miliardów na modernizacje istniejacych i budowę nowych bloków węglowych czy sieci dystrybucji. Co będzie dalej z termo to zobaczymy, ale te wymienione zagrożenia można z góry skreślić.
jedyna spółka z giełdy która potrafi zarabiać na zielonej energii i to już 1 mln zł za 1 kw 2018 to Novavis, jeszcze nie dostrzezony przez rynek myślę że do czasu.Inne spółki można spisać na straty
Ukazał się kilka dni temu, w związku ze smogiem , tajemniczy komunikat o spółce wdrażającej innowacyjny projekt pozyskiwania energii elektrycznej przedwarzającej odpady jako żródło jej pozyskiwania. Komunikat był w związku pozyskiwaniem środków unijnych na ten cel. Nie podano nazwy tej firmy, ale pomyślałem od razu o T2M bo nie znam innej firmy która się tym zajmuje. Może ktoś to czytał i wie coś więcej o co i o kogo chodziło w tym komunikacie. ps. proszę o poważne wpisy., pozdrawiam akcjonariuszy.