Przestańcie truć, że nie chcą pokazać wyników - na początku roku finansowego spółka ogłosiła, że publikacja wyników za Q2 i H1 nastąpi 14-go czerwca. To czego niby nie chcą ogłosić? Z czym zwlekają?
2,5 miesiąca po zakończeniu kwartału. Spółka informatyczna. No rzecz jasna. Niech kursem rządzi spekulacja. Obroty 10 akcjami zmieniają kurs o plus 5% lub minus 5%.
Widzę, że uparcie szukasz sensacji. 1. Dla Sygnity nadchodząca publikacja wyników finansowych to jest raport półroczny, który podlega przeglądowi audytora. W normalnej spółce tej wielkości taki przegląd trwa ponad 3 tygodnie. Tutaj z uwagi na liczne ryzyka, umowę restrukturyzacyjną itp. potrwa zapewne dłużej. Stąd w ustawie spółki mają na jego publikację aż 90 dni (przypadek?). 2. To jest grupa kapitałowa, którą trzeba skonsolidować, a najpierw pozamykać wszystkie podmioty zależne/stowarzyszone itp. 3. Od SF dużo ważniejsze są planowane podniesienia kapitału - kto i ile obejmie i czy uda się je skutecznie domknąć. Przestań psioczyć na spółkę za brak publikacji SF a ruchy na kursie akcji wynikają z naszych decyzji inwestorskich - jak widać nikt się nie pcha ani do kupna ani do masowej wyprzedaży!
Może Dla Ciebie ważne są ruchy kapitalowe. Mnie interesuje jak spólka radzi sobie na rynku, jakie ma pomysły na biznes, jakie osiąga przychody ze sprzedaży i na jakich marżach to robi, jakie ma umowy i o jakich klientów walczy. Wreszcie jak traktuje swoich pracowników, klientów i podwykonawców. To są czynniki decydujące o wzroście.
Pełna zgoda. Nie napisałem niczego co by przeczyło Twoim wnioskom. Mój komentarz dotyczył utyskiwania na brak publikacji SF pomino podania przez spółkę terminu na 14/06.
Znam oficjalną datę publikacji SF. Myślę że już od dawna znają wyniki (w dobie technologii, systemów informatycznych typu ERP, sprawozdanie finansowe, bilans otrzymuje się po naciśnięciu jednego klawisza) rownież te skonsolidowane. Jakis komunikat w tej kwestii powinni wydać, z informacją np. ze jeszcze nie ma opinii bieglych. Problem w tym że są Ci, którzy już je znają i Ci ktorzy nie mają pojęcia. Jak zrobili prognozę I kw to pochwali się tym w momencie publikowania sprawozdań ubiegłorocznych. To tak jakby zależalo im na spekulacji kursem.