Od 3 tygodni próbuję wymusić na emitencie FKD przedterminowy wykup obligacji serii K z powodu niedotrzymania terminu ustanowienia zabezpieczenia - jak na razie bezskutecznie. Do momentu jak był temat mojej zgody na dodatkowe pół procenta w zamian za podpisanie oświadczenia to nawet dzwonili do mnie po mojej decyzji o wykupie i przesłaniu zaświadczenia depozytowego i żądania wykupu kontakt się urwał. Wnioski niech każdy sam wyciągnie, dodam, że nie mam kilkudziesięciu obligacji, a znacznie mniej.
masz pewni 5 obligacji i dziwisz sie ze nie jestes potraktowany priorytetowo..zeby sie zemscic celowo siejesz defetyzm na forum..po co im taki obligatariusz..niech cie wykupia za cale 5 tys. zl i bedzie spokoj
Potwierdzam mam 5 obligacji, nie mszczę się. Dziś udało mi się skontaktować ze spółką i obiecali mnie wykupić w tym tygodniu jak to zrobią to potwierdzę. Ja napisałem o faktach, żadnych opinii, żali, żółci, wróciłem dziś wieczorem, żeby dać update do sprawy. Ja bym się bardzo cieszył jeżeli ktoś informował by o takich sprawach, bo takich rzeczy w komunikatach się nie znajdzie.
Witam, Chciałbym się podzielić najnowszym stanem sprawy. W dniu dzisiejszym Pan prezes skontaktował się ze mną osobiście i potwierdził wykup obligacji. Brak ciągłości kontaktu ze strony spółki wynika oczywiście z nawału mnóstwa innych rzeczy co jest zrozumiałe. Spółka dotrzymała terminu wykupu przedłożonego w żądaniu.
Życzę spółce, obligatariuszom i inwestorom samych sukcesów, taniego drewna i dużego portfela zamówień. Pozdrawiam
Pomimo drastycznie niskiego współczynnika C/Z wzrosty są powstrzymywane własnie przez dużą jak na skalę dzialalnosci spółki zobowiązań krótkoterminowych i nie wiadomo czy uda im sie zrolować ten dług. Nie ma informacji o objeciu najnowszej emisji co nie zwiastuje dobrze. Z drugiej stronu firma ma prognozę na chyba ponad 10mln zysku w tym roku co przy spełnieniu pomoze jej znieść obciązenie obligacjami.
Rynek sie wacha i czeka. Jezeli wyjdą z tego cało i mocniej wejdą w rynek deweloperski to nie zdziwie sie jak tu bedzie 10zł za ro półtora
1. Co do braku infa o zapisach to nie wiem do kiedy były, ale przy poprzedniej emisji prywatnej trwały one troszkę ponad miesiąc i spółka info dała po kilku dniach. 2. Po aferze Getback faktycznie zapały inwestorskie mogły się ostudzić i emisja może być stykowa. 3. Raport za kolejny okres powinien odpowiedzieć na ile możliwe do wypełnienia są prognozy. 4. Jeżeli będzie dobry to rolka jak najbardziej powinna się udać. 5. Nawet jak zrealizowaliby 3/4 to powinno się domknąć. 6. Emisja nawet jeśli będzie to po jakiejś solidnej pompce, która nastąpi nie wiadomo kiedy. 7. Jeśli macie wiarę w sukces to teraz są okazje do zakupów. Sam jestem wyżej zapakowany ale sukcesywnie dobieram.
Owszem spadla. Ja tu jestem od 0,7 zl spokoj naprawde nastal, spolka spokojnie sie rozwija. Ciezko szukac lepszej okazji. W ostatnim czasie dolozylem jeszcze 20% do tego co mialem od czasu zakupu przy 70gr. A jeszcze zwieksze zaangazowanie o 10%pakietu. Fakt termin ma ogloszenie podsumowania emisji jeszcze jest ☺
Uczciwa wycena jest w tym momencie dla mnie trudna, bo ja zakladam pozytywne warianty. O cenie do wejscia na gielde czyli 2.20 mozna zapomniec na dzien dzisiejszy i mysle, ze do konca roku rowniez bo sily skupione sa teraz na celach do wypelnienia. Pozytywne zamkniecie roku i jakas pompka na 1.50 jest realna. Tak to widze na dzien dzisiejszy.
Nawet jesli nie udaloby sie uplasowac obligow powinni sobie poradzic. Na pewno robili due diligence przed przejeciem Drewexu. Mimo wszystko nie wykluczalbym emisji po cenie nizszej niz to bylo zapowiedziane, ale na pewno wyzszej niz ostatnio.
panowie nie pakujcie samego FKD do wora. Na ALS tez znajdzcie miejsce. uwazam ze te 2 spółki na NC mogą coś ciekawego okazać w tym roku i kursik wybije. a ceny na obu spółkach super do kupna
Pomimo swietnych perespektyw. Jakiegos "odpalu" na kursie nie bedzie. Widac jak cięzko jest uplasować nowe obligacje. Dobre 0,5 mln pln ale załozenia emisji były 3mln. Jest tutaj duzo do ugrania, ale trzeba cos zrobic z tym długiem.
Cieżko? Wszystkie oferowane obligacje zostały sprzedane. Powrót na minimum 1.5-6 powinno stać się faktem, bo spółka jest obecnie wyraźnie niedoszacowana
"Zarząd Spółki stwierdził, że emisja Obligacji na okaziciela serii R doszła do skutku tj. zostało należycie subskrybowanych i opłaconych 560 (słownie: pięćset sześćdziesiąt ) sztuk Obligacji na okaziciela serii R, czyli WSZYTKIE EMITOWANE Obligacje serii R". Za każdym razem mamy w uchwałach górną granicę 3000 obligacji, która chyba nigdy nie była zrelizowana
"Zarząd Spółki stwierdził, że emisja Obligacji na okaziciela serii R doszła do skutku tj. zostało należycie subskrybowanych i opłaconych 560 (słownie: pięćset sześćdziesiąt ) sztuk Obligacji na okaziciela serii R, czyli WSZYSTKIE EMITOWANE Obligacje serii R". Za każdym razem mamy w uchwałach górną granicę 3000 obligacji, która chyba nigdy nie została zrealizowana...
GetBacku z tego nie bedzie, jednak widac ze ciezko mają zrolowac ten dług zapadalny w tym roku. Z seri P ulokowali 1800szt a teraz tylko 560. Fajnie ze chcą obniżyć koszty finansowania, ale inwestorzy sie w to nie wpisują.
Zapewne za chwilę ogloszą kolejną emisję i teraz wysokość oprocentowania pokaże chociaz troche jak bardzo potrzebują pieniedzy, czy zostaną przy 7,6% czy wrócą do 8% 8,5% .
Kurcze wierze w ta firmę ale sytuacja tutaj nie jest tak kolorowa ze C/Z = 2 i to wszystko.
jak wroci sentyment na rynek, co wydaje sie juz bliskie, to takie spolki jak FKD powinny jako pierwsze powrocic do racjonalnych poziomow. fundusze nie sa do konca w ciemie bici, tez widza te wskazniki i ogromny potencjal tylko jak jest odplyw kapitalu i spadajacy index to musza czekac..