• Nowe info dla spółki Autor: ~Krysia [145.239.80.*]
    Raport spółki link co o tym myślicie?
  • Re: Nowe info dla spółki Autor: ~plasser [94.254.143.*]
    https://www.money.pl/gielda/wiadomosci/artykul/echo-investment-sprzedalo-budynek-west-link,221,0,2407133.html
  • Re: Nowe info dla spółki Autor: ~Axaa [87.207.157.*]
    Voodz/Dami

Proszę o merytorykę w sprawie komunikatu o sprzedaży biurowca/Dziękuję
  • Re: Nowe info dla spółki Autor: ~dami [46.134.125.*]
    Axaa,ten gąszcz info z raportu czytam jako realizację w sprzedaży udziałów na rzecz byłego Gryfina ale tylko w nieruchomości na której stoi biurowiec West Link, o wartości 2,7 milionów euro, nie zaś całości transakcji 36 milionów euro. Najlepszy dowód, że gość z firmy dał sobie czas do poniedziałku, aby jednoznacznie interpretować tę kwestię
    Dalej, stąd wniosek, że transakcja sprzedaży tego biurowca nie znajdzie się w księgach za 1 q/2018 ale tylko okruchy stanowiące równowartość sprzedanego udziału w gruncie, na którym biurowiec stoi, moim zdaniem.
    Ma być za 2q/2018 a nie za 1q/2018.
  • Re: Nowe info dla spółki Autor: ~axaa [87.207.157.*]
    Dami/Zobaczymy ; wydaje sie że zaksięgują na II kwartał/To nie jest problem/Problemem mogą być wyniki za I kw.18r

Wprawdzie są tutaj wpisy naganiające że I kw. 18r ma być super ; ale ja nie sądzę by tak było ; bo brak przesłanek ekonomicznych na to.
    Jak szacujesz wyniki za I kwartał 18r?
    Coś Voodz nie zabiera głosu:))
  • Re: Nowe info dla spółki Autor: ~dami [5.184.194.*]
    Axaa i wszyscy koledzy z echa: na na kogo dzisiaj stawiacie ja na kloppa I kibicuję za Reds!!
    Dnia 2018-05-26 o godz. 15:54 ~dami napisał(a):
    > Axaa i wszyscy koledzy z echa: na na kogo dzisiaj stawiacie ja na kloppa I kibicuję za Reds!!

Nie lubię Realu- stawiam na Kloppa i Liverpool R-L 1:3

Jak szacujesz wyniki za I kw 18r??
    Mam swoje oczekiwania i kalkulacje, jak każdy ale o pomyłkę nietrudno, przypomnę rok4q 20 16, gdzie wszyscy łącznie z Voodzem żeśmy się pomylili, w poniedziałek będę rozmawiał z gościem stamtąd od..... na pewno mi nie powie expedite ale może coś złapię między wierszami z tym, że to i tak będzie jeden dzień przed raportem. Jakby coś to powiem.
    Ok/Trzymamy za Liverpoolem:))
    Oczywiście będę rozmawiał na temat ich wczorajszego raportu raportu celem wyjaśnienia i zrozumienia, jak wyżej.
  • Re: Nowe info dla spółki Autor: ~plasser [94.254.141.*]
    Dnia 2018-05-26 o godz. 15:37 ~axaa napisał(a):
    > Dami/Zobaczymy ; wydaje sie że zaksięgują na II kwartał/To nie jest problem/Problemem mogą być wyniki za I kw.18r
    >
    > Wprawdzie są tutaj wpisy naganiające że I kw. 18r ma być super ; ale ja nie sądzę by tak było ; bo brak przesłanek ekonomicznych na to.
    > Jak szacujesz wyniki za I kwartał 18r?
    > Coś Voodz nie zabiera głosu:))

1. W swietle dokonan konkurencji (Budimex GTC) to euforii nie bedzie, mimo boomu budowlanego
    Ok plasser,ale co do meczu??
  • Re: Nowe info dla spółki Autor: ~plasser [94.254.142.*]
    Moj typ to : 1Q 2018 45-50 mln ,a kibicem nie jestem
  • Re: Nowe info dla spółki Autor: ~dami [5.184.235.*]
    Axaa, Ramosa sędzia powinienem wyrzucić na zbity pysk z czerwoną kartką w zębach za zamierzony zamach na salaha/ pardon koledzy ale jest dyspensa na gadanie nie na temat w dwóch wypadkach finał Mistrzostw Świata w PN oraz finał Ligi Mistrzów aktualnie/.
    pozdro i miłej niedzieli.
    Dami/Wynik trafiłem na 100%... tylko że w drugą stronę/Co do Sergio Ramosa- wkrótce doczeka się że ktoś złamie mu nogę i bedzie spokój od tego harpagana/Zwyczajny huligan i cham boiskowy- sędziowie go tolerują -jeszcze/Piłkarze muszą chyba sami go wyeliminować
    Drug taki mądry w Realu to Brazylijczyk Marcelo ... ten harata bardziej inteligentnie niż idiota S.Ramos/Pozdrawiam
    PS.Bramkarz reds do wymiany -presto:)) Bardziej idiotycznych bramek nie widziałem od kilku lat nawet w lidze naszej:))
  • Re: Nowe info dla spółki Autor: ~xxx [83.28.249.*]
    dlaczego spadamy, mimo dobrych komunikatów?
  • Re: Nowe info dla spółki Autor: ~kanapa [176.221.121.*]
    Można podsumować,że Puchar dla  Realu załatwili dwaj piłkarze - Ramos,po wyeliminowaniu z gry Sallaha i bramkarz Liverpoolu.Najlepszym piłkarzem w Realu,po raz kolejny,był Navas,a najsłabszymi Ronaldo i Benzema.Takie jest moje zdanie.
  • Re: Nowe info dla spółki Autor: ~axaa [188.146.42.*]
    Dami/coś rzeknij n.t wyników!
  • Re: Nowe info dla spółki Autor: ~theczarek [212.160.172.*]
    jak dobrze rozumiem, jutro wyniki. stąd ta przecena z ubiegłego tygodnia? jak tak, to można powiedzieć, że już ujęta w wycenie, nie ma się co bać, przecież na Echo ruch jak na bagnach, kto coś miał z powodu wyników zrobić, to już to zrobił, a drobnica raczej się nie wysypie z jakiś banalnych powodów, nie ta spółka :-) może jakaś drobna czerwień, po której za miesiąc nie będzie śladu.
    Nie chodzi o przecenę/Dami coś obiecał a teraz udaje że go nie ma:))
    spoko, ja tylko tak sobie, dla odpoczynku między pracą, piszę. niekoniecznie z sensem ;-)
    Nie pracuj tak intensywnie:))Dziś upał; ja na swojej posesji na Jurze popijam kawkę i jem truskawy;choć przed południem kosiłem trochę trawę:))
    zazdroszczę, ale tylko trochę, bo w sumie lubię swoją pracę :)
    I tak trzymać!Wolny zawód?
  • Re: Nowe info dla spółki Autor: ~dami [46.134.86.*]
    Axaa ,proponuję odświeżyć sobie mój post, napisałem w trybie warunkowym "jakby co", co oznacza, jeśli się dowiem to powiem. Co do wyniku to też tak jak wyżej ale skoro nalegasz to powiem jak to ewentualnie można zrobić: wynik 1 q 20 17 mnożę przez 90% aby dostać statystyczny zysk na mieszkaniach, który następnie powiększam wskaźnikiem 1,34/ komunikat spółki/ a następnie dodaję różnicę zysku na pozostałej działalności z 2017-- wychodzi circa 83 miliony, czyli dynamika całkowita zysku netto byłaby dodatnia około 20%. A jeśli Ty kolego ze swej strony nie udajesz że jesteś, to się do tego ustosunkuj bo wynik ten może być obarczony błędem.
    Biorąc pod uwagę wynik skonsolidowany 20 17- 62 miliony to nawet przy takim statystycznym liczeniu dynamika wyniosłaby około 30% ale to tylko statystyka bo nie wiemy nic o kosztach bieżących
  • Re: Nowe info dla spółki Autor: ~axaa [87.207.157.*]
    Dnia 2018-05-28 o godz. 18:17 ~dami napisał(a):
    > Biorąc pod uwagę wynik skonsolidowany 20 17- 62 miliony to nawet przy takim statystycznym liczeniu dynamika wyniosłaby około 30% ale to tylko statystyka bo nie wiemy nic o kosztach bieżących

Nie, nie udaję-JESTEM:))Optymistycznie ci to się policzyło/Ja stawiam na 40-48mln zysku netto... ale jak zwykle zobaczymy(byle byśmy nie musieli czekać na wyniki do 24 w nocy:))

PS.Koszty bieżące mogą zaważyć na wyniku/Uwaga o tym super na czasie!
    Axaa, czyli prognozujesz spadek o co najmniej 23%. Bo jeśli 41 milionów to spadek o 30% jednym słowem te same procenty tylko w drugą stronę niż ja. tak jak Real- Liverpool w materii sportowej tym razem jednak w stosunku do własnej prognozy?
    Axaa,a swoją drogą czym uzasadniasz tak duże spadki w swym przewidywaniu??
  • Re: Nowe info dla spółki Autor: ~dami [46.134.89.*]
    Haha i kto teraz udaje że go nie ma?
    Przypuszczam że raport nie będzie jutro o dwudziestej czwartej tylko rano ponieważ konferencja prasowa jest zapowiedziana chyba na 10:00 czy 11:00 i to była jedyna informacja, której udzielił mi ten gość stamtąd. dobranoc
  • Re: Nowe info dla spółki Autor: ~plasser [94.254.138.*]
    https://www.money.pl/gielda/wiadomosci/artkul/echo-investment-planuje-kolejna-transze,217,0,2407385.html
[x]
ECHO -0,21% 4,84 2026-05-11 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.