Wyniki pierwszego kwartału będą słabiutkie.... Skąd wiem? Wróżka i szklana kula mi powiedziały ;-) Z kolei czarny kot mi mówi, że ZUK jest na równi pochyłej jeśli chodzi o operacje. W tej chwili latają po rynku i ściągają gacie poniżej kostek byle jakiś kontrakt złapać.
Zachowaj tego posta i obśmiej mnie po publikacji raportu za I kw :-)
Za czasów prezesa Milczarka to był w firmie porządek . To i zyski były i kurs dobry. Teraz jakiegoś gościa od Rusków wzięli to efekty widać jakie są. Czarno to widze
broniony byl kurs,ale ilez mozna zarzad co robi?tylko pensyjki sobie wyplaca,ani obrony kursu,ani wynikow. tak dalej pojdzie,to komuchy zwala kurs na 1 zl. wyniki slabizna,zostalem z pakietem,nawet nie chce mi sie patrzec na notowania gosciu,rzuc pkcem tego batona,to moze zostanie wytyczone dno,a tak to powolna agonia,i tak to bedzie trwalo...
Czekamy na wyniki kwartalne, a potem na wniosek o ochronę przed wierzycialami. Ci z tego funduszu to sobie muszą włosy z pejsów rwać w co się wpakowali.
Ale kogoś boli że ZUK staje na nogi. Pewnie jakieś ryje odcięte od koryta robią czarny piar. Ja zacieram rączk. Może ktoś sprzeda mi poniżej dwójki hehe...
ZUK staje na nogi? Po czym to poznajesz? Że strata za 2017 tylko 6 milionow, a nie 16 jak w 2016? A może wstaje na nogi bo akcje już po 2 zeta? Za chwilę już powinien być raport za I kw. Bardzo chętnie się dowiem jak ZUK wstaje z kolan. Oświeć mnie.
Czytasz roczny raport ze zrozumieniem? To mi wytłumacz co się stało z kasą, którą dostali z funduszu? Dostali 6 baniek z emisji. Stan gotówki na początek i koniec roku się nie zmienił. Na co poszła ta kasa? Inwestycje? Rozwój? Jak nie wiesz to ja Ci powiem. Zwyczajnie ją przeżarli. 2 bańki poszły na spłatę pożyczki, a 4 bańki poszły na działalność operacyjną czyli przeżarli. Wiesz, z Twoim zrozumieniem SF to raczej nie inwestowałbym na GPW. Napisz lepiej ile wtopiłeś na tej "perełce"?
Dnia 2018-05-26 o godz. 16:14 ~Morfeusz napisał(a): > Czytam roczny raport ze zrozumieniem. Strata jest w dużej części papierowa. EBIDA jest na plusie. Robotę mają wieć powinno być Ok.
Jeszcze drobiazg. Jaka EBITDA jest na plusie? Za 2016 EBITDA -12178 tys., a za 2017 EBITDA -1622 tys. Czy Ty aby na pewno czytałeś raport ZUKa?
ZUK staje się fundamentalnie zdrową firmą i ma szanse na wyjście na plus w 2018 roku. Oczywiście, jak zawsze ten wynik będzie zależał od jakości zamówień. Na spadek notowań wpływa zapowiadana możliwość emisji nowych akcji. Jednak, jeśli nowy udziałowiec wykaże się rozsądkiem, to obecny kurs ZUK będzie uznawany za okazję inwestycyjną.