Generalnie ,w mojej opinie raport nie zaskakuje. Zaskakuje natomiast rozjazd opinini Pana Prezesa z rzeczywiśtością. Pisze Pan Prezes w liście do nas ,że pierwsze miesiące 2018 roku pokazują mocną tendencję wzrostową,co nie jest prawdą w kontekscie raportu za 1Q. Przychody wzrosły nie o 8 % a o 4% Koszty wzrosły o 200tyś,sprzedaż i produkcja,bez finansowych Wynik netto gorszy o 200tyś pomijam juz inne negtywne tendencje,rentownośc cena hl itp To albo Pan Prezes nie zna swojego raportu kwartalnego albo pisze w liście do nas co mu ślina na język przyniesie. Chyba my wszyscy zdajemy sobie sprawę z tego ,że spółka jest trudna i wyzwanie ogromne,ale podejśc do tego problemu trzeba ze 100% rzetelnością ,nie wolno w ten sposób manipulować. Chciałbym mieć nadzieję ,że raport za 1Q to wypadek przy pracy i następne kwartały pokażą rzetelną poprawę,ale obawiam się ,że tych negatywnych tendencji nie da się odwrócic. Starałem się być delikatny
Dzisiaj kolega podesłał mi jeden z wpisów na FC,jestem wstrząsnięty,to krzyk rozpaczy,czy wy tego nie widzicie? Co sie z tą Spółką dzieje,gdzie zdrowy rozsądek ? Miałem już nic nie komentować ,ale się po prostu nie da