Nie konwersji ale SKUPU. Skupili ponad 50% akcji płacąc udzialami w sp. zoo czyli "szklanymi koralikami".
Społki zoo nie maja obowiazky informowac publicznie o swoich ruchach, planach, wynikach, zyskach czy stratach. Udzialy spolki zoo nie sa w publicznym obrocie, Ktos ko by chcial sprzedawac udzialy w sp zoo musi na wlasna reke szukac chetnego i przespacerowac sie z nim do notariusza.
W tym roku zaszło kilka zmian w T2P, mam na myśli podpisanie umowy z firmą Copernicus - jak wiecie poza doradztwem finansowym informacyjnym zajmują się również pomocą w przygotowaniu raportów finansowych, raportów publikowanych w systemach EBI,ESPI. Mam ogromną nadzieję, że jutro nie będziemy czekać do północy na raport. Wiemy że podpisali pierwszą umowę sprzedaży, choć przez tak wielu wyśmiana. Zastanawiam się dlaczego nie sprzedadzą tych dwóch dodatkowych urządzeń, przygotowanych do pokazu,zrobili by jeszcze jedno i można finalizować umowę.Dziś przyszła informacja o zakończeniu konwersji, na dniach powinno być info o procentowym składzie akcjonariuszy. Może powoli, bardzo powoli , ale do celu. Pozdrawiam.
Czy Wy jesteście po I klasie gimnazjum ? Konwersja nie miała miejsca . Jak napisane w komunikacie jest to "wymiana na udziały" . Akcje te zostały wyjęte z Termo2 i wniesione aportem do spółki ZOO . Spółka ZOO nie jest spółka giełdową . Aby była konwersja musi być przyznany numer serii tych akcji a następnie z powrotem wprowadzone na rynek regulowany . Nie ma tego . Pisałem o tym parę razy .
Okej dlatego dziś Mieszko jutro Bolek a niedługo może xxx nikt mi nie zabroni a może jedno i to samo chcesz pilnować pilnuj swoich spółek a nie zaglądasz tu i ciągle czegoś szukasz...
Spółka w komunikatach nie używa terminu "konwersja" tylko "wymiana akcji na udziały w sp. z o.o." (w tytule) ,a w dzisiejszym jest mowa o " przebiegu procedury wniesienia akcji Spółki Termo2Power S.A. jako wkładu niepieniężnego (aportu) na pokrycie udziałów w kapitale zakładowym Spółki Green-Nanotech Ventures Sp. z o. o. (Spółka GNV)". Myślę, że ci którzy brali udział w tej procedurze wiedzieli w czym uczestniczą... Więc nad czym tu deliberować. Wiadomo, że free float wynosi obecnie maksymalnie 45, 7%, czyli 9140000 akcji.
Ciekawe tylko co w tym raporcie będzie. Zaczekać to można nawet kolejny tydzień, ważne, żeby było po co czekać. Jak dobry to raczej puszczą go w trakcie sesji. Teraz już nie mają powodów do wstrzymywania.