Raport całkiem niezły. Za IQ r/r może nie wygląda ciekawie ale wszystko idzie w dobrym kierunku. Umowy serwisowe I przychód ze sprzedaży ładnie rosną. W dodatku napisali, że będzie wniosek na najbliższym WZA o możliwość skupu akcji własnych ze względu na niedoszacowanie kursu.
co nam da skup? Będą odbierać po cenie 1,3 ? Wolałbym dywidendę np. 20 gr, wtedy by od razu kurs się urealnił do takiego poziomu, żeby stopa dywidendy wynosiła 10-12%. Wyniki za 2 kwartał mogą być bardzo fajne, bo wygląda na to, że pół miliona przychodu zostało przesuniętych z 1 na 2 kwartał (te pół mln to różnica między raportowanymi co miesiąc przychodami a raportem za 1 kwartał).
w 1 kwartale kontrakty na 3,3 mln, w drugim już na 2,3 mln. Na ten i przyszły rok będą mieć pełne ręce roboty tym bardziej, że jak czytam w raporcie na 2018 zostało do zaksięgowania ok. 5 mln zł przychodu z zeszłorocznych umów. Czy rynek w końcu dostrzeże to? Może faktycznie potrzebny agresywny skup akcji z zysku za 2017, żeby coś się na kursie zaczęło dziać.
Szkoda, że tak mizerne obroty tu są bo spółka sypatyczna z mocno zaangażowanym prezesem ;). Kupilem maly pakiet, stracić tu ciężko przy tej cenie a może cos jednak zaskoczy i rynek dostrzeże poprawę wynikow.
Spokojnie zaraz się napedzi. Pewnie dopiero przy kolejnym raporcie ale jest czas na pozbieranie troszkę papiera. Lepsze to niż kupić 11 bit i zamknąć oczy
Dnia 2018-05-16 o godz. 15:17 ~Stachu789 napisał(a): > Spokojnie zaraz się napedzi. Pewnie dopiero przy kolejnym raporcie ale jest czas na pozbieranie troszkę papiera. Lepsze to niż kupić 11 bit i zamknąć oczy -------------------------------------------------------------------------- Hehe 11bit mówisz, mialem kupione po 80 i sprzedałem po 160 bo uznałem że nie bedę rok do premiery czekać no a później to mi wciąż za drogo było :(
Liczę po cichu, że uchwalą na walnym skup akcji z ceną maksymalną odpowiadającą C/Z 10, czyli tyle ile zwyczajowo. Wtedy pole do przekroczenia 2 zł za akcje by było.