• Bez paniki Autor: ~Akrop [77.252.45.*]
    Sprawa z Nickel była znana już wcześniej. Nie widzę powodu żeby spanikować i wyrzucać akcje. Na spokojnie, firma jest w dobrej pozycji. Jak trzeba poczekać, to się poczeka ;)
  • Re: Bez paniki ...czyżby Autor: ~Dalmatinac [85.14.68.*]
    masz kolego poczucie humoru...

16 mln plus odsetki za 4 lata
    ...to może pestka dla orlenu ale nie dla firmy która zarobiła za cały rok ...25 mln

• Re: Bez paniki ...czyżby Autor: ~Akrop [77.252.45.*]
    Ja nie twierdzę że to coś pozytywnego, ale jak widzisz są chętni na akcje. Wydaje mi się po prostu, że w ciągu tak długiego okresu czasu firma miała szanse żeby na to się przygotować
    masz świadomość ze suma z odsetakmi na 2015 rok to było blisko ...19,5 mln zł

ile to jest na dzień dzisiejszy.aż strach myśleć...

ja np zdecydowanie nie kupuję, gazety napiszą dopiero o tym jutro.., więc realna reakcja tu będzie w przyszły tydzień...
    masz świadomość ze suma z odsetakmi na 2015 rok to było blisko ...19,5 mln zł

ile to jest na dzień dzisiejszy.aż strach myśleć...

ja np zdecydowanie nie kupuję, gazety napiszą dopiero o tym jutro.., więc realna reakcja tu będzie w przyszły tydzień...
    A to nie jest tak, że ta kwota była w pewien sposób zdeponowana na taką przypadłość?

Obecnie akcje posiadają już osoby które są dosyć świadome pozycji firmy. Osoby, które nie sprzedały pod wzywającego. Myślę, że wsparcie jest niezłe.
  • Re: Bez paniki ...czyżby Autor: ~invest [5.60.156.*]
    Nie chce mi się grzebać a dokładnie nie pamiętam. Czy to nie chodziło o firmę, która budowała zakład dla Tarczyńskiego ? Próbowali coś urwać w arbitrażu i jak widać ponad bańkę urwali, odsetki trzeba zapłacić no i dobra - ale przez 4 lata mieli 15 baniek w obrocie - gdyby zapłacili wtedy to też odsetki by trzeba było zapłacić. Jak dla mnie info neutralne.
    do minus 10 proc dziś na kursie więc jednak pozostali akcjonariusze inaczej to widzą niż Ty

czy zapłata 24 mln zamiast 15tu mln to taki super deal za usługi budowlane to ja szczerze wątpię...
    od komunikatu po 14tej 12 tyś akcji na minus 10 proc
    ...i czary mary zamknięcie 418 akcjami z minus 10 proc na zero

na moje oko źle takie machloje kursem Spółce wróżą...
    A może po prostu nie było zbyt dużo chętnych do zbycia akcji?
  • Re: Bez paniki Autor: ~Proboszcz [37.47.53.*]
    Pomysł że cały rok oszczędzasz aby zrealizować wymarzony projekt ( moze to być wkład wlasny na mieszkanie, inwestycja w akcje lub wycieczka). Tych pieniędzy już nie masz. Więc słabo. Tarczynski też miał plany. Ciekawe jak wytrzyma spłatę tych gigantycznych kredytów.... spójrz jak są zabezpieczone.
  • Re: Bez paniki Autor: ~Kabanos [37.47.224.*]
    Spójrz na cenę żywca. Zdajesz sobie sprawę jak to się przełoży na wyniki? Nawet nie chodzi już o pierwszy kwartał, ale też o drugi. A pewnie i cały rok. Kolejne wezwanie i tak dopiero w 2019. Tar to maszyna do robienia kasy.
  • Re: Bez paniki Autor: ~cancer88 [217.99.218.*]
    Moze sie myle ale nie do konca jest tak ze 15,8 mln to kara za zerwanie umowy. Bylo jeszcze roszczenie alternatywne (wycofane gdy Tarczynski odbil pileczke) na 13,8 mln za wykonane prace. Wtedy wiekszosc tej kasy to poprostu zaplata za robote zapewne troche spartolona bo jednak jakas kasa dla Tarczynskiego tez zostala przyznana. W tych wszystkich informacjach wazne jest jeszcze czy jest to kwota brutto czy netto bo to troche zaburza obraz tego wyroku.
  • Re: Bez paniki Autor: ~Dalmatinac [85.14.68.*]
    ...Takie rozwiązanie spraw można nie można jednak uznać za całkowite zaskoczenie,
    informacje o prowadzonym postępowaniu były bowiem znane już od kilku lat.

takie dziennikarstwo napawa mnie zwyczajnie obrzydzeniem...

...jeżeli kupiłbym akcje miesiąc temu, albo omamiony na fali ostatnich wezwań to zdecydowanie tak negatywne zmaterializowanie się konfliktu sprzed lat by mnie zaskoczyło, całkowicie zaskoczyło.

to są olbrzymie sumy dla tarczyńskiego, - same nienazwane tu odsetki to połowa sumy głównej
    wstydz się panie żurnalisto, bo słowa twe chwiejne...
  • Re: Bez paniki Autor: ~invest [77.114.95.*]
    Dalmatic - nie pisz proszę głupot o odsetkach równych połowie roszczenia głownego bo się ośmieszasz chłopie :-) :-). Bzdury piszesz o wysokości odsetek czyli w ogóle piszesz bzdury :-)
[x]
TARCZYNSKI 0,42% 119,50 2026-04-02 16:46:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.