dziwne to trochę. spółka zapowiada sutą dywidendę. jest przewidywalnym i dobrze prosperującym producentem na rynku a papier spada? są jakieś przecieki na temat dywidendy na walnym? przecież podobnie jak SEKO powinni rosnąć. jak to było w przeszłości? zapowiadali i wypłacali, czy trzeba się liczyć z przykrą niespodzianką?
4q był bardzo słaby. Sprzedaż dobra ale koszty zjadły zyski. Dlatego są spadki. Rentowność leci w dół. Dywidenda wiadomo będzie ale po odcięciu kurs szybko poleci na 3,5 zł.
Sygnal K wygeneruje sie do konca tygodnia jak nie jutro a ci juz widza 3,50 a nawet 2 z przodu. Watpie by sypacz byl tak zdeterminowany by zepchnac RSI w okolice 20 jak mialo to miejsce za czasow runu na umorzenia jednostek TFI w 2007-2009r w Bessie.... Jak juz widze takie komentarze no mam ochote nie patrzac na nic jutro PKC wziac pod techniczny zarobek.
4kw i 1 kw czesc poszła na linię produkcyjną. Spółka pisała w 1 z raportów. W 1 kw jest - 4 mln na działalność inwestycyjną czyli to o czym mówię. Niema być odrazu już takim pesymistów.
Jak do tej pory Zarząd realizuje zapowiedzi i dywidenda powinna być. Problemem jest przynależność do branży budowlanej. W trakcie 2018 zapowiada się niezły zjazd w budownictwie a to może przełożyć się na obroty/zyski. Nie wiadomo co z należnościami. Dywidenda gwarantuje spory zarobek ale dużo niewiadomych wokoło całego sektora niestety.
W tym miejscu Akcjonariusz – Pani Joanna Rybak Schrődter zgłosiła wniosek formalny w przedmiocie obniżenia proponowanej wysokości wypłacanej za rok 2017 dywidendy do 0,15zł (piętnaście groszy) za jedną akcję i w tym zakresie zmianę proponowanej treści uchwały numer 5 (pięć).--
jak tam ' Gracz' gdzie ten twój sygnał Kupna do końca tygodnia (18.05)? Pisałem 5 dni temu co tu będzie i jakie będą poziomy cenowe, kto posłuchał lub jeszcze posłucha to ograniczy na pewno straty
Sygnal kupna zostal z miejsca zanegowany przez 15gr dywidende (analiza techniczna dziala tylko gdy jest posucha informacyjna). Ja tylko wyrazilem swoja opinie a jezeli ktos podejmuje dzialanie inwestycyjne w oparciu o wpis jakiegos tam anonimowego goscia na forum to raczej nie powinien bawic sie w gielde.
Ale bryndza! Przecież taki spadek nie jest tylko efektem obniżenia dywidendy. Ciekawe swoją drogą jaki był powód ? Jakiś fund albo fundy na chama wychodzą i mamy to co mamy.
i tak jak mówiłem pisałem 16.05 w tym wątku mamy 3,52 . kto posłuchał mógł 50 groszy zarobić na 1 akcji ja dziś odkupiłem 1/3 mojego pakietu po tym jak mnie stop loss wywalił na 4,2 z resztą czekam na niższy pułap cenowy ( tak okolice 3,10-3,15)
Dnia 2018-05-25 o godz. 15:08 ~słabojest napisał(a): > i tak jak mówiłem pisałem 16.05 w tym wątku mamy 3,52 . > kto posłuchał mógł 50 groszy zarobić na 1 akcji > ja dziś odkupiłem 1/3 mojego pakietu po tym jak mnie stop loss wywalił na 4,2 > z resztą czekam na niższy pułap cenowy ( tak okolice 3,10-3,15)
To po co teraz kupujesz, poczekaj na swój niższy pułap cenowy, nie przepłacaj bo znowu SL Cię wywali ... pozwól innym kupić, bo nie ma za wiele papieru w promocji ... bądź człowiek.
oj człowiek słabo się znasz na grze giełdowej, kupiłem za 1/3 po pierwsze 70 groszy niżej niż sprzedałem, po drugie chce trochę kasy z dywidendy. A poza tym czekam z 2/3 kapitału na niższe poziomy. to gra nic więcej , jasne można siedizec na akcjach lata tylko wtedy omija się zyski na wahaniach kursu. pozdrawiam i trochę szerszych horyzontów inwestycyjnych
teraz zobaczcie moje posty z 16.05 przy kursie 4zł , 25.05 i wogóle moje pozostałe posty przepowiadałem 3,50 w maju i było , potem przepowiadałem 3,10 i jest i kolejny pakiet za 1/3 kapitału kupiony, i teraz mówię tak jak jeszcze w maju wspominałem że będzie 2 z przodu i napewno będzie. Tych co posłuchali mogli odkupić pakiet 30% taniej, życzę cierpliwości
Ty to masz łeb - wyrocznia przy Tobie to cieniutki bolec. Przepowiedz proszę jak będzie miało skoczyć powyżej 5zł po tym jak zakończony zostanie proces bardzo kosztownej rozbudowy parku maszynowego i wdrożenia (plus marketing) nowych produktów do sprzedaży. Tylko tak ze dwa, trzy tygodnie wcześniej chociaż. ... please....
Po tym numerze, który miał miejsce w tym roku na walnym i gwałtownym obniżenieniu dywidendy poczekam na kwity za 3q. Tu mogą być jeszcze niespodzianki po stronie kosztów...
Dnia 2018-08-03 o godz. 20:25 ~Henryk napisał(a): > Po tym numerze, który miał miejsce w tym roku na walnym i gwałtownym obniżenieniu dywidendy poczekam na kwity za 3q. Tu mogą być jeszcze niespodzianki po stronie kosztów...
No tak, koszty jeszcze mogą być, zobaczymy jak to się ułoży (przychody rosną!). Stan gotówki w kasie pokazują przecież raporty, wypłata dywidendy w większej kwocie doprowadziłaby albo do ograniczenia inwestycji albo do wzrostu kredytów długoterminowych - a tak inwestycje idą na max, kredytów długotermnowych praktycznie nie ma. Wypłata dywidendy w większej kwocie byłaby to delikatnie mówiąc skrajna nieodpowiedzialność - jednak wk ... ia mnie wcześniejsza propozycja co do wypłaty dywidendy na poziomie 30gr gdzie oczywistym było, że jest to nie możliwe (pisałem o tym, że będzie psikus na walnym).