• wezwanie na Netię Autor: ~weer [46.186.15.*]
    Co dzieje się z wezwaniem na Netię?? Ciągle przekładają termin zakupu. Czy mogą tak w nieskończoność??
  • Re: wezwanie na Netię Autor: ~Net [77.253.96.*]
    Chcą kupić 66% a wtedy droga otwarta do wykupu całości i wycofania spólki z GPW.
  • Re: wezwanie na Netię Autor: ~inw [94.154.25.*]
    Natępny ruch to zdołowanie kursu aby uzyskać niską średnią półroczną pewnie 2.5 -3 zł może niżej i ogłoszenie przymusowego wykupu akcji- taki mój scenariusz
  • Re: wezwanie na Netię Autor: ~weer [46.186.15.*]
    Dnia 2018-05-12 o godz. 11:16 ~inw napisał(a):
    > Natępny ruch to zdołowanie kursu aby uzyskać niską średnią półroczną pewnie 2.5 -3 zł może niżej i ogłoszenie przymusowego wykupu akcji- taki mój scenariusz

Nie do końca tak to wygląda; wykup nie może być poniżej ceny po której było wezwanie!!
    Czy już komuś wpłynęła kasa za akcje z wezwania i jaka jest redukcja
    No to mamy redukcje przeszło 50%,ciekawe co dalej z kursem
    Dnia 2018-05-17 o godz. 16:34 ~inw napisał(a):
    > No to mamy redukcje przeszło 50%,ciekawe co dalej z kursem

Skąd to wiesz; z podanych komunikatów to nie wynika?? Redukcja będzie w przedziale od 0 do 50% co było wiadome od ogłoszenia wezwania. Nie podali na ile akcji złożono zapis, więc trzeba czekać.
  • Re: wezwanie na Netię Autor: ~marzas [79.139.16.*]
    Redukcja jest ok. 47% - można to wyliczyć na podstawie pozostałych zablokowanych akcji na koncie (ja mam ING Makler).... sprawdźcie u siebie
  • Re: wezwanie na Netię Autor: ~augur [83.29.80.*]
    U mnie redukcja 46,7%
  • Re: wezwanie na Netię Autor: ~Pytajnik [37.47.5.*]
    o jakiej redukcji mówicie, skoro wezwano do kupna 119m akcji, a skupiono "tylko" 111m??
    To wyglada jakby 8m nie udało im sie zebrać, a wy mówicie o redukcji?? Rozliczanie ma potrwać do 22maja, wiec Moze to co na razie widzicie, to poki co, jakies techniczne "szachermacherki"?
  • Re: wezwanie na Netię Autor: ~abc [213.77.66.*]
    Mieli kupic 110.7 akcji , najgorzej ze ktos zapisuje sie na akcje i nawet tresci wezwania nie czyta i mysli ze sprzedal wszystkie akcje.
  • Re: wezwanie na Netię Autor: ~Pytajnik [37.47.5.*]
    Dnia 2018-05-17 o godz. 19:10 ~abc napisał(a):
    > Mieli kupic 110.7 akcji , najgorzej ze ktos zapisuje sie na akcje i nawet tresci wezwania nie czyta i mysli ze sprzedal wszystkie akcje.

ABC masz rację!! Najgorzej!!!

Zapapugowalem po notce prasowej. W wezwaniu jest tak jak piszesz.

"Zarząd spółki Cyfrowy Polsat S.A. („Spółka”) informuje, że w dniu 5 grudnia 2017 r. Spółka ogłosiła wezwanie do zapisywania się na sprzedaż 119.349.971 akcji zwykłych na okaziciela o wartości nominalnej 1,00 PLN każda, wyemitowanych przez Netia S.A. („Netia”) uprawniających do wykonywania 119.349.971 głosów na walnym zgromadzeniu Netia, co stanowi 34,24% kapitału zakładowego Netia oraz 34,24% ogólnej liczby głosów na walnym zgromadzeniu Netia („Wezwanie”).
    Wezwanie zostało ogłoszone pod warunkami opisanymi w pkt. 29 i 30 Wezwania. W przypadku spełnienia się jednego z warunków, o których mowa w Wezwaniu, tj. podjęcia przez walne zgromadzenie Netia uchwały w przedmiocie obniżenia kapitału zakładowego Netia o 13.102.314,00 PLN w drodze umorzenia 13.102.314 akcji własnych Netia, reprezentujących 3,76% kapitału zakładowego Netia („Obniżenie Kapitału”) oraz zarejestrowania Obniżenia Kapitału przez właściwy sąd rejestrowy przed dniem zakończenia przyjmowania zapisów na akcje w Wezwaniu, przedmiotem Wezwania będzie 110.702.444 akcji Netia uprawniających do wykonywania 110.702.444 głosów na walnym zgromadzeniu Netia, co odpowiadać będzie 33% kapitału zakładowego Netia oraz 33% ogólnej liczby głosów na walnym zgromadzeniu Netia."
  • Re: wezwanie na Netię Autor: ~już_nie_netiusz [5.172.236.*]
    Ja w ostatnich dniach upychałem na giełdzie, średnio po ok 5,35 poszło (ostatnie po 5,38). Obecnym posiadaczom chyba nie pozostaje nic innego jak czekać na kolejne wezwanie. Pawodzonka
    Co z pozostałymi akcjami -blokada sama puści czy trzeba odblokować w biurze maklerskim-jakie przewidujecie zachowanie kursu
    Dnia 2018-05-18 o godz. 09:50 ~inw napisał(a):
    > Co z pozostałymi akcjami -blokada sama puści czy trzeba odblokować w biurze maklerskim-jakie przewidujecie zachowanie kursu

Wszystko zrobi automat ale rozliczenie i kasę zapowiedzieli dopiero we wtorek.
    Kurs po to jak zawsze zagadka i w dużej mierze zależy od funduszy. Wszystkie one odpowiedziały na wezwanie i wyniku tego zejdą poniżej 5%. Czy zechcą odbudować pozycję czy ją zamknąć to wiedzą tylko ci co zawsze wiedzą więcej!! Ja sądzę, że 5 powinno się utrzymać.
    Dięki za odp.życzę powodzenia i szcęścia w inwestycjach
[x]
NETIA 0,00% 6,94 2021-07-29 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.