Ktoś się wybiera na walne w maju? Ostatnio chyba nikt sie nie zjawił skoro uchwały nie były przegłosowane. Z tego co wiem wymogu kworum nie ma w statucie, więc Radę Nadzorczą można przegłosować nawet przy obecności poniżej 50% akcjonariuszy. Co odnośnie kandydatów do RN? Są jacyś czy sprawa będzie dyskutowana dopiero na walnym?
Na najbliższym walnym będzie tak samo, jak było na poprzednim
Zarząd Spółki Indata S.A. ("Emitent", "Spółka") informuje, że na NWZ nie stawił się osobiście żaden z akcjonariuszy Spółki uprawnionych do udziału w tym NWZ, ani żaden z nich nie delegował pełnomocników, wobec czego osoba otwierająca obrady NWZ stwierdziła, że zgromadzenie nie doszło do skutku, a w konsekwencji nie podjęto żadnych uchwał.
nie posiadam takiej oficjalnej wiedzy, ale domyślam się, ze skoro organizują WZA w celu wybrania RN, to znaczy, ze kandydatów chyba mają, a czy ktoś się zapisał na WZA? hmm myślę, ze tym razem ktoś tam będzie, tym bardziej ze notowania są zawieszone. wyobrażasz sobie, jakie będzie TKO jak wybiorą RN, a akcje są zawieszone? nawet jak odwieszą to się nie otworzy
Outdata
Pomińmy kwestie wyobraźni. Konkrety. Odpowiedź czym ta syt z wyborem różni się od poprzedniej? Tylko trzymaj się logiki, związek przyczynowo skutkowy. Podpowiedź kwestia zawieche bez znaczenia. Dziś już w spółce jest lista, jak dokonałes zgłoszenia na nwza to możesz się zapoznać z lista. Konkrety nie życzenia
bez wyobraźni świat by nie istniał nie było by postępu, a ty chcesz pomijać najważniejszą kwestię a co do listy i konkretów to już napisałem wyżej, iż nie posiadam takiej oficjalnej wiedzy, ale wysoce prawdopodobne jest i możliwe ze ktoś się zapisał
Możliwe a nie wysoce prawdopodobne. Po drugie to wysoce prawdopodobny jest raczej replay.Kluczowe pyt to KTO się zarejestrowal? Zarzad musiał zwołać NWZA bo na poprzednie nikt z nie przyszedł.Resume wyobraź sobie, że te akcje ma już tylko ulica
Krąży pogłoska, że jest trzech kandydatów do RN - Sprzątaczka, Pan Zdzisio i Palacz;) Pan Zdzisio jest konserwatorem i też ma akcje, bo go stać;) Brakuje jeszcze dwóch osób. Ktoś chętny?;)
Ja sie chcialem zarejestrowac ze swoimi akcjami, ale jak zadzwonilem do biura maklerskiego - okazalo sie termin rejestracji juz minal. Termin byl na 15 dni przed walnym. Myslalem ze wystarczy akcje posiadac na 16 dni przed, a rejestrowac mozna sie pozniej.
Jutro masz reality check dla Twojej wyobraźni.
Swoją drogą wyobrażasz sobie, takie scenario :
1. Jutro znów lipa?
2. Raportu w terminie nie opublikuja?
3. Jeśli nawet opublikuja to z ujemnymi kapitalami wlasnymi?
szczerze pisząc ~Pytek, to nie mogę sobie wyobrazić takiego scenario, chociażby dlatego, że wiemy iż czapla posiada jeszcze 700k akcji, a w grze zapewne jeszcze uczestniczy jakaś grupa spekulantów, co można było zaobserwować jeszcze podczas notowań no i jeszcze jedno: Ty posiadasz akcje ?
Podbijam. Jakieś wieści z NWZA?@Outdata: akcji nie mam już, podobnie pewnie jak p. Czapla. Nie pytaj tylko po co tutaj się pojawiam, odpowiadałam już. To forum traktuje jako indykator i tyle
mierna odpowiedź, jak na takiego mądralę a czapla akcje wciąż posiada bo nie było komunikatu o zejściu jakimkolwiek ;-) powinieneś wiedzieć to skoro tak mocno się tu udzielasz i to bez akcji indykator, czy windykator hehe
@OUTDATA
Ciszej nad tą trumną. Ot cały komentarz. Pewnie już nie pohandluje tą spółką bo knf ma kolejną przesłane do utrzymania zawieszenia lub wykluczenia z obrotu na twardo. Btw kuriozum i tyle
Masz rację Pytek:) Jesteś tu jednym z sensownych pisarzy... Chętnie czytam Twoje komentarze, bo zwykle jesteś merytoryczny i wnikliwy, no i jakaś wiedza też jest::) Mam sympatię do Ciebie jako forumowicza. Co do tego co się dzieje, to hmm...;) Przed nami chyba solidny zjazd, o ile w ogóle notowania zostaną odwieszone:) Jeśli miałbyś ochotę czasem wymienić się spostrzeżeniami i wnioskami to tilkcom@gmail.com
Tej spółki już nie ma. Nowy adres, w tanim biurowcu na Pradze jest czysto formalny i ma służyć jedynie do procesu likwidacji. INDATA już jest po tamtej stronie mocy
Ruch ze zmianą siedziby to raczej z kategorii ciuciubabki tj fotel na odwleczenie działań egzekucyjnych. Spółka niestety nie jest objęta ochrona przed wierzycielami dopóki sąd nie otworzy postępowania upadlosciowego. Wygląda to żałośnie.Ciagle kraje nad tym trupem jak sęp ale chyba nic już nie skubne.over