Sprawę Prezesa prowadzi regionalna prokuratura w Szczecinie, dodatkowo skala procederu zbyt duża na taka mała spółkę. Lepiej spokojnie poczekać na komunikaty a nie wymyślać teorie...
Fakt sam dzisiaj czytałem i się zastanawiałem, lewe faktury w Malezji, Afryce ale miejsca prowadzenia spraw mi się niezgadzaly I tu chodziło o energetykaę
Dnia 2018-04-30 o godz. 22:17 ~Vampire napisał(a): > Niekoniecznie może to dotyczyc spółki ale coś jest na rzeczy. Co wy na to? > > > > http://www.policja.pl/pol/aktualnosci/158145,Zatrzymani-podejrzani-o-zbrodnie-VAT-owska.html
To na pewno nie dotyczy spółki Unified. Nic tu się nie zgadza. Jedna faktura średnio rzecz biorąc na ponad 3 mln zł? połączenia typu VoIP ? gaz? Czym go transportowali? rurociągiem czy cysternami? kupowali sobie koszty fikcyjne. Ile to ogłoszeń było w internecie "tanio sprzedam koszty" To zaproszenie dla skarbówki. Ale ja o czymś innym napiszę. W obecnej sytuacji prognozę zysków na 2018 rok można schować między bajki. Tak jak i celowość inwestycji na które spółka pozyskiwała pieniądze. Jeżeli firma ma zarzuty prokuratorskie (na razie jest to podejrzenie przestępstw skarbowych o niewiadomej skali) to mało który kontrahent będzie chciał współpracować z taką firmą. A wynika to z tego, że kontrahent ryzykuje u siebie kontrole celno-skarbowe. A zatem taka firma poszuka sobie do współpracy kogoś kto nie ma na głowie prokuratora. Uważam, że jeżeli nie rozpoczęły się nowe wdrożenia, to nie warto ich zaczynać bo będą to bezcelowo wydane pieniądze. To co działa kontynuować, plany pozostawić w szufladzie. Jeżeli zarzuty się nie potwierdzą, wystąpić o odszkodowanie za działalność na szkodę firmy. Oczywiście prokuratoria generalna będzie robić wszystko żeby skarb państwa nie zapłacił ani grosza odszkodowania, ale przypomnieć należy sobie inne firmy zniszczone przez aparat skarbowy. To nie może być działalność bezkarna.