Przygode zacząlem po 40, dokupiłem po 60 następnie po 85 dzisiaj dokupiłem po 109. Obecnie mam 4200 akcji. Super wzrosty i ekstra dywidenda. Spółka z niesamowitym potencjałem. Obligacje korporacyjne rozchodzą się błyskawicznie a odsetki wypłacane są regularnie. Posiadam tutaj 80% mojego kapitału i jest to najlepsza decyzja w moim życiu. Spółka jak najbardziej do inwestowania długo terminowego. Polecam poważnym inwestorom.
Nie ma na GPW zbyt wielu spółek które służą do inwestowania długoterminowego regularnie wypłacając coraz większą dywidendę, mających potencjał do dalszego rozwoju i notując z roku na rok wzrost cen akcji. Nawet obligacje tej spółki należą do najlepszych na Catalyst. Dla mnie ta spółka to nr 1, choć wielu pewnie sądzi tak teraz o 11bitstudios.
Coś za długo przebywa poniżej 110. Już by mogło wrócić powyżej tego poziomu a byłoby fajnie. Dawno nie było rekomendacji od BDM. Czas najwyższy na takową oczywiście pozytywną.
Zobaczymy 16.05 ale nie ma sie co martwić jak je po wynikach za l kwartał to po uruchomieniu 2 linii do elektrolizy membranowej na pewno zobaczymy wzrosty. To jest spółka dla długoterminowych inwestorów, trzeba się wykazać cierpliwością. Ja już od 3 lat jestem akcjonariuszem
Wyniki jak zwykle rewelacja, nawet lepsze niż można było się spodziewać. Kurs niestety spada bo na szerokim lipa. Pocieszeniem są niewielkie obroty. W końcu jak to jest na tej spółce z dnia na dzień przyjdą wzrosty i przebijemy na stałe 150zł. Jeśli wynik za 2 Q bedzie podobny do 1 a wszystko na to wskazuje to we wrześniu się przypomnę (a nie mówiłem). Pozdrawiam starych cierpliwych bywalców.
Dnia 2018-05-24 o godz. 12:11 ~Kris napisał(a): > Po transakcjach widać że leszcze sprzedają, w takiej sytuacji trzeba cierpliwości, nerwów że stali a przede wszystkim nie dać ponieść się emocjom.
Na tej spółce inwestorom nic nie grozi, poza chwilowymi niewielkimi wahnięciami kursu. Rekomendacja BOŚ na "kupuj", dla akcji Rokity,z ceną docelową 145 zł., najlepiej świadczy o rzeczywistej wartości tej Firmy. Jeżeli w dalszej części roku zysk będzie rósł podobnie jak w IQ, to cena akcji pod koniec roku powinna przekroczyć 150 zł., a dywidenda za 2018 będzie powyżej 10 zł.
Wkrótce nastąpi ruch bo z prawej strony już sporo znudzonych się ustawiło a fundy nie odpuszczą takiej okazji zebrania kilku kilo bez podbitki. Te akcje są warte minimum 140zł
Jak dla mnie obecne spadki nie są uzasadnione fundamentalnie, jedynym paliwem jest strach z powodu słabości rynku i tak doszło do efektu domina. Taki klasyczny przykład psychologii tłumu. Gdyby nie ten strach bylibyśmy już na historycznych Maxima.
Ktoś dziś wywalał z ukrytego po 102zł stało zlecenie na S 20szt a na K po tej cenie wchodziło więcej dlatego kilka razy skubnąłem w sumie ponad 200szt.
Nie zawsze trafi się w dołek jak by się chciało, niemniej jednak nie żałuje decyzji bo wiem że po publikacji wyników w sierpniu kurs będzie powyżej 120zł. Dla starych bywalców robi sie ta spółka przewidywalna, dlatego właśnie teraz trzeba dobierać.
Mieliśmy dobre wyniki po 1q i co? Kurs spadł w okolice 100. To, że spółka jest dobra to jedno ale przed nami pogorszenie nastrojów gospodarczych i w Polsce i na świecie. Giełda dyskontuje przyszłość i na moje będziemy tu spadać.
Technicznie nie wygląda to najlepiej. Kurs jest poniżej SMA-200 i nie chce wracać ponad nią, jak to zawsze dotąd bywało. Miejmy nadzieję, że sytuacja jest analogiczna jak we wrześniu 2015. Też wyglądało to wtedy fatalnie technicznie.
Znaczy nie znaczy ale słabość na szerokim odbija się na spadku tutaj. Moim zdaniem jest szansa na 90. Do wyników jeszcze miesiąc, jeśli będą dobre będzie szansa na odbicie.
Dnia 2018-07-17 o godz. 21:04 ~sllaw72 napisał(a): > Znaczy nie znaczy ale słabość na szerokim odbija się na spadku tutaj. Moim zdaniem jest szansa na 90. Do wyników jeszcze miesiąc, jeśli będą dobre będzie szansa na odbicie.
Wyniki za 2Q nie będą może rewelacyjne, ale tradycyjnie drugie półrocze zapewni rekordowy zysk roczny w 2018, a co za tym idzie dywidendę na poziomie powyżej 10 zł. i cenę akcji w kwietniu 2019 w granicach 140 - 150 zł. W każdym razie obecna cena akcji jest z pewnością korzystna dla inwestorów długoterminowych.
Ta spółka jest niestety ofiara niskiej płynności rynku i nic więcej.ostatnio zaliczyłem kilka pięknych i mocnych spółek które się osuwają .jak nie ma plynnosci a ktos potrzebuje pilnie kasy to sprzeda i za 80.pozostaje czekać na kapitał i tyle.ja kupiłem po 98 najwyżej poczekam pół roku