skąd wy się bierzecie ? posiadacie taką umiejętność jak czytanie? wiecie gdzie znajdują się raporty spółek? to powinniście wiedzieć, że jest zmieniona data publikacji raportu rocznego za 2017!!!! bbuuaaahahahahahaa chyba, że na powyższe pytania odpowiedź brzmi nie :-))) to do szkoły, a nie na majówkę !!!!
Oczywiście, że będzie zawieszenie. To wynika z przepisów o publikacji raportów. KNF złoży wniosek najprawdopodobniej 4 maja i zawieszenie w takich przypadkach jest zwykle na miesiąc.
Tak. Notowania zostały zawieszone. Teraz pytanie czy wogóle zrobia raport, bo jak nie to wykluczenie z notowan po jakims czasie i papier maja wartosc 0.
Za miesiąc z pewnością sprawa się już wyklaruje. Będzie to czas po raporcie i po walnym. Prawdopodobnie nie uda się uchwalić RN, bo nie ma żadnych info o akcjonariuszach posiadających więcej niż 5 %. Zatem najprawdopodobniej nastąpi ogłoszenie upadłości likwidacyjnej i wejdzie syndyk upadłościowy. Wówczas jedyną nadzieją dla tych co zostali z papierem jest korzystny C/WK. Znaczy się, że są duże szanse, że coś zostanie dla akcjonariuszy, może nawet z dobrym zyskiem.
Dlatego kupiłem za kilka złotych akcje. Nawet po ostatnich odpisach (13 mln po stronie należności), zostaje nadwyżka aktywów obrotowych nad łącznymi zobowiązaniami na poziomie 2,5 zł na akcję.
Logike miałem taką, na bazie danych z 2016:
Aktywa obrotowe: 90 mln PLN
Zobowiązania razem: 60 mln PLN
Odpis po audycie: -13 mln PLN za należności
Zostaje 17 mln. Akcji jest 6,8 mln czyli niemal równo 2,5 PLN na akcję.
Nie liczę aktywów trwałych (dlatego odpis po stronie aktywów trwałych mnie nie zabolał), i z ciekawością patrzę, co będzie z tym dalej. Najwyżej stracę kilka złotych
Te Wasze obliczenia są śmieszne. Juz był taki co pisał że akcje warte powyżej 5 zł. Tu grube ryby juz dawno wyszły. Oddali akcje ulica która myśli właśnie jak Ty. Liczy sobie jakieś aktywa i to z 2016. Tu raport za 2017 juz nie jest miarodajny wiec co Ty człowieku obliczasz? Jak giełda przyszłość dyskontuje. Ubrali Was i tyle. Będzie jakaś podbitka to radzę uciekać.