Nie wiem, kto mi sprzedał, ale udało mi się kupić po 1,11. Będzie premia za ryzyko, czy też ten kto się wysypał wie więcej i lepiej co tu trzeba robić?
Myślę, że jeszcze będą spadki. Ciekawe co naprawdę dzieje się w spółce, że tak sypią akcjami. Prezesowi tej spółki można wierzyć taka jak prezesowi PKN Orlen. Prezes Orlenu podaje, że uzyskali super wyniki, a w środku delikatne bag..... i kolejna emisja obligacji i kolejne rolowanie -spłacanie starych obligacji nowymi itd.- ale wg prezia jest super
Ciekawe, że sam Prezes i Z-P kupowali pod koniec listopada po 50 tys sztuk za 2,43, wydając na to ćwierć miliona zł. Przecież wiedzieli jakie są wyniki. Nie lepiej było szykować kasę na spodziewany wodospad? Ja liczę na to, że Prezes teraz wejdzie grubo i pokaże, że warto kupować.
Wykresy nie mają tu nic do rzeczy, bo sugerując się nimi nikt by nie przewidział tak dużego jednodniowego spadku, szczególnie, że jak ktoś zauważył, rządzą tutaj fundusze i to one manipulują ceną oraz nastrojami reszty inwestorów bądź spekulantów. Nie zdołowali by też ceny, gdyby nie mieli w planach na tym zarobić, czyli zaszczepić panikę i wyrwać jak najwięcej po jak najniższej cenie - co widać gołym okiem - zanim znowu sprawią, że ta cena zostanie przez nich wywindowana, bo jak już powiedziałem, wskaźniki pokazują, że spółka jest silna i stabilna. Jednak może trochę potrwać, nim cena wzrośnie, ponieważ zapewne jeszcze liczą, że sporo tych, którzy nie wysypali ich dzisiaj, odda im akcje w niedalekiej przyszłości.