• Spłata wierzytelności .... --> dobre info Autor: ~wieczny [89.229.211.*]
    Ostatni komuniakt banku, z 16/04 był o spłacie w ciągu 3 dni od doręczenia pisma, wierzytelności z tytułu kredytu.
    Czyli spłata powinna nastąpić 19/04. Do dziś jest brak info o spłacie --> ale i o nie spłacie.

A to jest dobre info, ponieważ nawet jeśli nie było spłaty wierzytelności, a banka nie podał kolejnego ponaglenia na forum tu --> tzn że strony doszły do jakiegoś porozumienia. A KAŻDE POROZUMIENIE jest SUPER WIADOMOŚCIA!
    Bo jeżeli bank i wierzyciel są w stanie sie porozumieć --> tzn że z wierzecielem nie jest aż tak źle

:) :) :)
  • Re: Spłata wierzytelności .... --> dobre info Autor: ~ech [80.69.99.*]
    Rozumiem, że jaja sobie robisz.

To absolutnie żadna wiadomość.

Bank wypowiada i już dalej się nie bawi w przepychanki słowne bo wie że spółka w upadłości. Bank czeka na orzeczenie sądu odnośnie upadłości i tyle.
  • Re: Spłata wierzytelności .... --> dobre info Autor: ~eryk [80.53.129.*]
    Może po prostu bank nie ma już z kim rozmawiać...
  • Re: Spłata wierzytelności .... --> dobre info Autor: ~wieczny [89.229.211.*]
    ECH i ERYK,

Oczywiście że to bardzo dobre info --> logicznie myślcie ;)

Sprawdzcie GETBACK --> tam spółka nie wykupiła obligacji i OD RAZU JEST INFO NA STRONIE, KAŻDA ZŁA WIADOMOŚC POJAWIA SIĘ NA STRONIE GŁÓWNEJ --> a tu? cisza....

Zatem na pewno bank by się pochwalił tym że jednak nie spłacili im kasy. Zatem skoro sie nie chwali to logicznie myśląc --> brak info = dobre info. Nawet w życiu tak jest ;) Zła informacja rozchodzi się szybciej jak światło ;)
  • Re: Spłata wierzytelności .... --> dobre info Autor: ~Fiki [31.0.66.*]
    A ja myslalem ze indata Wam kase oddala i dlatego taki zaciesz... ale z tego ze komus ewentualnie oddali kase... nawet gdyby to przy takich dlugach zadne dobre info.. oprocz tego ktoremu oddali.
  • Re: Spłata wierzytelności .... --> dobre info Autor: ~Pytek [94.254.234.*]
    @wieczny
    Czy do Ciebie dotarło, że ta spółka złożyła wniosek o upadlosc?Rozumiesz na czym polega niewyplacalnosc?Nie płacą i tyle. Z faktu, że zaczęły się wypowiedzenia umów kredytowych wg mnie wynika, że zaczęła się gra kto pierwszy ten lepszy do likwidacji. Przy układzie czy sanacji te wypowiedzenia nie mają znaczenia. I tak nie placa
    Pytek,

--> Czy TY jesteś poważnym człowiekiem czy dzieciak?? WYOBRAŹ SOBIE ŻE WIEM CO TO ZNACZY UPADŁOŚĆ.

--> Pytanie czy wiesz co to znaczy MOŻLIWOŚĆ ODRZUCENIA UPADŁOSCI PRZEZ SĄD ??? Sąd nie musi podtrzymać upadłości --> poczytaj o tym sobie, bo widzę że słowo "upadłość" jest dla Ciebie najważniejsze. Poniżej link ;) zanim cokolwiek się napisze --> warto cokolwiek wiedzieć o takich sprawach ;)

http://mojafirma.infor.pl/windykacja/upadlosc/273946,Kiedy-sad-moze-oddalic-wniosek-o-upadlosc.html

--> poza tym zapominasz że w firmie jest nadal przeprowadzany audyt finansowy przez firme zewnętrzną
    --> oraz że jest realizowany projekt z PGNiG na 12mln zł

Także nie pisz bzdur ;)

• Re: Spłata wierzytelności .... --> dobre info Autor: ~Pytek [94.254.234.*]
    @wieczny
    Bez inwektywami i Ad meritum proszę. Po pierwsze dla mnie największym zagrożeniem jest likwidacja, w wersji upadlosc lub nawet bez. Zauwaz, że ta spółka nie prowadzi od czasu listingu RENTOWNEJ działalności. Teraz dodatkowo utracili płynność . Z tego, że wygrała ich spółka zależna kontrakt z PGNIGem kompletnie nie ma żadnego znaczenia. Czytaj jeśli jakimś cudem go zrealizuję do do niego dołoży jak dotychczas. Ad Audytor też kulą w płot. Audyt jak audyt co roku. Co wykaze to się okaże lub nie. Taki jesteś pewien, że spółka opublikuje raport roczny w terminie?
  • Re: Spłata wierzytelności .... --> dobre info Autor: ~Xxxx [77.254.187.*]
    Proponuję przeczytać jeszcze raz ten komunikat

Zarząd Indata S.A. ( Spółka, Emitent) informuje, że powziął informację o podpisaniu w dniu 15 marca 2018 r. przez spółkę ESKOM IT sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, lidera konsorcjum, w skład którego wchodzi podmiot zależny od Emitenta, tj.: spółka INDATA Utilities S.A. z siedzibą w Katowicach, umowy ze spółką Polskie Górnictwo Naftowe i Gazowe S.A. na realizację projektu pn.: "Modernizacja i rozbudowa systemu pamięci masowych w PGNiG". Umowa została podpisana w wyniku rozstrzygnięcia przetargu nieograniczonego.
    Jak kopiujesz, to wszystko ;) wtedy ma to sens ;) No i kontrakt jest na 9 tygodni, z połowy marca --> tzn że niedługo wypłata ;)

"Zarząd Indata S.A. ( Spółka, Emitent) informuje, że powziął informację o podpisaniu w dniu 15 marca 2018 r. przez spółkę ESKOM IT sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, lidera konsorcjum, w skład którego wchodzi podmiot zależny od Emitenta, tj.: spółka INDATA Utilities S.A. z siedzibą w Katowicach, umowy ze spółką Polskie Górnictwo Naftowe i Gazowe S.A. na realizację projektu pn.: „Modernizacja i rozbudowa systemu pamięci masowych w PGNiG”. Umowa została podpisana w wyniku rozstrzygnięcia przetargu nieograniczonego.

Wartość umowy brutto wynosi 12,079 miliona złotych brutto, z czego na spółkę zależną Emitenta przypada około 7,5 mln złotych brutto.

Przedmiot zamówienia zostanie zrealizowany w ciągu 9 tygodni od daty podpisania umowy."

--> no i widzę że już Ci upadłość nie przeszkadza ;)
    --> poczekajmy do Walnego ;)

I tak, wierze że opublikują w terminie. Dalczego? --> bo zawsze punlikowali ;) zauważ że 2017 r, był bardzo dobry dla spółki, 3 kwartały to pokazywały.

Nie wiem co się wydarzy, może wszystko --> ale wiem że upadłość zgłoszona do sądu, czasem jest odwoływana.

I tak porównuje do Getbacku --> tam każde złe info pojawia się od razu. Tutaj też --> zatem jeśli nie zapłaciliby bankowi, to byśmy o tym wiedzieli już.

Stąd czekam na NWZA i wierze że będzie jakies konkretne info, bo co mi zostało?? :)
    a teraz meczyk i piwko :) nie samą gpw człowiek żyje :)

pewne jest jedno --> raport roczny 30/04 = koniec audytu + 11/05 NWZA. Potem bede decydował, ale nie sądze że będzie tu źle ;) jakieś takie przeczucie :)
  • Re: Spłata wierzytelności .... --> dobre info Autor: ~ech [5.147.252.*]
    @wieczny... Ten kontrakt to przewalanie macierzy... marża na takim czymś to rynkowo 8-10%, jak sprzedając ściągnęli spodnie to pewnie 5-6%.

Ale co tam, załóżmy optymistycznie że są mistrzami handlu i sprzedali z marżą 15% czyli dla spółki zysk z kontraktu to 1125k PLN.

Termin płatności w IT w PL to zazwyczaj 90 dni. Czyli kasę zobaczą w lipcu (ewentualnie syndyk)

Wracając do "super info" z wątku. Czy spółka spłaciła mBank (wypowiedzenie umowy z marca), obligacje serii A (seria wypowiedzeń). Nie. Bo nie ma kasy i tyle. Zresztą banki i tak już zgodnie z prawem musiały to w 100% odpisać i wiedzą że już dokumentnie wtopiły bo są zaspokajane jako ostatnie.

Niemniej nieważne, jak masz te swoje przeczucia to skupuj te akcje. Może dzięki Tobie komuś się uda uciec z tego i ograniczyć trochę straty.
    ktoś kiedyś powiedział --> kupuj kiedy inni sprzedają - sprzedawaj kiedy inni kupują ;)

Wiem co do mnie mówisz, i rozumiem to, ale oprócz tych naszych analiz tak na prawde potrzeba jeszcze szczescia, jak w życiu :)
    i dopóki piłka w grze, wynik jest niepewny :) poczekam jeszcze na spokojnie
  • Re: Spłata wierzytelności .... --> dobre info Autor: ~Pytek [94.254.239.*]
    Skoro tak metaforycznie lubisz to pewnie wiesz gdzie jest największy spokój?
    pewnie , i wiem też że nasze pisanei i obrażanie sie na forach nie wpływa na nic ;)
  • Re: Spłata wierzytelności .... --> dobre info Autor: ~Pytek [94.254.239.*]
    @wieczny
    Ad inwektyw Twoja wypowiedź rozumiem jako akt samokrytyki.
    Ad wpływu pisania na forum - pozwolę sobie polemizować,na coś tam ma wplyw, np na ocenę behawioralna, zapewniam Cię, że wielu profesjonalnych uczestników rynku robi to samo, probierz nastrojów. Ciągle jest nadzieja. Z tego wniosek dna jeszcze nie było
  • Re: Spłata wierzytelności .... --> dobre info Autor: ~Fiki [37.248.166.*]
    Wieczny to ta gnida ktora chapala akcje po 3.00 pln... dupa boli...jaja scisniete...tyle w temacie... gratulacje kursu w koncu zjazd na realne poziomy
  • Re: Spłata wierzytelności .... --> dobre info Autor: ~kier [46.215.180.*]
    Wieczny , mistrz !!! pamiętam jak pisał tu się odpisze tam się dopisze i będzie dobrze!
  • Re: Spłata wierzytelności .... --> dobre info Autor: ~kier [46.215.180.*]
    "ktoś kiedyś powiedział --> kupuj kiedy inni sprzedają - sprzedawaj kiedy inni kupują ;)

Wiem co do mnie mówisz, i rozumiem to, ale oprócz tych naszych analiz tak na prawde potrzeba jeszcze szczescia, jak w życiu :)
    i dopóki piłka w grze, wynik jest niepewny :) poczekam jeszcze na spokojnie"
    Ty jesteś normalny?
[x]
INDATA 6,90% 0,31 2018-04-30 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.