• Nie odkupujcie zaraz po skupie. Autor: ~Berkshire_Hathaway [94.254.243.*]
    Widzę całą ustawkę na mocniejsze spadki po skupie.
    Wtedy dopiero będzie można więcej dokupić.
    I chociaż jest to nie logiczne to tak będzie....
  • Re: Nie odkupujcie zaraz po skupie. Autor: ~Berkshire_Hathaway [94.254.243.*]
    nielogiczne oczywiście:)
  • Re: Nie odkupujcie zaraz po skupie. Autor: ~Kami [188.146.40.*]
    A skąd to przypuszczenie - wyjaśnisz? W zeszłym roku 12 lipca kasa ze skupu była na kontach. Kurs trzymał się na poziomie z 12 lipca tylko przez 15 dni. Potem było już tylko drożej.
    Od 1 zł do obecnych 4,3 zł rosło tylko z jedną poważniejszą korektą...
    Zatrzymaliśmy się technicznie przy górnym ograniczeniu kanału wzrostowego.
    Żeby pozostać w kanale wzrostowym korekta może być do 3 zł - tak dla zdrowotności:)
    Jeżeli kilku inwestorów się do tego scenariusza przychyli - bo lepiej sprzedać po 4 i odkupić po 3 - to mamy kolejne potwierdzenie tej teorii.
    Do tego niewidzialna presja rynku na ,,spadek ceny":)

• Re: Nie odkupujcie zaraz po skupie. Autor: ~trader [188.146.229.*]
    Wsparcie kanału na dziś to 2,80. Przez 3 lata spółka (inwestycyjna!!) wyprowadza blisko 70 mln aktywów gotówkowych. Zostają resztki wsadzone w PiP i na pokrycie 3-4 lat kosztów zarządu. Wykupienie na dziennym przekroczyło 81. To max od dołka. Dalej : zmiana warunków skupu obliczona na przytrzymanie akcji. Wyraźne przygotowania do długiej hibernacji czyli do zamknięcia Baćpolu.
    Tu może i będzie 15 ale 3 będzie szybciej i oby tylko 3.
    Chyba, że scenariusz na Baćka leży gotowy. Odpowiedzią będzie poziom zjazdu po skupie nie w skali miesiąca a pół roku i dłużej.
  • Re: Nie odkupujcie zaraz po skupie. Autor: ~Znany [78.11.59.*]
    poszukajcie sobie wypowiedzi na temat Bać ka tam szybko nie dogadają się tak wynika z relacji preza
  • Re: Nie odkupujcie zaraz po skupie. Autor: ~trader [188.146.229.*]
    Tak i ja sądzę. Dlatego nastawiam się na 3-4 lata dołka.
    Trochę Was Panowie poniosło.
    Zaraz będziemy sobie udowadniać jaki to Capital jest słaby.

A to nie prawda.

Pozbyli się jednego aktywa czyli Gekoplastu, który podejrzewam był wyceniany w wartości księgowej jako aktywo za 7 góra 10 milionów złotych. Sprzedali go za 60 milionów i z tego ZYSKU realizują skup.
    Oprócz Baćpolu takich aktywów mają zdecydowanie więcej.
    Jakby się uprzeć to KAŻDY z nich mógłby mieć obecną kapitalizację Capitala:)
    Obecnie Gekoplast na szybko zamienili na Piotra i Pawła (wyniki inwestycji może za miesiąc?), Ekoplast już doinwestowany i się rozwija , 11 bit rośnie, Guillemont rośnie, Orbitvu rośnie, Noobz może w maju wydać swoją pierwszą grę, Symbio w restrukturyzacji, Ipos rośnie.Z wisienką BAćpol może musimy jeszcze poczekać a może nie.....
    A może najlepsze inwestycje w tym roku dopiero przed nami - jak uczy Capital niczego nie bądźcie pewni - my ciągle pracujemy...
    Spadek (pewnie) będzie ale dzięki temu będziemy mogli odkupić więcej i taniej.
  • Re: Nie odkupujcie zaraz po skupie. Autor: ~zz [94.254.154.*]
    Ha Ha a niby kto ma sypać ,nie będzie żadnych spadków akcji coraz mniej
    trader
    1 - jakiś Ty drobiazgowy - wsparcie na dziś 2,8. Rewelacja. A co dziś spadnie na 2,8? Z czasem wsparcie się podnosi i spadnie (o ile w ogóle) po skupie czyli za 2 miesiące.
    2 -,,spółka wyprowadza 70 milionów aktywów gotówkowych" - dobre. Capital nie wyprowadził tylko wypłacił akcjonariuszom te pieniądze w formie dywidendy. Taki mają model biznesowy. Zarabiają a pieniądze dają inwestorom. Kup i trzymaj jak ja i kolejny rok uczestnicz w sukcesach Capitala.
    3 - ,,Resztki wsadzone w PIP". Może za 2 miesiące zobaczysz jak w Ich wykonaniu wygląda wyciąganie tych resztek...
    4 - Odnośnie pozostałych ich inwestycji już tu napisałem
    5 - 11 bit z Frostpunkiem ,,rozwala dzisiaj system" Capital to ma.
    6 Po skupie ilość akcji zmniejszy się o 20 % więc ten majątek będzie się dzieli na mniejszą liczbę akcji co za tym idzie powinny mieć większą wartość...
  • Re: Nie odkupujcie zaraz po skupie. Autor: ~ja [109.243.192.*]
    Spar miał 1,17 mld przychodu w 2017 roku i dynamicznie się rozwija, więc zakładane 1,3 mld na ten rok powinno też raczej zostać dość znacząco przekroczone, więc jest szansa, że problemy z działalnością hurtową Bać-Pol sobie odbije w detalu.
  • Re: Nie odkupujcie zaraz po skupie. Autor: ~Tom [83.28.195.*]
    Teraz było podobnie, ruszyło gdy tylko kasa wpłynęła na konta i akcje odblokowali
  • Re: Nie odkupujcie zaraz po skupie. Autor: ~Andrzej [188.146.224.*]
    Właśnie akcji nie odblokowali. Ruszyło na małych obrotach. Mało kto dokupił - w zasadzie nikt nic poważnego. Albo zjedziemy bo odblokowane po sesji akcje ustawią się po prawej albo już nie zjedziemy i trzeba będzie kupować coraz wyżej.

• Re: Nie odkupujcie zaraz po skupie. Autor: ~andi [83.20.150.*]
    moze isc w gore i w dol ale jestem graczem dlugoterminowym i wole miec akcje niz nie miec i ta strategia daje kase
  • Termin skupu Autor: ~acy [93.105.101.*]
    Szukam, ale chyba słabo. Pytanie o termin skupu. Jeszcze nie ustalono czy już wszystko pewne? Wyczytałem tylko, że może być do 30 czerwca.
  • Re: Termin skupu Autor: ~Berkshire_Hathaway [94.254.243.*]
    - acy zasiałeś ziarno niepewności.
    Skup uchwalił Zarząd teraz tylko techniczne ustalenie terminu.
    Ale tak mnie przestraszyłeś tym wpisem, że jutro sprzedam Ci moje akcje...

• Re: Termin skupu Autor: ~acy [93.105.101.*]
    Nie, dziękuję. To co mam musi wystarczyć. Szukam innej spółki której akcje mógłbym kupić. Ale wszystkie jakieś niepewne :-)
  • Re: Termin skupu Autor: ~Mike [94.254.176.*]
    Posiadam niewielki pakiet capa dlatego bardziej mnie interesuje jaka będzie redukcja-jak sądzicie pozdrawiam.
  • Re: Termin skupu Autor: ~Ryba [188.47.97.*]
    Czysta matematyka 100% - 4,5/21,5 *100% czyli ok 79% redukcji, parę osób się zagapi, kilka martwych kont itp finalnie 77-78%
    Pzdr
[x]
CAPITAL -5,29% 0,81 2025-12-05 15:21:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.