Nie wiem jak wy, ale ja obecna sytuacje wykorzystuje do odbudowy pozycji. Dopoki sytuacja finansowa spolki jest bardzo dobra to nie zamierzam sie jej pozbywac a wrecz przeciwnie. Juz za tydzien raport za 2017. Zobaczymy kto mial racje - czy Ci co panicznie pozbywali sie akcji przez ostatnie 3 m-ce czy ci cierpliwi...
Osobiście nie sprzedałem a nawet dokupiłem. Zdaję sobie sprawę , że powinno się ciąć straty itd. ale swego czasu w ten sposób ominęło mnie odbicie a następnie nie zareagowałem właściwie na zmianę trendu. No i sumarycznie straciłem bo sprzedałem ze stratą. Dlatego od tamtej pory staram się nie reagować emocjonalnie . Jeżeli spółka ma dobre fundamenty to powoli dokupuje. pzdr.
Ja też dokupowalem przez ostatnie dwa miesiące. Może ten wczorajszy zjazd to był by dotrzeć do 6,50 jako wsparcia i teraz budowana będzie nowa fala. Ale taki półroczny trend spadkowy, jeśli okaże się, że wyniki były w tym czasie dobre, to będzie istne kuriozum. Mnie też zastanawia jak wyglądal pierwszy kwartał. Bo choć nie znanym jeszcze wyniokow za IVQ, to przecież zarząd zna jak sytuację po IQ. Ta zmiana przepisów pozwalająca na takie wydłużenie terminu publikacji raportu doprowadza do tak dziwnych sytuacji.
Oby wszystko skończyło się dobrze!
Mam tę spółkę w portfelu od 9 lat .Trzymałem , gdy była po 2,50 , , gdy była po 4, xx...itd. Ma mocne fundamenty , jest perspektywiczna , rozwija się i widać , że zarządzana jest rozsądnie . Jednak to , co się dzieje , a właściwie nie dzieje się w obszarze komunikacji zarządu z akcjonariatem (oczywiście tym drobnym ) to trudne doświadczenie .Oczywiście wszystko zgodne z prawem , mucha nie siada , lecz szarpie mnie takie traktowanie drobnych , szczególnie w takim klimacie rynku , w jakim się znależliśmy . Jak dla mnie to "lekko" uwłaczające i obliczone na ordynarne odleszczanie.Tak się dzieje cyklicznie , a teraz jest nasilone ze wzgledu na Getback. Cóż , jak to mówią był czas przywyknąć..., tak zresztą jak do tego , że wyniki raportów maja znikomy wpływ na kurs Vindka ......prawa "rynku" , nieprawdaż ?) Pożyjemy , zobaczymy ...oni czas mają , mnie też nic nie goni ....
Trzeba jeszcze wspomnieć o zbliżającej się dywidendzie minimum 0,25 zł..Są spółki które płacą więcej ale na tle innych spółek,które dzielą się zyskiem z akcjonariuszami nie wypadamy najgorzej. Np Wielton też ma wypłacić 0,25 zł. ,tylko że tam akcje są po 13zł. A może zarząd da więcej np.0,30zł.? Osobiście w to wątpie ale... PZDR.